• Informacje na temat:

    pasta z sera twarogowego

Przepisy na temat: pasta z sera twarogowego
  • Ser twarogowy: Z czym ci posmakuje

    W sklepach jest coraz więcej jego rodzajów i są one coraz tańsze. Podpowiadamy, jak je serwować, i do jakich potraw najlepiej pasują.

  • Oliwkowa pasta do kanapek

    Prostą pastę twarogową potrafi przygotować niemal każdy. Jej smak można urozmaicić dodając do niej pokrojone w cienkie paseczki oliwki. Taka pasta najlepiej smakuje rozsmarowana na ciemnym pieczywie lub tostach. Jej smak doskonale podkreśli położony na kromce listek cykorii. Taka kompozycja zamieni zwykłe śniadanie w mini ucztę o południowym klimacie. Składniki: Opakowanie sera feta 10

  • mocno kwaskowa, super odświeżająca

  • Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.

  • Wypróbowany przepis na "Pasta twarogowa"

  • Smaczne, zdrowe, apetyczne.

  • Delikatna pasta z białego sera. W sam raz na lekkie śniadanko.

  • Przepis przyniósł mój syn ze szkoły gastronomicznej. Na ostatnich warsztatach robili pasty twarogowe. Pomyślałam, że na jutrzejsze śniadanko przyda się jakaś odmiana.

  • Pasta twarogowa z olejem lnianym składa się przede wszystkim z twarogu i oleju lnianego, ale można jeść ją na słodko i ostro. To bardzo prosta, bardzo zdrowa i szybka wykonaniu pasta. Robię ją bardzo często, bardzo lubię z kurkumą i czosnkiem. Dzięki niej można zapobiegać i odwracać wiele negatywnych objawów chorobowych, polecam!

Artykuły na temat: pasta z sera twarogowego
  • Jaki ser najzdrowszy?

    Ile sera rzeczywiście jest w serze efektownie eksponowanym za sklepową ladą? Kupując, kieruj się wskazówkami naszych ekspertów. Pamiętaj, że nawet najświeższy i stuprocentowy ser nie dla każdego jest(...) z pleśnią białą (np. camembert, brie) i kolorową (roquefort, gorgonzola). Mogą szczególnie silnie uczulać. Zwracaj uwagę na barwę sera - jeśli jest jaskrawo żółty, przypuszczalnie dodano do niego...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Ziołowy dip serowy

    Dip serowy doskonale będzie komponował się z warzywami, np. marchewką czy ogórkami, a także na pieczywie – jako pasta twarogowa.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Przysmaki z sera

    Warto jeść sery, bo oferują szeroką paletę smaków, a przy tym są bardzo zdrowe. To przede wszystkim bogate źródło wapnia - budulca zębów i kości. W gomółce białego czy krążku żółtego sera znajdziesz także białko potrzebne do budowy komórek, magnez, cynk i witaminę A. Niektóre gatunki sera można wprowadzić do diety dziecka już pod koniec 1. roku życia. Aby maluch upodobał sobie ten rodzaj...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Wędzonki na cenzurowanym

    ...z wędzoną szynką + papryka + sok z czarnej porzeczki - pasta kanapkowa z wędzonej makreli + natka pietruszki + tymianek + sok pomarańczowy - wędzony ser twarogowy + świeży tymianek i sałatka z wielu...

  • Konsumenci wracają do prostych, domowych smaków, a jednocześnie poszukują nowości. Życie w ciągłym biegu nie pozwala jednak na prowadzenie kuchni zapamiętanej z dzieciństwa. Poszukiwane są, więc szybkie i wygodne rozwiązania, które jednocześnie są zdrowe i smaczne. Hochland spełnia te oczekiwania i wprowadza na rynek innowację - Hochland Twarogowy w krążkach - dla wszystkich, którzy poszukują naturalności i zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów spożywczych. Cudowny smak, kremowa...

  • Smaki spiżarni: Ciecierzyca

    ...przyćmiły smaku cieciorki. Bez niej nie ma hummusu (w języku arabskim słowo hummus znaczy ciecierzyca). To smaczna pasta do chleba. W klasycznej wersji wystarczy zmiksować cieciorkę z tahini (pasta...

  • Oryginał zawsze jest lepszy niż podróbka. Czy dotyczy to również sera? Produkty seropodobne mimo że często zawierają substancje, które spożyte w bardzo dużych ilościach mogą szkodzić, to jednak przez wielu są chwalone. Dopóki więc będzie na nie popyt, nie znikną ze sklepowych półek. I nikt z przeciwników podrabianego sera nic na to nie poradzi. Fot. 123RF Znajdziesz je w niejednym cheeseburgerze, są zazwyczaj dodawane do pizzy w wielu lokalach oraz do innych dań typu fast food. Wyroby...