• Informacje na temat:

    pasta z boczku

Przepisy na temat: pasta z boczku
  • ...30-40 dkg gotowanego lub wędzonego boczku; 1 słoiczek chrzanu; 10 jajek...

  • Takie proste w zrobieniu, a jakie smaczne.

  • Bób w sposób nieoczywisty

    ...- opisuje Cudny. Składniki potrzebne do przygotowania dania według rodzinnej receptury to: 500 g świeżego bobu, pęczek koperku, 6-8 plastrów wędzonego boczku, garść świeżej bazylii, oliwa z oliwek oraz sól...

  • Bardzo smaczna pasta na chleb, szybkie i łatwe przygotowanie.

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    ...kiełbasę. Wybierz wersję idealną dla siebie! Sos carbonara podobno po raz pierwszy sporządzili włoscy górnicy z kopalni węgla. To propozycja oparta na kremowym śmietanowym sosie, jajku oraz boczku...

  • Nikogo chyba nie muszę przekonywać, że domowe wędliny są najlepsze. I choć samodzielne przygotowanie wędliny wydaje się czasochłonne zapewniam Was, że tak nie jest! Pomijając czas na marynowanie i pieczenie przygotowanie samego mięsa zajmuje góra 20 minut. Dziś dietetycznie nie będzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada z boczku to idealny dodatek do codziennych kanapek, ale...

  • Domowe makarony według włoskich przepisów

    ..., posyp parmezanem i zapiecz w 180 st.C. Spaghetti carbonara Składniki: 50 dag makaronu spaghetti,15 dag wędzonego boczku, 3 żółtka, szkl. śmietany kremówki, ząbek czosnku, tarty parmezan lub inny(...) patelni rozgrzewam mocno oliwę i przesmażam na niej pokrojony boczek, cały czas mieszając, aby równo się zrumienił. Następnie do boczku na patelni powoli dolewam połowę śmietany, po czym dodaję drobno...

  • Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty ugotowany na wędzonym boczku i kiełbasie. Idealna zupa na zimowe, mroźne dni.

  • Pieczony boczek po irlandzku

    ...  Składniki: 2 kg chudego boczku 3 cebule 7 ząbków czosnku Natka pietruszki Pęczek szczypiorku 75g +2 łyżki masła 200 g bułki tartej Sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka(...). Doprawić solą i pieprzem. Dodać jajko.   Pasta: Roztopić 2 łyżki masła.  Dodać 2 ząbki czosnku, sok z cytryny, musztardę,i dżem jabłkowy i posmarować mięso 2/3 przygotowanej pasty. Nałożyć nadzienie...

  • Brak woni ryby.

Artykuły na temat: pasta z boczku
  • Zaskakujący bób

    Niesamowita jest pasta z bobu, którą przygotowuję jako panierkę do polskiej, młodej baraniny.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Z etykiety: Aromat dymu wędzarnianego

    ...znajdują się m.in.: bukowo-bekonowy, szynki wędzonej, dymu zimnego wędzenia (przeznaczony do boczku i szynki surowej) lub grill flavour charakterystyczny dla mięsa grillowego oraz tłuszczu. Mogą...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Makaron plus grzyby

    ...z parmezanem, pietruszką, ewentualnie z odrobiną jogurtu naturalnego lub śmietany.  Zapiekane łazanki z grzybami i boczkiem Skład na 4 porcje: 40 dag makaronu łazanki, 100 g surowego boczku...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Angielskie śniadanie

    Sadzone jajko, fasola w pomidorach, plastry boczku i tosty - tak dzień witają wyspiarze.

  • Pani Mariola wygrała drugą edycję konkursu z okazji 10 urodzin Smakera. Z tej okazji postanowiliśmy ją lepiej poznać. Fot. archiwum prywatne/ Kuchmariola63 Przepisy pani Marioli z pewnością kojarzy kazdy użytkownik Smakera. To właśnie dzięki niej nieustannie poznajemy nowe przepisy na domowe wędliny oraz wyjątkowo smaczne nalewki. Ponadto, profil pani Marioli to również nieskończone źródło fantastycznych pomysłów na tradycyjne obiady, sałatki oraz wyjątko smaczne ciasta. O jej pasji możecie...

  • Tym co kochaja kluchy ...

    Naturalnie chodzi o wloski makaron zwany pasta lub spaghetti.  Dzis w Italii San Martino ( czyli swietego  Marcina ). Slodkosci nie ma ale jest to swieto...

  • Rośliny strączkowe jadamy najchętniej w zimie. Groch czy fasola to idealne propozycje, gdy za oknami trzaska mróz. Jest jednak pewien zielony wyjątek, który kojarzy nam się wyłącznie z letnimi daniami. Fot. 123 RF Bób kusi nas swoim kolorem i smakiem, ale czy jest zdrowy i dobry na lato? Fakty dietetyczne. Porcja bobu dostarcza dużej ilości białka, węglowodanów oraz witamin B1, B2, PP, C oraz prowitaminy A - czyli witaminy młodości. Dodatkowo bób dostarcza wapń, fosfor, żelazo i magnez. Co...