• Informacje na temat:

    pasta kanapkowa z twarogu

Przepisy na temat: pasta kanapkowa z twarogu
  • Lato na talerzu!

    ...porem. Pasta kanapkowa z pierwiosnkiem Składnik i: 2-3 łyżki twarogu, 1 czerwona cebula, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, bukiecik pierwiosnka, sól, pieprz; Przygotowanie: Pomidora, paprykę...

  • Smaczna, zdrowa i pożywna pasta na kanapki.

  • Szybka, prosta i - najważniejsze - pyszna pasta kanapkowa.

  • Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam domowe pasty na chlebek. Wiec przygotowałam na śniadanko :)

  • Prosta w wykonaniu pasta do pieczywa

  • Pasty kanapkowe z powodzeniem zastępują wędliny. Z twarogiem i makrelą jest smaczna i zdrowa:). W tej wersji jest bardzo sycąca, wystarczy niewielka ilość na pieczywie by nasycić się na długo.

  • Kiedy jej pierwszy raz spróbowałam, byłam przekonana, że jem pastę z wykwintnej wędzonej ryby

  • Propozycja na proste i szybkie przygotowanie zdrowej i aromatycznej pasty kanapkowej z dużą zawartością Omega 3.

  • Propozycja na smaczną i prostą w przygotowaniu pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem papryczek sweet.

Artykuły na temat: pasta kanapkowa z twarogu
  • Śniadanie mistrzów

    ...i włóż do niego kanapkę. Zapiekaj przez 4 minuty. Przed podaniem kanapki udekoruj listkami ziół. Kanapkowe piramidki Składniki: 15 dag twarogu, po łyżce musztardy, posiekanego szczypiorku, pietruszki i estragonu, sól, pieprz, 2 pomidory, 4 rzodkiewki, 4 liście sałaty, 2 młode cebulki, 6 kromek chleba, 4 plastry szynki. Dwie łyżki twarogu utrzyj z musztardą. Pozostały twaróg wymieszaj z ziołami...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Bez śniadania ani rusz - to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały...

  • Wykaż się kreatywnością, wygraj fantastyczny sandwich maker, książkę Julii Bator "Zamień chemię na jedzenie" oraz gadżety Smaker.pl. "Co nagle, to po diable!" Ów powiedzenie towarzyszy nam już od najmłodszych lat. Dzięki temu wiemy, że wszystko co robimy powinniśmy robić z pełnym zaangażowaniem, bo tylko wtedy ma to szanse na sukces!   Pewien Hrabia Sandwich, żyjący w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii, maksymy tej zapewne nie znał. Dzięki temu, że wiecznie spieszył się na partyjkę gry w karty...

  • Kanapka, niewyszukane danie, które jesteśmy w stanie przygotować w zaledwie kilkia minut ma bardzo ciekawą historię, jak sie okazuje nie jedną... Kanapkowy konkurs dobiegł końca. Wybór zwycięzcy był wyjątkowo trudny. Zaskoczyliście nas ogromną kreatywnością. Wasze alternatywne historie powastania kanapki były rewelacyjne! Niestety nagrodę główną możemy przyznać tylko jednej osobie. Sandwich maker powędruje do Pani Sylwii z Wojcieszowa.   'Dawno dawno temu, w za siedmioma górami, za siedmioma...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Wyniki badań Pentoru są optymistyczne - aż 92% Polaków deklaruje, że jada śniadania. Ale co to tak naprawdę oznacza i czy na pewno mamy się z czego cieszyć? Fot. 123RF/Picsel Śniadaniom towarzyszy pośpiech - aż 55% ankietowanych jada je w samotności. Rodzinne, poranne posiłki są często zarezerwowane na weekendy, kiedy mamy więcej czasu na przygotowanie i spokojne zjedzenie. Co zatem jadamy w powszednie poranki? Choć na naszych stołach pojawiają się płatki śniadaniowe, jogurty, czy nawet...