• Informacje na temat:

    pasta z sardynek i jajek

Przepisy na temat: pasta z sardynek i jajek
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...delikatnie różowa taramosalata czyli pasta z chleba lub ziemniaków oraz ikry z dorsza. Albo pasta z upieczonego w całości na grillu bakłażana (baba ganush) o lekko wędzonym, dymnym smaku. Na półmisku powinny również być kawałki pomidorów i ogórków z anchois oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo i połówki cytryn. Zgrabne, małe buraczki, marynowane w zalewie z octu winnego, czosnku...

  • Uważam,że taka pasta pasuje i na śniadanie i na kolację,jest pyszna:)

  • Wypróbowałam różne ryby jako pasta, ale najbardziej smakuje mi pasta z sardynek w pomidorach.

  • Sprawdzony przepis na "Pasta z sardynek z rzodkiewkami"

  • Pasty można robić na wiele rożnych sposobów. Połączenie twarogu z rybami daje świetny smak. Dzisiaj przedstawiam jedną z nich, bardzo prostą, ale jakże smaczną :)

  • Zdrowa pasta do chlebka :)

  • Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

  • Smaczna przekąska na szczególną okazję.

  • Pożywna pasta na piątkowe śniadanko:)

  • Na śniadanie lub kolację bardzo polecam:)

Artykuły na temat: pasta z sardynek i jajek
  • Udany połów

    Smażone sardynki z ogórkiem i sałatą lodową (na 4 porcje) Czas przygotowania: 30 minut Poziom trudności: 1 8 oczyszczonych sardynek lub małych okoni morskich, 2 łyżki mielonej papryczki chili(...) z pomarańczami, porzeczkami i rozmarynem (na 4-6 porcji) Czas przygotowania: 35 minut Poziom trudności: 2 8 oczyszczonych i odfiletowanych świeżych sardynek bez głów, 150 g mąki, 1 łyżka...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Co zamiast mleka?

    Sardynki  Dobrze spożyć co najmniej dwa razy w tygodniu porcję (ok. 80 g) sardynek w puszce lub szprotek w oleju czy pomidorach. Ważne, aby jeść ryby ze szkieletem i ośćmi, które mają dużo wapnia. Z ryb możesz zrobić pastę do pieczywa. Sardynki lub szproty zmiksuj z cebulą, jajkiem ugotowanym na twardo, kawałkiem czerwonej papryki, przypraw majonezem, solą i pieprzem.  Zielone liściaste warzywa...

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...

  • Dietetyczne gwiazdy

    ...zboża, podkręca metabolizm. Pomysły na bogate w wapń śniadanie ● Szklanka jogurtu naturalnego 2 proc. z łyżką zmielonego sezamu niełuskanego. ● Pasta ze 100 g sardynek w pomidorach oraz pęczka...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Bosacka: Kto nie smaruje, ten nie je

    .... Czy producenci sklepowych past jajecznych nie za często robią nas w jajo? Pasta z ryb morskich - makreli, sardynek, łososia czy tuńczyka - to sposób na dostarczenie potrzebnych nam kwasów omega(...) jak głupi do pseudosera. Klasyczna pasta jajeczna jest pyszna i zdrowa, bo jajo to potencjalne, nowe życie, bogate źródło pełnowartościowego (czyli zawierającego wszystkie potrzebne nam aminokwasy...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Dieta bez laktozy

    ...- tahini (pasta z nasion sezamu) - 2 łyżki zawierają 130 mg - masło migdałowe - 2 łyżki zawierają 85 mg - fasola Jaś - szklanka zawiera 120 mg - soja - szklanka zawiera 175 mg - brokuły - szklanka(...) 1 Śniadanie: Kanapki z chleba żytniego razowego, tahini (pasta sezamowa), pomidor. Drugie śniadanie: Koktajl z jarmużu i pomarańczy, posypany posiekanymi orzechami laskowymi. Obiad: Pieczona...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...