• Informacje na temat:

    pasta z ryby z puszki makrela

Przepisy na temat: pasta z ryby z puszki makrela
Artykuły na temat: pasta z ryby z puszki makrela
  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ...coś słodkiego. Częściej niż po mięso sięgaj po ryby morskie. Jadaj też awokado, nasiona chia i orzechy. Używaj olejów roślinnych - rzepakowego, oliwy. To doskonałe źródła kwasów omega-3 oraz(...) parówki, kabanosy, pasztety. Zastąp je upieczonym w domu mięsem, które możesz zjeść na zimno. Dużo cukru (fruktozy) zawierają dojrzałe banany, winogrona, melony oraz owoce suszone i z puszki...

  • Kolejna książka z bestsellerowej serii "Podstawy gotowania"!Przeczytaj, jeśli zastanawiasz się, jak poznać, czy ryba jest świeża, jakie gatunki będą dobrze smakować w warzywnej potrawce, a które najlepiej pasują do galarety. Wstęp podpowie Ci, jak należy się rozprawić z surową rybą: wypatroszyć ją, pozbawić skóry, umyć... Poznasz też patenty na udane smażenie, grillowanie i duszenie ryb. A później - pora na 45 sprawdzonych przepisów na ryby na zimno, gotowane (także na parze), pieczone, z...

  • Jedz to, co cię leczy

    ...z rozmaitych produktów, bo łatwo się utleniają i szybko tracą wartość. Bogate w nie są tłuste ryby morskie (łosoś, makrela, śledź), orzechy włoskie i pestki dyni (lepiej używać świeżo łuskanych) oraz(...) tłuste ryby morskie: Masz osłabioną odporność, bo Hashimoto to choroba autoimmunologiczna. Dlatego ważne są w twojej diecie ryby morskie, które dostarczą ci kwasów omega-3. Jedz je minimum trzy razy...

  • Charakterystyczne gatunki, fantastyczne ilustracje, opowieści wędkarzy i przepisy kulinarne! Książka stanowi swego rodzaju atlas obejmujący znaczną część ryb, występujących w polskich wodach. Została napisana z myślą o turystach, żeglarzach czy weekendowych spacerowiczach, interesujących się tą częścią rodzimej przyrody, mało podatną na obserwację bezpośrednią. Zawiera mniej lub bardziej zwięzłe opisy poszczególnych gatunków: podstawowe informacje o miejscach występowania, zwyczajach...

  • Co jeść w pracy?

    ...dużą porcję węglowodanów dla energii i właściwej pracy mózgu. Nasyci na 3-4 godziny. 330 kcal Składniki: 1 pszenna lub kukurydziana tortilla, tuńczyk w sosie własnym (pół puszki), garść sałaty(...) w kawałkach ze względu na wyższą wartość odżywczą. Uwaga, osoby cierpiące na nadciśnienie powinny unikać konserw z tuńczykiem z powodu dużej ilości sodu. Zamiast ryby do farszu mogą dodać serek typu...

  • Warto zwrócić uwagę na to, jakie ryby serwujemy bliskim, gdyż niektóre z nich mogą niekorzystnie wpływać na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Niestety, mimo wielu zalet, niektóre z ryb mogą nam szkodzić. Gatunki tłuste mogą kumulować substancje toksyczne w swoich tkankach, w tym także metale ciężkie. Najbardziej niebezpieczne z nich to ołów, kadm, rtęć i arsen. Dlaczego tak groźne substancje pojawiają się w mięsie ryb? Powodem jest zanieczyszczone środowisko, w którym żyją. Te toksyczne...

  • Zaskakujące produkty obniżą cholesterol

    ...znacznie się obniżył. Wypróbuj pyszną pastę do pieczywa: fasolkę z puszki zmiksuj z oliwą, czosnkiem i ulubionymi ziołami. 2. Dynia przez cały rok Wiesz, że jest beztłuszczowa i niskokaloryczna, ale(...) z gruszki, kiwi i awokado. Dodaj sok z cytryny i 2 łyżeczki naturalnego jogurtu. 5. Ryby morskie Nie unikaj ich dlatego, że są tłuste. Jedz ryby 3 razy w tygodniu z pożytkiem dla zdrowia. Zawierają kwasy...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • ...jajeczną do ryby, osolić do smaku i posypać szczyptą pieprzu. Pomidory umyć i osuszyć. Ściąć ostrym nożem czubki, łyżeczką wyjąć miąższ (zostawić ok. 5 mm ścianki) tak, żeby nie uszkodzić ścianek. Masę...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...