• Informacje na temat:

    pasta z wedzonej

Przepisy na temat: pasta z wedzonej
  • Ekspresowa pasta rybna

    ...i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.

  • Pyszna na kanapce

  • Pasta z jajkiem i makrelą

    Zamiast korniszonów można dodać kiszonego ogórka, a zamiast musztardy łyżkę miękkiego masła.

  • Pasta z wędzonej makreli

  • Pasty do kanapek - przepisy

    ...też dodać kilka suszonych pomidorów osączonych z zalewy). Masę wymieszaj z oliwą z oliwek – dodaj jej tyle, by powstała łatwa do rozsmarowania pasta. Tapenadę przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Pasta jak pasztet Zostało ci z obiadu trochę smażonej wątróbki? Albo mięso z gotowania wywaru? Świetnie! Zmiksuj je w blenderze lub przepuść przez maszynkę. Połącz z zeszkloną na maśle posiekaną cebulą...

  • Pasta z makreli wędzonej, jajek, szczypioru i papryki. Idealna do kanapek.

  • Składniki: wędzona makrela, cebula, ogórki konserwowe, łyżka majonezu, przyprawy.

  • Pyszna z chlebem lub świeżą bułką.

  • 30-40 dkg gotowanego lub wędzonego boczku; 1 słoiczek chrzanu; 10 jajek

  • Smak makreli lubiłam od zawsze, ale fakt wydłubywania z niej ości już mniej . Jednak jestem gotowa zmusić się do nielubianej przeze mnie czynności aby delektować się smakiem kromki dobrego chleba, posmarowanej pastą z wędzonej makreli :)

Artykuły na temat: pasta z wedzonej
  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pieczona czy wędzona?

    Najlepsza, jaką jadłam, to kiełbasa od państwa Janiaków, którzy prowadzą tradycyjne gospodarstw o w Wielkopolsce. Świeża, przyprawiona naturalnie, bez chemicznych dodatków, wędzona w prawdziwym dymie. Pycha! Czy kiełbasa staropolska z supermarketu może smakować podobnie?

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Pasta z makreli

    ...posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • ​Sałatka rybna z pomarańczami

    Z wędzonym łososiem.

  • Kupując jajeczną czy rybną pastę kanapkową wydaje się nam, że powinny składać się przede wszystkim z jajek i z ryb. Tymczasem... Fot. 123RF.COM/PICSELTymczasem w pastach kanapkowych najczęściej najwięcej jest majonezu lub oleju. Zdarza się nawet, że do rybnych past dodaje się mięso! Zobaczcie, co na ten temat mówi dietetyk. Dzień Dobry TVN/x-news

  • Zrezygnuj z masła. Oto jego krewni

    ...​Nawet nie zauważysz braku masła, gdy posmarujesz pieczywo pysznym domowym smarowidłem, przygotowanym ze zdrowych roślinnych składników. Zajmie ci to zaledwie kilka minut. Pasta, hummus, pesto, przecier... Wybór należy do ciebie.

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

Wideo na temat: pasta z wedzonej
  • Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Czym można zastąpić wędlinę na kanapce? Blogerka kulinarna Samar Khanafer zdradziła przepisy na pasty do pieczywa. Przygotowała pastę jajeczną z awokado, pastę rybną, pastę z ciecierzycy i wędzonego na zimno łososia, pate z kurzej wątróbki oraz kokosowy krem z białej czekolady. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepis

    Zwykłe ziemniaczki nie muszą być nudne! Choć zwykle decydujemy się na gotowane, tłuczone ziemniaki jako obiadowy dodatek, to często rezygnujemy z nich ze względu na ich monotonnię! Nie trzeba jednak rezygnować z pysznych, zdrowych i tanich ziemniaków - wystarczy je przygotować w nieco inny niż zwykle sposób! Oto nasza propozycja, która zachwyci wszystkich: zapiekane ziemniaczki, które nadziano wyborną pastą z wędzonej ryby. Zdziwicie się, jak łatwo można je zrobić!