• Informacje na temat:

    pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Przepisy na temat: pasta jajeczna ze szczypiorkiem
  • Pasta serowo-jajeczna

    ..., które możemy udekorować posiekanym szczypiorkiem.  Materiał prasowy "Doceń polskie".

  • Łatwa w wykonaniu, a pyszna pasta jajeczna

  • Niedocenione, domowe pasty na kanapki

    Pasta z awokado Awokado zawiera dużo karotenu, białka, potasu, magnezu, kwasów tłuszczowych, a także witaminy B 9, B 6, K, E, C. To prawda jest kaloryczne, ale za to jakie zdrowe. Aby przygotować(...) w drobną kostkę. Ważne jest, aby awokado było dojrzałe, wtedy pasta będzie idealna. Pasta z jajek Jajko to źródło pełnowartościowego białka tzw. wzorcowego, zawierającego aminokwasy, których nasz...

  • Uwielbiam pasty do kanapek - a jajeczne w szczególności :) Pyszna pasta jajeczna wbrew pozorom doskonale smakować może bez majonezu - którego 1 łyżka ma aż 166 kcal! Fit pasta jajeczna, którą Wam dzisiaj proponuję ma w jednej porcji (na 1 kanapkę - 2 łyżki) - tylko 45 kcal :) Czyli jedna kromka chleba z pastą to około 100 kcal! A jaka pycha :) Pasta wystarcza na około 8 kanapek, więc na większą "wyżerkę" - róbcie od razu podwójną porcję! (Na przykład na zbliżające się święta wielkanocne -...

  • Pasta z jajek i z suszonych pomidorów

    Na śniadanie jak znalazł!

  • Z racji diety, klasyczną pastę jajeczną zmodyfikowałam do wersji nieco mniej kalorycznej. A wystarczyło jedynie ominąć dodatek masła i zamienić majonez na gęsty jogurt naturalny :) I śniadanie gotowe!

  • ...majonez i wymieszać. Wyciągnąć grzanki z piekarnika i nakładać na nie gotową pastę jajeczną posypując szczypiorkiem! SMACZNEGO!!

  • Pyszna pasta jajeczna na szybkie śniadanie

  • Jak odmienić smak kanapek? Sekret tkwi w pastach i smakowym maśle

    ...dopraw czosnkiem, pieprzem i solą. Z przygotowanej masy uformuj walec, zawiń go w folię spożywczą i odstaw do lodówki. Masło podawaj z ulubionym pieczywem. Pasta z fasoli Sposób przygotowania(...) podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

  • Nazwałam ją sałatką ponieważ nie ma konsystencji pasty. Nasza córcia uwielbia takie śniadania. Jest też dobrym pomysłem na wielkanocne śniadanie. U nas lubimy większe kawałki jajek

Artykuły na temat: pasta jajeczna ze szczypiorkiem
  • Co jeść, gdy doskwiera osteoporoza

    ...jajeczną, szczypiorkiem, woda albo sałatka owocowa, herbata czarna. Obiad Zupa kapuściana, ziemniaki, dorsz zapiekany z żółtym serem, groszek zielony, kompot albo krem z marchwi, gulasz z papryką i kasza, woda z cytryną.  Podwieczorek  Ciastko owsiane z bakaliami, kakao lub sałatka z melonem, zieleniną, pomidorem i orzechami włoskimi, woda mineralna.  Kolacja  Pasta z makreli, sera białego...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pasta jajeczna

    Przygotowanie: Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić. Na patelni rozgrzać olej, udusić na nim pieczarki, pod koniec trochę je posolić. Potem odstawić,...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Co jeść na wiosnę

    ​Wiosna trwa w najlepsze, więc warto rozejrzeć się za tym, co ta pora roku może zaoferować naszemu podniebieniu i wybrać tak, aby było zdrowo i smacznie. Dzięki temu, że natura rodzi się do życia, nie powinno być to trudne.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Co jeść na wiosnę?

    Wiosna trwa w najlepsze, więc warto rozejrzeć się za tym, co ta pora roku może zaoferować naszemu podniebieniu i wybrać tak, aby było zdrowo i smacznie. Dzięki temu, że natura rodzi się do życia, nie powinno być to trudne.

  • Bardzo szybki przepis na wykwintna sałatkę. Wystraczy 20 minut alby wyczarować to wspaniałe danie. Składniki: 2 duże filety ze śledzia norweskiego 2 łyżki kwaśnej śmietany rukola 2 łyżki posiekanego szczypioru Łyżka ziaren słonecznika sok z 1 cytryny olej słonecznikowy kromka razowego chleba Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dokładnie opłukać. Podzielić na mniejsze części. 2. Zmiksować śmietanę, sok z cytryny, posiekany szczypiorek i 2 łyżki oleju słonecznikowego....

  • Śniadanie dla ucznia

    ..., szczypiorkiem, ogórkiem, rzodkiewką, pastą rybną lub jajeczną. Do tego owoce, np. jabłka, banany, gruszki. Drugim śniadaniem może też być jogurt - najlepiej naturalny, z dodatkiem świeżych owoców. Jako...

  • Gdy miną święta większość z nas staje przed podobnym dylematem – co zrobić z resztkami , które zostały po bożonarodzeniowym biesiadowaniu? Wyrzucenie ich nie powinno wchodzić w grę, dlatego też prezentujemy kilka pomysłów w jaki sposób możemy je wykorzystać. Fot. 123RF/Picsel Boże Narodzenie upływa nam pod znakiem wspólnych posiłków - bogatej wieczerzy wigilijnej oraz wystawnego świątecznego obiadu. W tym czasie szczególnie dbamy o to, aby na naszym stole niczego nie zabrakło. Niestety,...

Wideo na temat: pasta jajeczna ze szczypiorkiem
  • Rzodkiewka, szczypiorek i pomidory w kuchni Anny Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach przygotowała potrawy z polskich warzyw sezonowych. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałatka z rzodkiewką i łososiem, szczypiorkowa pasta jajeczna oraz tarta rzodkiewkowa.(Dzień Dobry TVN)