• Informacje na temat:

    pasta kanapkowa z makreli z puszki

Przepisy na temat: pasta kanapkowa z makreli z puszki
Artykuły na temat: pasta kanapkowa z makreli z puszki
  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Najważniejszym i najbardziej celebrowanym posiłkiem świątecznym jest wielkanocne śniadanie. Jak je przygotować, by pozostać wiernym tradycji, a jednocześnie zaskoczyć nowymi, pysznymi, a przede wszystkim zdrowymi pomysłami? Idealną odpowiedzią są kanapki! Na stole wielkanocnym podczas śniadania najczęściej pojawiają się jajka, kiełbasa, różnego rodzaju sałatki, ćwikła, chrzan, a w niektórych regionach Polski specjalnie przygotowywany żurek. Całe to bogactwo możemy dodatkowo urozmaicić...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej?   Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na...

  • O tym, że warto jeść warzywa wie niemal każdy. Ale czy dotyczy to wszystkich warzyw? Jaki wpływ na nasze zdrowie mają produkty sprzedawane w puszkach, które przed zapakowaniem poddawane są obróbce termicznej? Fot. 123RF Puszka bywa doskonałym pomocnikiem, gdy goni nas czas, a obiad musi szybko pojawić się na stole. Ale zastanawialiście się kiedyś nad tym, czy droga na skróty jest zawsze dobrym wyborem? Czy warzywa konserwowe są równie zdrowe, co te świeże? Postanowiliśmy odpowiedzieć na te...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Bez śniadania ani rusz - to hasło, powtarzane nam od dziecka jak mantra, jest głęboko zakorzenione w naszej świadomości. Pierwszy poranny posiłek to jednocześnie pierwszy solidny zastrzyk energii na cały...

  • Wykaż się kreatywnością, wygraj fantastyczny sandwich maker, książkę Julii Bator "Zamień chemię na jedzenie" oraz gadżety Smaker.pl. "Co nagle, to po diable!" Ów powiedzenie towarzyszy nam już od najmłodszych lat. Dzięki temu wiemy, że wszystko co robimy powinniśmy robić z pełnym zaangażowaniem, bo tylko wtedy ma to szanse na sukces!   Pewien Hrabia Sandwich, żyjący w XVIII wieku w Wielkiej Brytanii, maksymy tej zapewne nie znał. Dzięki temu, że wiecznie spieszył się na partyjkę gry w karty...

  • Kanapka, niewyszukane danie, które jesteśmy w stanie przygotować w zaledwie kilkia minut ma bardzo ciekawą historię, jak sie okazuje nie jedną... Kanapkowy konkurs dobiegł końca. Wybór zwycięzcy był wyjątkowo trudny. Zaskoczyliście nas ogromną kreatywnością. Wasze alternatywne historie powastania kanapki były rewelacyjne! Niestety nagrodę główną możemy przyznać tylko jednej osobie. Sandwich maker powędruje do Pani Sylwii z Wojcieszowa.   'Dawno dawno temu, w za siedmioma górami, za siedmioma...

  • Soczewica jest jednym z najbardziej uniwersalnych produktów kuchennych, a ilość dań, w których będziecie mogli ją wykorzystać z pewnością was zadziwi. Oto kilka propozycji naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Należąca do rodziny roślin strączkowych soczewica, doskonale wpływa na kondycję naszego organizmu. Zawiera w sobie bowiem wiele substancji odżywczych, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania. Szczególnie cennym, jest łatwo przyswajalne białko, które z powodzeniem...

  • Wielkanocne śniadanie – pyszne potrawy, pisanki, wiosenne dekoracje, kwiaty i… masz wrażenie, że czegoś tu brakuje? Że co roku ten świąteczny poranny stół wygląda tak samo? Boisz się, że na jego widok domownicy i goście głośno powiedzą: „Ale nuda”? Fot. Materiały prasoweZmień to! Nie tylko za pomocą modnych akcentów i ozdób, ale przede wszystkim - serwowanych potraw! Bądź przy tym wierny tradycji - nie rezygnuj z jajek, chrzanu, ćwikły, świeżych warzyw, zielonych dodatków, ale przygotuj je...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...