• Informacje na temat:

    pasta z wedzonej

Przepisy na temat: pasta z wedzonej
Artykuły na temat: pasta z wedzonej
  • Pasta z fasoli

    Z kilku prostych składników powstanie pyszna pasta do smarowania pieczywa. Jest pożywna i zdrowa. Świetna na kanapki na śniadanie, także to drugie, np. dla dziecka do szkoły.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pieczona czy wędzona?

    Najlepsza, jaką jadłam, to kiełbasa od państwa Janiaków, którzy prowadzą tradycyjne gospodarstw o w Wielkopolsce. Świeża, przyprawiona naturalnie, bez chemicznych dodatków, wędzona w prawdziwym dymie. Pycha! Czy kiełbasa staropolska z supermarketu może smakować podobnie?

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Pasta z makreli

    ...posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • ​Sałatka rybna z pomarańczami

    Z wędzonym łososiem.

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Baba ghanoush

    Baba ghanoush to danie kuchni arabskiej - pasta, której podstawowym składnikiem są bakłażany i sezam.

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

Wideo na temat: pasta z wedzonej
  • Z łososiem, jajeczne i pate. Przepisy na pyszne pasty kanapkowe

    Czym można zastąpić wędlinę na kanapce? Blogerka kulinarna Samar Khanafer zdradziła przepisy na pasty do pieczywa. Przygotowała pastę jajeczną z awokado, pastę rybną, pastę z ciecierzycy i wędzonego na zimno łososia, pate z kurzej wątróbki oraz kokosowy krem z białej czekolady. Źródło: Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Zapiekane ziemniaki z rybą - szybki przepis

    Zwykłe ziemniaczki nie muszą być nudne! Choć zwykle decydujemy się na gotowane, tłuczone ziemniaki jako obiadowy dodatek, to często rezygnujemy z nich ze względu na ich monotonnię! Nie trzeba jednak rezygnować z pysznych, zdrowych i tanich ziemniaków - wystarczy je przygotować w nieco inny niż zwykle sposób! Oto nasza propozycja, która zachwyci wszystkich: zapiekane ziemniaczki, które nadziano wyborną pastą z wędzonej ryby. Zdziwicie się, jak łatwo można je zrobić!