• Informacje na temat:

    pasta z krewetkami

Przepisy na temat: pasta z krewetkami
Artykuły na temat: pasta z krewetkami
  • Krewetki marynowane w czerwonym curry

    Wg przepisu Bobby'ego Flaya.

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Sałatka z mango i krewetkami (Yum ma muang goong sod)

    W Tajlandii jest mnóstwo wersji sałatek z krewetkami i owocami na bazie ciekawych sosów. To mój ulubiony przepis na lekkie danie, który przywiozłam z Południa, wzbogacony o ogórka zielonego i wykorzystujący sos ananasowy mojego pomysłu.

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Muszelki, nitki, uszka

    Suszone makarony, robione z mąki otrzymywanej z twardej pszenicy durum i wody, pochodzą z południa Włoch. Specjalność północy? Pasta fresca, świeży makaron jajeczny ze zwykłej mąki pszennej. Makaron(...). Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp makaron serem pecorino. Makaron vesuvio z krewetkami, białym winem i pomidorami Najpierw przygotuj chilli pangrattato. Na patelni rozgrzej oliwę na średnim...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Bumbu, czyli co jadają Indonezyjczycy

    ..., aromatyczny galangal, trawa cytrynowa, orzeźwiająca zielona kolendra, migdały, pasta krewetkowa, liście kaffiru - to tylko niektóre składniki past bumbu. Każda restauracja, hotel, gospodyni domowa ucierają(...) niczego wspólnego z indyjskim proszkiem curry. Indonezyjskie curry (ind. kari) to kwintesencja bogactwa smaków całego Orientu. Ryby, skorupiaki lub mięso duszone są w pastach bumbu, w mleczku...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Co jeść w przypadku choroby Hashimoto

    ...ogórkowa, zapiekanka z warzyw i razowego makaronu, lemoniada. Podwieczorek 2 placki z cukinii z siemieniem lnianym, herbata lub miks sałat z krewetkami, pomidorkami koktajlowymi, oliwa, woda.  Kolacja...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...