• Informacje na temat:

    pasta z fetą

Przepisy na temat: pasta z fetą
  • Pasta groszkowa z fetą

    Świetny dodatek do pieczywa.

  • Dość oryginalne połączenie, ale smak powalający! Słodkie buraki doskonale komponują się ze słoną fetą, do tego świeże zioła oraz chrupiące pistacje. Plusem pasty jest to, iż można ją również wykorzystać jako farsz do pierogów. Polecam!

  • Warzywne pasty do kanapek

    ...razem z fasolą. Pastę przypraw ajvarem, solą, oraz słodką i ostrą papryką. Groszkowa z fetą 1. W garnku zagotuj posoloną wodę z dodatkiem szczypty cukru. Na wrzątek wrzuć groszek. Poczekaj...

  • Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą

  • Oliwkowa pasta do kanapek

    Prostą pastę twarogową potrafi przygotować niemal każdy. Jej smak można urozmaicić dodając do niej pokrojone w cienkie paseczki oliwki. Taka pasta najlepiej smakuje rozsmarowana na ciemnym pieczywie lub tostach. Jej smak doskonale podkreśli położony na kromce listek cykorii. Taka kompozycja zamieni zwykłe śniadanie w mini ucztę o południowym klimacie. Składniki: Opakowanie sera feta 10

  • zdrowe, pyszne i zielone

  • Chrupiące grzanki z pastą z fasoli i pomidorem

    Odcedź fasolkę. Zmieszaj ją w misce z jogurtem i zmiksuj na gładki krem.

  • Idealnie pasuje jako przystawka, oraz na codziń do kanapek

  • Bób w sposób nieoczywisty

    ...na zaserwowanie bobu jest podanie go po prostu z masłem, solą czosnkową i koperkiem. Cudny zachwala też prostą pastę z bobu z czosnkiem, fetą i koperkiem. - Polecam, bo bób niedługo znika z letnich...

  • Dla wielbicieli sera fety... Idealna ;)

Artykuły na temat: pasta z fetą
  • Bakłażan z wołowiną, pomidorami i fetą

    ...tarty parmezan, mieszamy. Fetę rozkruszamy. Wydrążone bakłażany napełniamy farszem, posypujemy fetą i pieczemy 25 minut w 200ºC.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Lecz się dietą

    ...z żółtkiem i cynamonem, bułka z masłem i polędwicą drobiową, kawa zbożowa. Albo: jajecznica z dwóch jaj, bułka pszenna, pasta z makreli z natką pietruszki, zielona herbata. Drugie śniadanie Bułka(...). Kolacja Zapiekanka z ziemniaków z jajkiem, szynką, brokułami i fetą, sałatka z pomidorów z natką pietruszki i oliwą. Albo: klopsiki z indyka w sosie koperkowym z makaronem orkiszowym, surówka...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ..., woda z cytryną.  Podwieczorek  Ciastko owsiane z bakaliami, kakao lub sałatka z melonem, zieleniną, pomidorem i orzechami włoskimi, woda mineralna.  Kolacja  Pasta z makreli, sera białego...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Księga smaków: Oliwki

    ...smak i wartości odżywcze. Tapenada - pasta z oliwek Doskonała na grzankach lub krakersach jako przystawka. Szklankę drylowanych oliwek (zielonych lub czarnych), ząbek czosnku, czubatą łyżkę kaparów i 2 fileciki anchois zmiksuj na najniższych obrotach. Po chwili dodaj 2-3 łyżki oliwy z oliwek i miksuj, dopóki nie powstanie jednolita masa. Na końcu dopraw czarnym pieprzem. Sałatka z fetą...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...

  • Dieta, która złagodzi objawy menopauzy

    ..., szczypior, 1/2 kulki mozzarelli, olej lniany Jajko ugotuj na miękko. Pokrój pomidor i mozzarellę. Posyp szczypiorem, skrop olejem. Zjedz z grahamką. Środa: Pasta z makreli i sałatka z papryki(...) z musem. Czwartek: Sałatka z fetą i awokado Składniki: kilka liści sałaty, 3 plasterki serka feta, 1/4 awokado, łyżka uprażonych nasion słonecznika, oliwa, sos winegret, kromka chleba razowego...

  • Rośliny strączkowe są smaczne, łatwe do przygotowania i niedrogie. Zaleca się je wegetarianom, bo zawierają dużo łatwo przyswajalnego białka. Ale jak zamienić je w pyszne danie? Fot. 123RF/Picsel Dosyć powszechnie wiadomo, że wszelkiego rodzaju rośliny strączkowe takie jak fasola, groszek czy też ciecierzyca, zawierają bardzo dużo błonnika, który kojarzony jest przede wszystkim jako substancja ułatwiająca trawienie. Ale czy wiedzieliście, że pomaga on także obniżyć poziom cholesterolu we...