• Informacje na temat:

    pasta do tortilli

Przepisy na temat: pasta do tortilli
  • Tortilla z warzywami i pastą z bakłażana

    Składniki: 1 puszka pasty z bakłażana (np. marki Jasmeen) 4 placki tortilli (np. marki Sandra) 4 plastry żółtego sera 1 filet z piersi kurczaka 2 pomidory 1 cebula mix sałat(...) przyprawą oraz solą i pieprzem. Następnie smażymy kurczaka na patelni razem z cebulą. Kroimy na małe kawałki pomidory oraz zieloną paprykę. Placki tortilli smarujemy pastą z bakłażana, nakładamy pokrojone...

  • Pyszny, prosty.

  • Baba Ghanoush - wyjątkowy smak pasty z bakłażana

    Bakłażan to jedno z ulubionych warzyw mieszkańców basenu Morza Śródziemnego. Z wyglądu nieco przypomina cukinię, jednak znacznie się od niej różni. Jest bardzo zdrowy - zawiera dużo błonnika, potasu i magnezu. Jego historia rozpoczęła się w Indiach, skąd rozprzestrzenił się na Hiszpanię, a później na całą Europę. Przygotowywany jest na wiele sposobów, jednym z nich jest pyszna pasta - Baba...

  • prosta pasta o smaku dzieciństwa

  • Tortilla z grillowanymi warzywami i cieciorką

    Składniki: 8 łyżek ciecierzycy z puszki (np. marki Jasmeen) 1 łyżka pasty tahina (np. marki Jasmeen) 2 placki tortilli (np. marki Sandra) 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula(...) z cytryny, czosnek wyciśnięty przez praskę, posiekaną pietruszkę, oliwę z oliwek i wodę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy. Na placki tortilli nakładamy gotowe grillowane warzywa i polewamy...

  • sa proste w przygotowaniu

  • Szybkie tortille

    Składniki: 4 płaty tortilli, kilka liści sałaty, 2 czerwone papryki, 20 dag żółtego sera, czerwona cebula, awokado, gotowa dowolna ostra lub łagodna pasta warzywna do posmarowania tortilli.

  • jest proste w wykonaniu

  • Nad morze i w góry, czyli lekkie przekąski na wakacyjne dni

    .... marki Kuhne) 3 placki tortilli 1 opakowanie serka śmietankowego 200 g wędzonego łososia 2 łyżki świeżego kopru przyprawy: sól i pieprz do smaku Przygotowanie...

  • Dziś w roli głównej hamburger. Podany w nietypowy sposób, bo nie w bułce a w tortilli:). Moim zdaniem smakuje bardzo dobrze, zyskał na lekkości i świeżości.

Artykuły na temat: pasta do tortilli
  • Tortilla z hummusem

    ...1. Fasolę odcedzamy z zalewy, przekładamy do miski. Umytą i osuszoną kolendrę siekamy. Obrany czosnek przepuszczamy przez praskę, dodajemy do fasoli razem z curry, kminkiem, pastą tahina, oliwą, kolendrą, doprawiamy pieprzem i solą, miksujemy blenderem na gładką masę. Jeśli pasta jest za gęsta, możemy dodać trochę wody i zmiksować. 2. Umyte i osuszone pomidorki koktajlowe przekrawamy na pół...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością przywitają odmianę w...

  • Tortille omletowe z guacamole

    Propozycja na śniadanie.

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Poranna tortilla z guacamole z bobu i salsą pomidorową

    ...wędzoną papryką, solą i pieprzem. W międzyczasie na drugiej patelni opiecz placki tortilli. Następnie na każdym placku rozsmaruj porcję guacamole, ułóż usmażone jajko i całość przykryj salsą. Zwiń...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Lewe nuty są świetne

    Ma głos czarnoskórej wokalistki, słowiański sentymentalizm i duży talent. A jednak dopiero tuż przed trzydziestką nagrała pierwszą płytę Closer. Mika Urbaniak, córka Urszuli Dudziak i Michała Urbaniaka, opowiada o czasie przed śpiewaniem, gdy roznosiła tortillę i podrywała chłopaków na Martynice.

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Przekąski: Dodadzą ci sił na długiej wycieczce

    Podczas przygotowań do wakacyjnego wyjazdu trzeba załatwić wiele spraw: ubezpieczenie, szczepienia, zakupy. Dlatego często „mniej ważne” rzeczy, jak przygotowywanie prowiantu na wyjazd, są załatwiane na samym końcu. O tym, co będziecie jedli w trasie, warto pomyśleć jednak wcześniej. Dlaczego? Żeby mieć pewność, że zabraliście wszystkie ulubione przekąski i nie będziecie musieli zatrzymywać się po drodze w barach, w których serwuje się fast-foody lub inne, niezbyt zdrowe jedzenie.

  • Kupując jajeczną czy rybną pastę kanapkową wydaje się nam, że powinny składać się przede wszystkim z jajek i z ryb. Tymczasem... Fot. 123RF.COM/PICSELTymczasem w pastach kanapkowych najczęściej najwięcej jest majonezu lub oleju. Zdarza się nawet, że do rybnych past dodaje się mięso! Zobaczcie, co na ten temat mówi dietetyk. Dzień Dobry TVN/x-news