• Informacje na temat:

    pasta serowo marchewkowo

Przepisy na temat: pasta serowo marchewkowo
  • Moja ulubiona pasta kanapkowa,pyszna ze świeżym pieczywem:)

  • Bardzo dobra, sycąca pasta do smarowania pieczywa. Idealna na śniadanie dla studentów (choć na śniadanie może w wersji bez czosnku - bardziej mdłe ale nie trzeba cały czas żuć gumy ;))

  • szybka i smaczna :)

  • Przepis mojej mamy;) Ukradziony:)

  • ptysie z pastą z białej fasoli i sera korycińskiego podawane z kabanosami i miodem

  • Proste, szybkie w wykonaniu, niezbyt słodkie i fajnie chrupiące w zębach ciasto Przepis na małą rynnę 30x12 cm

  • Szybkie, zdrowe i smaczne danie makaronowe, w kilka minut i jest gotowe. Tuż po przygotowaniu najlepiej smakuje, a swoją delikatnością, połączoną z ostrością zaskakuje.

  • Pyszny biszkopt marchewkowo - migdałowy. Zamiast mąki pszennej można użyć otrębów, lub mąki z pełnego przemiału, cukier zastąpić stewią lub miodem - a ciasto będzie zdrowsze :)

  • Propozycja na smakowite i pożywne placuszki marchewkowo - ziemniaczane z dodatkiem koperku. Danie jest proste oraz szybkie w przygotowaniu i będzie świetnym rozwiązaniem na błyskawiczny obiad. Placuszki idealnie komponują się z gęstą śmietaną, kremowym jogurtem lub sosem czosnkowym. Smacznie polecam :D

  • Aromatyczna, rozgrzewająca zupa na pochmurne dni. Rozwesela samym kolorem :)

Artykuły na temat: pasta serowo marchewkowo
  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Zupy najlepiej smakują jesienią, gdy za oknem jest zimno i pada deszcz. Wówczas w pełni można się nacieszyć ich aromatem i rozgrzewającymi właściwościami. Specjalnie dla was przygotowaliśmy zestawienie kilku najsmaczniejszych przepisów, które nie pozwolą wam się nudzić tej jesieni. Fot. 123RF W ponure, jesienne dni potrzebujemy posiłków, które nas nasycą, rozgrzeją a także dostarczą wielu niezbędnych naszemu organizmowi składników odżywczych. To wszystko zagwarantują nam niepozorne i nieco...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Kupując jajeczną czy rybną pastę kanapkową wydaje się nam, że powinny składać się przede wszystkim z jajek i z ryb. Tymczasem... Fot. 123RF.COM/PICSELTymczasem w pastach kanapkowych najczęściej najwięcej jest majonezu lub oleju. Zdarza się nawet, że do rybnych past dodaje się mięso! Zobaczcie, co na ten temat mówi dietetyk. Dzień Dobry TVN/x-news

  • W ósmym odcinku najsłodszego programu w TVP, uczestnicy będą musieli zmierzyć się z bardzo trudnym zadaniem, z którym poradzić sobie może jedynie wybitny cukiernik. W ubiegłym tygodniu, dzięki Michałowi Brysiowi, uczestnicy poznali smak kuchni gruzińskiej. W konkurencji technicznej musieli przygotować chaczapuri - tradycyjny placek zapiekany z serem. Niestety, nikomu nie udało się przygotować perfekcyjnego wypieku. Najbliższa ideału była Sylwia, jurorzy docenili także Daniela, którego...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet sałatki, to jednak...

  • Zbliżają się Andrzejki, Sylwester i okres karnawału. W nadchodzących miesiącach nie zabraknie okazji do spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Urządzając przyjęcie chcemy sprawić naszym gościom jak najwięcej przyjemności i zaskoczyć ich ciekawymi potrawami. Sprawdźcie, jakie pomysły na imprezowe dania mają nasi użytkownicy. Fot. 123RF/Picsel Odpowiednia przekąska imprezowa powinna spełniać kilka warunków. Najważniejsze, aby była smaczna, poręczna i dobrze się prezentowała. Dlatego w tej roli...