• Informacje na temat:

    pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami

Przepisy na temat: pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami
  • Pasta do krakersów

    Nabrałaś ochoty na dania z soczewicy? Przygotuj pyszną pastę. Ugotowaną do miękkości soczewicę odcedź, zmiksuj z cebulą, 1-2 ząbkami czosnku oraz odrobiną oliwy. Pastę, w zależności od upodobań smakowych, dopraw koncentratem, posiekanymi suszonymi pomidorami z zalewy, kuminem i ziarnami słonecznika.

  • Dziś do mojej wirtualnej książki kucharskiej dołączam kolejną pastę, tym razem z czerwonej soczewicy. Bardzo szybka w przygotowaniu, bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo zdrowa, idealna na śniadanie, dająca uczucie sytości na bardzo długi czas (a to wszystko dzięki ogromnej zawartości błonnika, który wypełnia nasz żołądek i hamuje przed sięganiem po słodkie przekąski).

  • Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

  • Prosta i szybka w wykonaniu pasta na kanapki, lekko podkręcona wiśniówką. Przy małym nakładzie pracy otrzymujemy smaczną pastę.

  • Wyrazisty smak czosnku i suszonych pomidorów...

  • Jeśli ktoś nie lubi ryby, przedstawiam dziś przepis, w którym sprytnie przemycamy mintaja. Dzięki dodatkowi suszonych pomidorów rybka jest niemal wcale niewyczuwalna. Dużo smaku, dużo zdrowia :)

  • Smaczna i dietetyczna. Z powodzeniem zastąpi masło.

  • Pasta z makreli z suszonymi pomidorami

  • Taka pasta sprawdzi się jako smarowidło do kanapek albo jako dip do surowych warzyw lub tortilla chips.

  • Czasem przychodzi taki moment że nie wiadomo co zjeść na śniadanie i w takich momentach najlepsze są pasty. Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami do tego świeże pachnące bułeczki i kubek kakao.

Artykuły na temat: pasta z soczewicy z suszonymi pomidorami
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...wymieszane z chia zalej ciepłym mlekiem, dodaj truskawki. Sobota: Omlet z suszonymi pomidorami Składniki: 3 suszone pomidory, kilka listków bazylii, 2 jajka, łyżeczka oliwy, sól Jajka roztrzep(...), szczypior, 1/2 kulki mozzarelli, olej lniany Jajko ugotuj na miękko. Pokrój pomidor i mozzarellę. Posyp szczypiorem, skrop olejem. Zjedz z grahamką. Środa: Pasta z makreli i sałatka z papryki...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Modne, ale czy na pewno zdrowe?

    .... Jadłospis na 1 dzień Śniadanie: Plastry gotowanego na parze udźca z indyka, obsypanego suszonymi ziołami, sałatka z pomidorów i świeżej papryki z młodą cebulką. Drugie śniadanie: Pasta z jajek na(...): Owsianka z płatków górskich, ugotowana na wodzie, z dodatkiem orzechów, malin i jagód. Drugie śniadanie: Kawałki ogórka, papryki i kalafiora z pastą z soczewicy i marchewki. Obiad: Krem z fasolki...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    .... Można ją jeść na słodko z suszonymi morelami, z warzywami albo przyprawioną ziołami, jako dodatek do mięsa. HIT SEZONU - QINOA: (czyli komosa ryżowa), Nie zawiera glutenu. Ma delikatny smak(...) wegetariański pasztet, np. z soczewicy. To warzywo jest wspaniałym źródłem białka. Zawiera też sporo żelaza i kwas foliowy, które sprzyjają tworzeniu się czerwonych krwinek. PASZTET Z SOCZEWICY: szklankę...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • W jaki sposób zachować na dłużej wyjątkowy smak letnich pomidorów? Oczywiście, należy przygotować z nich przetwory. Nasi użytkownicy doskonale wiedzą, jak je zrobić. Fot. 123RF/Picsel Nie od dziś wiadomo, że polskie, dojrzewające w słońcu pomidory smakują najlepiej. Zwłaszcza jeśli wyrosły w naszym ogródku. Warto zatrzymać ich smak na dłużej, przygotowując pyszne przetwory. Wbrew pozorom nie jest to trudne, a efekt końcowy wart jest wysiłku. Pomidory dla osób odchudzających się Wszyscy,...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele suszonych przysmaków ze sklepu jest faszerowanych różnego rodzaju chemią. Jak uniknąć sztucznych dodatków? Fot. 123RF/Picsel Kupowane w sklepach suszone owoce i warzywa mogą bardzo długo leżeć na półce, mają też bardzo ładny kolor, ładniejszy niż w przypadku domowych "suszonek". Często, niestety, jest to wynikiem dodatków, takich jak dwutlenek siarki...

  • Choć w supermarketach widzimy je cały rok, teraz trwa sezon na pyszne, polskie pomidory. Jakie mają właściwości odżywcze? Co z nich przygotujemy? Fot. 123RF/Picsel Ciężko sobie wyobrazić makaron czy pizzę bez aromatycznego sosu pomidorowego. Zupa pomidorowa, sok pomidorowy, sałatki, nawet kanapka - pomidor jest częstym gościem w naszej kuchni. Ceniony nie tylko za swój smak, ale również za wygląd. Piękne, okrągłe, dojrzałe, mieniące się różnymi odcieniami czerwonej barwy. Nie tylko są ucztą...