• Informacje na temat:

    pasta z tuńczyka i selera naciowego

Przepisy na temat: pasta z tuńczyka i selera naciowego
Artykuły na temat: pasta z tuńczyka i selera naciowego
  • Przyjemna dieta dla osób, które mają cukrzycę

    ...warzywne ● mała cukinia i bakłażan ● pół papryki czerwonej ● pół papryki żółtej ● 2 łodygi selera naciowego ● cebula ● łyżka oleju rzepakowego ● sól, pieprz, oregano Z tej ilości składników zrobisz dwie(...) Przygotuj wieczorem i wstaw do lodówki. Śniadanie to dla ciebie najważniejszy posiłek dnia. Nie wolno o nim zapominać! Pomoże utrzymać stężenie glukozy we krwi na wyrównanym poziomie. Pasta...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Przyspieszamy metabolizm

    ...). Przykład: śniadanie - owsianka z jagodami, przekąska - pasta z białej fasoli i oliwek, lunch - pieczony łosoś z dzikim ryżem, przekąska - 1/2 awokado z solą morską, kolacja - sałatka z 3 jajek z sałatą...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Partnerstwo wschodnie

    ..., 3 łodygi drobno posiekanego selera naciowego, 10 łodyżek groszku cukrowego lub kiełków, sól, pieprz, łyżka zmielonych orzechów ziemnych Na sos: 100 ml bulionu z kurczaka, 60 ml sosu ostrygowego, 60 ml(...) lub mun, 185 ml jasnego sosu sojowego, 185 ml octu ryżowego, 150 g cukru Marynowany imbir: 60 ml octu ryżowego, 50 g cukru pudru, 50 g korzenia imbiru Sos: 25 g suszonych płatków tuńczyka...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    DZIEŃ 2 śniadanie: musli na wodzie z sezonowymi owocami II śniadanie: szklanka soku z selera naciowego obiad: kawałek chudej gotowanej wołowiny, buraki podwieczorek: jabłko...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    ..., natomiast tuńczyka - kup w puszce z otwieraczem, tak abyś bez problemu mogla otworzyć ja w pracy. Oczywiście tuńczyk musi być w sosie własnym, nie w oleju. Podczas przerwy na drugie śniadanie...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...