• Informacje na temat:

    pasta z tuńczyka szprotkami pietruszki i sera

Przepisy na temat: pasta z tuńczyka szprotkami pietruszki i sera
  • Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Także te rybne. Jednak sklepowe, mimo iż bywają smaczne, zawierają dużo chemii i właściwie ciężko określić co tam tak naprawdę można w nich znaleźć... Dlatego nie ma to jak własnoręcznie przygotowana domowa pasta. Tym razem z tuńczyka, którego bardzo lubię. Oczywiście z dodatkiem jajka, odrobiną białego sera i innymi dodatkami.

  • Pasta z jajek i szprotek - prosta i smaczna Dobry sposób na przemycenie rybek dzieciom :)

  • Pasta z białego sera i szprotek

  • okienka z ciasta francuskiego z masą z wielkopolskiego sera smażonego i szprotkami podane z pieczonymi zielonymi szparagami

  • Sandwiche z pasta są dobra przystawką na spotkania ze znajomymi. Wszystko robi się szybko, a mini kanapki po odcięciu skórek wyglądają estetycznie. Raz już przetestowałam to zabierając je, jako przekąskę do koleżanki. Chwilę się wahałam, bo w końcu w środku jest też czosnek, za którym nie każdy przepada, ale wszyscy byli zadowoleni. Nie ma go za dużo a po zmieszaniu się z pozostałymi składnikami traci swój ostry smak.

  • Sprawdzony przepis na "Pasta z tuńczyka"

  • Pyszna i zdrowa pasta śniadaniowa? Połączenie awokado i tuńczyka sprawdza się bardzo fajnie :) Obecność awokado sprawia, że możemy pominąć oliwę, jogurt czy majonez - pasta jest kremowa i świetnie rozprowadza się na kanapce!

  • Smaczne, zdrowe, apetyczne.

  • łatwe w przygotowaniu, niezwykle smaczne i efektownie wyglądające.

  • Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna

Artykuły na temat: pasta z tuńczyka szprotkami pietruszki i sera
  • Na pomoc wątrobie

    ..., koper, nać pietruszki, szczypior, brokuły, pory. Nasiona: fasola, groszek, soczewica, ryż, siemię lniane, soja, orzechy włoskie, migdały, sezam, słonecznik. Otręby owsiane i ryżowe. Pieczywo: ciemne...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...