• Informacje na temat:

    pasta z boczku do pieczywa

Przepisy na temat: pasta z boczku do pieczywa
  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...słodko-słone szaszłyki i połączyć suszoną, soczystą wiśnię z opieczonym, chrupiącym boczkiem? Goście docenią pyszną przystawkę Składniki: 10 plastrów boczku 100 g wiśni soczystej np...

  • Smaczna, delikatna

  • Kanapki mogą być pożywnymi daniami lub eleganckimi przekąskami, mogą służyć szybkiemu zaspokojeniu głodu lub cieszyć wyrafinowane podniebienia wykwintnym smakiem. Wszystko zależy od pieczywa i od(...), - kminek, - 4 listki sałaty, - 4 kromki pieczywa z pestkami dyni Przygotowanie: Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, dobrze ubić. Rzodkiewkę pokroić w słupki, szczypiorek drobno pokroić...

  • Zdrowa, smaczna pasta do pieczywa i wędliny. Składnikami są ziarenka, pietruszka, olej i przyprawy w ilościach wg uznania.

  • Bardzo aromatyczna i smaczna pasta. Danie kuchni wegańskiej.

  • Niezwykle prosta w przygotowaniu pasta rybna, która doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. Pasta jest lekka, smaczna i otulona delikatną nutką słodkości miodu :)

  • Smaczna i zdrowa alternatywa dla masła.

  • szybkie,smaczne i proste...polecam

  • Witam serdecznie, tym razem zaproponuję przepis, na pastę z makrelą wędzoną i awokado. Pasta jest bardzo smaczna, zdrowa i idealnie nadaje się do pieczywa.

Artykuły na temat: pasta z boczku do pieczywa
  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    ...je prosto z opakowania przy pomocy pokrojonych wcześniej warzyw lub pieczywa. Zaletą takich przekąsek jest to, że nie psują się zbyt szybko i dostarczają organizmowi wody. Wytrawne(...), mąki, mleka i masła, można dodać niemal wszystko: kawałki wędlin (szynki, boczku, salami, kabanosów) lub mięsa (kurczaka, wołowiny), sery (żółte, pleśniowe) i kawałki warzyw (papryki, pomidora bez...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Jajka trzeba jeść

    ...sprzyja rozwojowi miażdżycy. Zwróćmy natomiast uwagę, jak przygotowujemy jajka. Na miękko gotujmy je 5 minut, na twardo - 10 minut. Niestety, jajka smażone na maśle lub z dodatkiem tłustego boczku...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Miasto otwarte

    ...macami i innymi tradycyjnymi rodzajami pieczywa. W koszernych knajpkach, np. Antico Forno Cordella (Piazza Costaguti 30), podaje się przysmak rzymskiej kuchni żydowskiej, czyli smażone karczochy alla(...) średnia wieku to 30 plus, więc nie czujemy się jak na studniówce. Pasta i deser Kuchnię w stylu rzymskim wyróżnia czystość smaku i szlachetna prostota dań. Gaetano mieszkający w Rzymie od 10 lat...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Pokochaj mascarpone

    ...smażonego boczku i posyp szczypiorkiem. Ziemniaki można też pokroić w talarki, zalać mieszanką mleka, mascarpone, soli, pieprzu i zielonej cebulki. Zapiekankę piecz 25 minut, aż ser na wierzchu będzie...

  • Z pewnością nie raz zdarzyło wam się kupić zbyt wiele chleba, który bardzo szybko się zsechł i już nie za bardzo nadawał się do jedzenia. Co z nim zrobić? Na pewno nie wyrzucać! Podpowiadamy, w jaki sposób wykorzystać czerstwe pieczywo. Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają sprawność układu...

  • Kulinarna podróż do Chorwacji

    ...kapusty ukwaszonej w całości. Zagórska zupa ziemniaczana Składniki na 5-6 porcji: 70 dag ziemniaków, 1 duża marchewka, 1 mała pietruszka, 2 średnie cebule, 10 dag wędzonego boczku, 2 ząbki czosnku...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...