• Informacje na temat:

    pasta z makreli i ser

Artykuły na temat: pasta z makreli i ser
  • Pasta z makreli

    ...: Oczyszczoną ze skóry i ości makrelę przekładamy do szklanej miski. Powoli ubijamy masło na puch. Biały ser mielimy w maszynce i dodajemy do ryby i masła razem z pastą pomidorową, przyprawami, drobno posiekaną dymką i drobno posiekanym koperkiem. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Pasta jest gotowa do jedzenia. Zobacz inne przepisy Magdy Gessler: Pulpety z ryb mazurskich Tatar ze śledzia...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Wędzonki na cenzurowanym

    ...z wędzoną szynką + papryka + sok z czarnej porzeczki - pasta kanapkowa z wędzonej makreli + natka pietruszki + tymianek + sok pomarańczowy - wędzony ser twarogowy + świeży tymianek i sałatka z wielu(...). Wędzenie jest najstarszym sposobem konserwowania. Podczas tego procesu żywność podawana jest działaniu dymu. Jest on wytwarzany poprzez powolne spalanie drewna. Najczęściej pochodzi z drzew...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Co jeść, by złagodzić objawy reumatyzmu

    Dostarczaj organizmowi witaminę D i kwasy omega-3, które znajdziesz w tłustych rybach morskich (w śledziu, makreli, tuńczyku), olejach, żółtkach jaj, oraz antyoksydanty (w warzywach i owocach(...) grahamka z pastą z makreli, jajkami, natką pietruszki, woda.  Obiad  Barszcz czerwony z uszkami, ziemniaki, pulpety z indyka w sosie pomidorowym, surówka z kapusty, kompot albo zupa jarzynowa, kasza...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ..., woda z cytryną.  Podwieczorek  Ciastko owsiane z bakaliami, kakao lub sałatka z melonem, zieleniną, pomidorem i orzechami włoskimi, woda mineralna.  Kolacja  Pasta z makreli, sera białego(...)Śniadanie   Sałatka z pomidorów, oliwek, sera feta, cebuli i sałaty, 2 kromki razowca i kakao albo 2 połówki grahamki z żółtym serem, papryką, kawa z mlekiem.  Drugie śniadanie  Kanapki z pastą...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Co jeść, żeby uniknąć zajadów i pękania ust

    ...albo pasta z makreli ze szczypiorkiem, graham - ka, świeży ogórek, herbata. Zobacz także:(...) z serem dojrzewającym, wędliną, sałatą i pomidorem, woda z limonką.  Obiad  Grochówka, klopsy cielęce, kasza, surówka z marchwi i selera, kompot jabłkowy albo zupa brokułowa, ziemniaki, rolada wołowa...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...