• Informacje na temat:

    pasta z sardynek w oleju

Przepisy na temat: pasta z sardynek w oleju
  • Ekspresowa pasta rybna

    Składniki: 1 średnia wędzona makrela (lub puszka wędzonych sardynek w oleju) 250 g twarogu wiejskiego 1 łyżka śmietany lub mleka 1/2 cebuli zioła do posypania sól, pieprz(...) i 90 g koncentratu pomidorowego, całość zmiksuj. Ciekawą wersją jest też pasta rybna na bazie słodkawej ricotty z dodatkiem chrzanu.

  • Uważam,że taka pasta pasuje i na śniadanie i na kolację,jest pyszna:)

  • Sprawdzony przepis na "Pasta z sardynek z rzodkiewkami"

  • Szybka pasta na kolację lub śniadanie.Pasta wyszła bardzo smaczna,polecam:)

  • Wypróbowałam różne ryby jako pasta, ale najbardziej smakuje mi pasta z sardynek w pomidorach.

  • Pasty można robić na wiele rożnych sposobów. Połączenie twarogu z rybami daje świetny smak. Dzisiaj przedstawiam jedną z nich, bardzo prostą, ale jakże smaczną :)

  • Pyszna na kolację lub śniadanie:)

  • Na kolację lub śniadanie,szybka i smaczna:)

  • Jeśli kiedykolwiek mielibyście szansę na kupienie całych sardynek lub chociaż tuszek bez głowy nawet nie zastanawiajcie się nad tym długo tylko kupujcie. Jest to przekąska idealna do piwa lub po prostu pochrupania wieczorem.

Artykuły na temat: pasta z sardynek w oleju
  • Pasta sardynkowa

    Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy 25 minut, obieramy i rozgniatamy. Skórkę z cytryny ścieramy na tarce. Wyciskamy sok. Sardynki i sardele zostawiamy na sicie, aby obciekły z oleju. Drobno miksujemy razem z kaparami, oliwą, sokiem i skórką z cytryny. W razie potrzeby dodajemy 2-3 łyżki wody. Mieszamy z ziemniakami, pastę przyprawiamy solą i pieprzem. Wskazówka dotycząca odchudzania: Skrobia...

  • Airfryer Philips to wielofunkcyjne urządzenie do smażenia, grillowania i pieczenia. Dzięki wyjątkowej technologii opływu powietrza RapidAir gwarantuje do 80% mniej tłuszczu w twoim jedzeniu, zapewniając doskonały smak potraw. W urządzeniu Airfryer można więc przygotować zdrowe jedzenie, które jest chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku, używając bardzo małej ilości tłuszczu lub w ogóle z niego rezygnując. Nie potrafisz zrezygnować ze smażonych potraw, choć masz świadomość, że ociekające...

  • Udany połów

    Smażone sardynki z ogórkiem i sałatą lodową (na 4 porcje) Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: 1 8 oczyszczonych sardynek lub małych okoni morskich, 2 łyżki mielonej papryczki chili, 1 łyżka gruboziarnistej mąki (semoliny), 2 łyżki mielonej kolendry, 1/2 łyżki kurkumy, 1/2 łyżki mielonego czarnego pieprzu, 40 g oleju kokosowego, cząstki cytryny Na sałatkę: 2 świeże ogórki...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Co zamiast mleka?

    Sardynki  Dobrze spożyć co najmniej dwa razy w tygodniu porcję (ok. 80 g) sardynek w puszce lub szprotek w oleju czy pomidorach. Ważne, aby jeść ryby ze szkieletem i ośćmi, które mają dużo wapnia. Z ryb możesz zrobić pastę do pieczywa. Sardynki lub szproty zmiksuj z cebulą, jajkiem ugotowanym na twardo, kawałkiem czerwonej papryki, przypraw majonezem, solą i pieprzem.  Zielone liściaste warzywa...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Osteoporoza? Nie bój się jej, tylko zmień dietę!

    ...źródło witaminy D oraz arcyzdrowych, bo działających przeciwzapalnie kwasów omega 3, które chronią kości przed demineralizacją. Do zalecanych należą sardynki w oleju i inne tłuste ryby morskie (łosoś...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Paradontoza. Nie dopuść, by się nasiliła

    ...uszkodzone już dziąsła. Znajdziesz go nie tylko w suplementach, ale także w oleju roślinnym, rybach (makrelach, sardynkach), brokułach, kiełkach pszenicy oraz orzeszkach ziemnych. Jedz te produkty co...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...