• Informacje na temat:

    pasta z tuńczyka i białego sera

Przepisy na temat: pasta z tuńczyka i białego sera
  • ...30 dkg sera białego; 1 puszka tuńczyka w sosie własnym; 2 średnie papryki czerwone; 3-4 ogórki konserwowe; 1 średnia cebula; 2 małe ząbki czosnku; majonez; sól, pieprz.

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    Tuńczyka najczęściej dodajemy do wiosennych sałatek, bo jest niskokaloryczny. Warto jednak skusić się na inne dania z tą smaczną rybą – także na ciepło.

  • Pasta z dodatkiem chili i zielonych oliwek.

  • Kolacje z pięciu stron świata

    ..., - puszka tuńczyka, - 2 gałązki tymianku, - jedna gałązka rozmarynu, - 2 gałązki bazylii, - 4 łyżki octu winnego, - 2 łyżki soku z cytryny, - 6 łyżek oleju, - pieprz, - łyżeczka cukru, - oliwki(...). Pomidory pokroić na cząstki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Sałatę potargać na małe kawałki. Tuńczyka osączyć. Z ziół oberwać listki. Ocet zmieszać z sokiem z cytryny, doprawić solą, pieprzem...

  • Pasta z białego sera i szprotek

  • Druga propozycja pysznej pasty z białego sera,także rewelacyjna do domowego pieczywa.

  • Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty do chleba. Także te rybne. Jednak sklepowe, mimo iż bywają smaczne, zawierają dużo chemii i właściwie ciężko określić co tam tak naprawdę można w nich znaleźć... Dlatego nie ma to jak własnoręcznie przygotowana domowa pasta. Tym razem z tuńczyka, którego bardzo lubię. Oczywiście z dodatkiem jajka, odrobiną białego sera i innymi dodatkami.

  • Sandwiche z pasta są dobra przystawką na spotkania ze znajomymi. Wszystko robi się szybko, a mini kanapki po odcięciu skórek wyglądają estetycznie. Raz już przetestowałam to zabierając je, jako przekąskę do koleżanki. Chwilę się wahałam, bo w końcu w środku jest też czosnek, za którym nie każdy przepada, ale wszyscy byli zadowoleni. Nie ma go za dużo a po zmieszaniu się z pozostałymi składnikami traci swój ostry smak.

Artykuły na temat: pasta z tuńczyka i białego sera
  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    ...pełnoziarnista mąka żytnia, produkt nie zawiera żadnych konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Lżejsze pieczywo to nie wszystko. Równie ważne są dodatki. Zamiast wysokokalorycznego żółtego sera czy szynki - postawmy na zdrowe pasty na bazie warzyw i ryb.  - Pieczywo chrupkie żytnie z dodatkiem sezamu, w towarzystwie pasty z, zawierającego zdrowe tłuszcze omega-3, awokado czy pasty z tuńczyka z kaparami...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Bosacka: Kto nie smaruje, ten nie je

    ...jak głupi do pseudosera. Klasyczna pasta jajeczna jest pyszna i zdrowa, bo jajo to potencjalne, nowe życie, bogate źródło pełnowartościowego (czyli zawierającego wszystkie potrzebne nam aminokwasy(...). Czy producenci sklepowych past jajecznych nie za często robią nas w jajo? Pasta z ryb morskich - makreli, sardynek, łososia czy tuńczyka - to sposób na dostarczenie potrzebnych nam kwasów omega...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Święto smaku

    ...zimnym sosem z żółtek, tuńczyka i anchois. Osyp kaparami. Mus z białego sera i chrzanu z sosem buraczanym (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 1 godzina + noc na schłodzenie Poziom trudności: 2 Mus: 500 g tłustego białego sera trzykrotnie mielonego, 3 łyżki ostrego tartego chrzanu, 150 ml słodkiej śmietanki 18-proc., 5 płaskich łyżeczek żelatyny, 3 łyżki oliwy, 2 łyżki miodu lub syropu...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...wybierać, gdy mamy chęć na cytrusy, bo zawiera substancje ułatwiające spalanie tłuszczu. ● Lekka twarogowa pasta zamiast masła do smarowania chleba. Półtłusty biały ser miksujemy z jogurtem i dodatkami...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Specjalne diety na kobiece dolegliwości

    ...tuńczyka w sosie naturalnym, dwóch łyżek jogurtu naturalnego, trzech łyżek białego sera półtłustego. Wymieszaj z łyżką oleju lnianego. Posyp kanapki kiełkami fasoli mung. Anna Gumowska(...) : 3 kromki chleba orkiszowego, 3 plastry sera białego półtłustego. Surówka z rukoli i kiełków sojowych, z 3 łyżkami prażonych pestek z dyni. II Śniadanie: Jogurt naturalny, 3 łyżki pestek słonecznika...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...