• Informacje na temat:

    pasta rybna z makreli i jajek

Przepisy na temat: pasta rybna z makreli i jajek
  • Pasty na śniadanie w plenerze

    Pomidorowa na ostro Do malaksera wrzuć 2 obrane i oczyszczone z pestek pomidory, 1 szkl. pestek słonecznika. Dodaj 1 obrany ząbek czosnku, 8-10 kawałków suszonych pomidorów oraz kawałek papryczki piri piri (uwaga jest bardzo ostra!). Składniki zmiksuj. Posól do smaku.  Rybna z kiszonym ogórkiem Oczyść z ości i skóry 1 wędzoną makrelę. Rybę wrzuć do malaksera. Dodaj 2 jajka ugotowane na...

  • Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Lubię rybne pasty i chętnie po nie sięgam w sklepie ale czasem mam ochotę na taką domową pastę gdzie czuć kawałki ryby i dodatki jakie do niej dodaliśmy.

  • Pasta rybna ze szczypiorem,jajkiem na chleb. Polecam.

  • Pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.

  • Propozycja na smaczną i bardzo pożywną pastę z wędzonej makreli i jajek z dodatkiem kiszonego ogórka i cebulki. Pasta idealnie sprawdzi się na śniadanie i dostarczy nam solidnej dawki energii :)

  • Doskonały dodatek do kanapek, zarówno na śniadanie jak i kolację.

  • Pasta na kanapki z makreli wędzonej, jajek i ogórka kiszonego

  • Pikantna pasta z makreli na śniadanie lub kolację.:)

  • Na pyszne śniadanko do świeżego pieczywa. Polecam.

Artykuły na temat: pasta rybna z makreli i jajek
  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    Nie trzeba nikogo przekonywać, że istnieje związek pomiędzy tym, co jemy a zdrowiem. Ale nasz organizm w każdym wieku ma inne potrzeby. Sprawdź, jaka dieta może je zaspokoić.

  • Dlaczego warto wypróbować Węgierską zupę rybną ?Nie tylko dlatego, że można zrobić ją w mgnieniu oka, ale przede wszystkim dlatego że ryba jest doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zapobiega anemii, poprawia pamięć i wpływa zbawiennie na wzrok. W połączeniu z warzywami kusi niepowtarzalnym smakiem. Składniki: - 100g czerwonej papryki - 1 cebula średniej wielkości - 100g białej ryby ( np. karpia) - 200g łososia - 200g ziemniaków - 1 marchewka - 1 pietruszka - 1/2 selera - 2...

  • Zdrowa dieta dla kobiety w każdym wieku

    Nie trzeba nikogo przekonywać, że istnieje związek pomiędzy tym, co jemy a zdrowiem. Ale nasz organizm w każdym wieku ma inne potrzeby. Sprawdź, jaka dieta może je zaspokoić.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Diety na ładny wygląd i dobry nastrój

    ..., ząbkiem czosnku i przyprawami. Kolacja • 2 kromki chleba pełnoziarnistego z pastą z wędzonej makreli. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata z melisy. • Sałatka grecka z różnych rodzajów sałaty...

  • Grzegorz Łapanowski to znany i lubiany kucharz. Podzielił się ze Smakerem dwoma przepisami na swoje ulubione dania. Wypróbujcie je! fot. Kamil Zieliński Grzegorz Łapanowski zdradził nam, że inspirują go różnego rodzaju buliony, a z zup najbardziej lubi zupy rybne (zobacz, jak odpowiedział na nasze 11 kulinarnych pytań). Zdradził nam swoje dwa ulubione przepisy: na bulion wołowy z trawą cytrynową oraz na zupę rybną z pomidorami. Zupa rybna z pomidorami i imbirem fot. Kamil Zieliński dla...

  • Wielkanoc bez pisanek byłaby nieważna. Chcąc żyć w zgodzie z naturą, coraz więcej osób rezygnuje z chemicznych barwników, zastępując je naturalnymi metodami, stosowanymi jeszcze przez nasze prababcie. Fot. 123RF/Picsel Malowanie pisanek to ulubiona, wielkanocna zabawa najmłodszych członków rodziny. Z wielkim sentymentem odnoszą się do niej również dorośli, którzy podczas tego zajęcia na kilka chwil ponownie stają się dziećmi. To fakt, farbowanie jajek ma w sobie coś magicznego. Jednak czasem...

  • Jajko jest symbolem życia, siły, miłości i płodności. Jadamy je na co dzień - na twardo, na miękko, w kanapce, sadzone, jako omlet czy w domowych wypiekach. Czego o nim nie wiemy? Mit: Jajka należy myć zanim włożymy je do lodówki Niektórzy, przed włożeniem jajek do lodówki, myją je pod bieżącą wodą, licząc na to, iż w ten sposób pozbędą się bakterii. Trudno o większy błąd. W ten sposób nie tylko niszczymy naturalną barierę ochronną jajek, ale również możemy bardzo łatwo uszkodzić ich...

  • Jajko na miękko, na twardo, sadzone lub w koszulce – możliwości ich przygotowania są niemal nieskończone i w tym wypadku jedyne ograniczenie stanowi nasza wyobraźnia. Fot. 123RF/Picsel Po jakie produkty Polacy najchętniej sięgają o poranku? W ścisłej czołówce śniadaniowych klasyków znajdują się różnego rodzaju potrawy z jajek. Jednak przez dłuższy czas jaja cieszyły się naprawdę ponurą sławą. Obwiniano je między innymi o powodowanie zaburzeń pamięci oraz podnoszenie poziomu złego cholesterolu...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...