• Informacje na temat:

    pasta do smarowania z tuńczyka

Przepisy na temat: pasta do smarowania z tuńczyka
  • Orientalne bruschetty – przekąska na każde przyjęcie

    Bruschetta z tuńczykiem i ciecierzycą Składniki: 100 g cieciorki gotowanej (np. marki Jasmeen) 1 puszka tuńczyka (np. marki Sandra) 2 bagietki 1 cebula 1 papryka 1 ząbek czosnku(...), a cebulę w piórka. Następnie pokrojone warzywa podsmażamy na rozgrzanej wcześniej patelni. Odcedzamy tuńczyka i przekładamy go do miski, dodając do niego podsmażoną paprykę i cebulę. Na bagietkach...

  • Pyszna alternatywa dla wędlin ze sklepu.

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    ...makaronu, gotowanych warzyw. Pasta do smarowania Ser żółty możesz zetrzeć lub zmiksować i wymieszać z majonezem na pastę. Możesz dodać też suszone pomidory, czosnek, tuńczyka. Pasta jest idealna do...

  • Propozycja na domowy mix do smarowania pieczywa dla wszystkich tych, którzy kochają smak masła i cenią dobroczynne właściwości oliwy z oliwek. Mix jest prosty i szybki w przygotowaniu. Przygotowując sami takie smarowidło mamy pewność, że nie znajdziemy w nim żadnych konserwantów, sztucznych barwników, polepszaczy smaków oraz aromatów i całej tej chemii, stworzonej przez wielkie koncerny.

  • Pasztet z indyka dla osób , którzy są na diecie o niskim indeksie glikemicznym.

  • gładka kremowa konsystencja, delikatny jogurtowy smak i co najważniejsze domowy, jedyne produkty to mleko i potrzebne probiotyki :) prawda, ze powstaje dobę, ale przygotowanie łącznie zajmuje kwadrans, a przepis jest na 500-600 g serka

  • Bardzo, ale to bardzo lubię wszelakie pasty, jednak do "gotowców" jakoś nie mogę się przekonać. W takim wypadku nie pozostaje mi nic innego, jak samodzielne przyrządzanie tych przepysznych smarowideł.

  • Smaczne i proste do zrobienia.

  • Sandwiche z pasta są dobra przystawką na spotkania ze znajomymi. Wszystko robi się szybko, a mini kanapki po odcięciu skórek wyglądają estetycznie. Raz już przetestowałam to zabierając je, jako przekąskę do koleżanki. Chwilę się wahałam, bo w końcu w środku jest też czosnek, za którym nie każdy przepada, ale wszyscy byli zadowoleni. Nie ma go za dużo a po zmieszaniu się z pozostałymi składnikami traci swój ostry smak.

  • Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegniemy Wam z pomocą;)

Artykuły na temat: pasta do smarowania z tuńczyka
  • Zajady – jak się ich pozbyć?

    Częściej dokuczają nam jesienią i zimą, objawiają się tym, że kąciki ust pękają oraz wysychają i z pewnością nie dodają urody. Zajady – kto z nas ich nie miał? Skąd się biorą i jak je wyleczyć?

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Co jeść w pracy?

    ..., np. lodowej lub roszponki, pół pomidora pokrojonego w kostkę, łyżka oliwek, łyżka kaparów, łyżka gęstego jogurtu naturalnego Jak przyrządzić: Tuńczyka osącz z sosu. Oliwki przekrój na pół. Sałatę porwij palcami. Tortillę posmaruj jogurtem naturalnym, połóż na niej sałatę, kapary, oliwki i tuńczyka. Zwiń w rulon. Na rybkę Zamiast tuńczyka "sałatkowego", rozdrobnionego, wybieraj wersję...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Lżejsza o 4 kilogramy w miesiąc!

    ...wybierać, gdy mamy chęć na cytrusy, bo zawiera substancje ułatwiające spalanie tłuszczu. ● Lekka twarogowa pasta zamiast masła do smarowania chleba. Półtłusty biały ser miksujemy z jogurtem i dodatkami...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Pogromcy cholesterolu

    ...masełko - z ugotowanego grochu lub soi zrób pastę albo rozgnieć dojrzałe avocado. Do masy dodaj ulubione przyprawy lub zioła (ale nie sól!). Zachęcaj rodzinkę do smarowania nią pieczywa. Czosnek...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Przekorny piknik

    Potrawy serwowane na łonie natury nie są tak ważne jak na przyjęciu. Można sobie pozwolić na różne ekstrawagancje i puścić wodze fantazji. Czy dlatego właśnie wspominamy dania z pikników, kiedy już dawno zapomnieliśmy o menu z uroczystych kolacji?

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...