• Informacje na temat:

    pasta do krakersów oliwki

Przepisy na temat: pasta do krakersów oliwki
  • Pasta z awokado

    Dla miłośników kuchni meksykańskiej.

  • SZYBKIE,SMACZNE rewelacyjne gdy zaskoczą nas niezapowiedziani goście

  • Hummus z dyni

    ...bagietce) lub dip do krakersów czy grissini.

  • Pasta z tuńczyka, idealna do krakersów albo na kanapki, czasem dodaję do niej suszoną żurawinę, też fajnie smakuje

  • Guacamole

    Czyli pasta z awokado. Łatwa w przygotowaniu świetnie sprawdzi się np. w roli przystawki.

  • Znakomita przekaska, idealna na przyjecie lub grilla

  • Pomidorki na serku

    Składniki: 20 dag białego sera 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego kilka łodyżek szczypiorku 12 okrągłych krakersów po 12 pomidorków koktajlowych lub zwykłych pomidorów czarne oliwki sól, pieprz Przygotowanie: 1. Biały ser zmiel lub utrzyj starannie na gładką kremową masę. Dodaj majonez oraz jogurt naturalny, wymieszaj. Pastę serową dopraw do smaku solą oraz...

  • Zwykłe oliwki można zmienić w wytrawną przystawkę!

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    ...plackiem pita, ale my możemy zaserwować hummus do kanapek, krakersów lub chipsów. Składniki: 1 szklanka ciecierzycy 5 łyżek jasnej pasty sezamowej tahini 2 łyżki oliwy z oliwek...

  • Witajcie :) Dzisiaj mam dla Was propozycję na nietypowe podanie pasty jajecznej, bo na krakersach. Co prawda w internecie pełno przepisów na sałatkę na krakersach, ale ja postanowiłam w ten sposób podać pastę jajeczno-serową i wyszło pysznie i chyba bardzo ładnie. Pasta jest pyszna, wyrazista w smaku za sprawą musztardy i nie trzeba jej solić, bo krakersy już są słone. Zróbcie koniecznie i zaskoczcie taką przekąską rodzinę lub gości. Zapraszam :)

Artykuły na temat: pasta do krakersów oliwki
  • Księga smaków: Oliwki

    ...jemy oliwki nie na surowo, ale marynowane w solance. Mogą być bez dodatków lub nadziewane: migdałami, kaparami, czosnkiem, papryką. Dodaje się je do wielu dań - dzięki nim w smaku pojawia się charakterystyczna śródziemnomorska nuta. Znajdziemy oliwki w sałatkach, pizzach, kanapkach, potrawach z ryb i drobiu, gulaszach, zapiekankach, sosach do makaronu. Jednak najważniejszy sposób wykorzystania tych...

  • Była znana już w czasach biblijnych. Od tamtego czasu jej gałązka jest dla nas symbolem pokoju i pojednania. Oliwka nie bez powodu była i jest tak ważna - jej właściwości zupełnie nie pasują do niepozornego wyglądu. Jakie skarby kryją w sobie oliwki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Uprawa drzewek oliwnych sięga 5-6 tys. lat wstecz. Najliczniejsze dowody na to znaleziono w Syrii, Palestynie i na Krecie. Dziś na gaje oliwne można się natknąć we Włoszech, Grecji czy Francji. Największym producentem oliwek...

  • Domowe pesto

    Najpopularniejsze pesto opiera się na bazie bazylii i orzeszkach i serze parmezan. Ale jego rodzajów jest znacznie więcej. My proponujemy pesto czerwone, czarne, oliwkowe a także polskie - pietruszkowe. Gotowa pasta będzie idealnym dodatkiem do tostowego pieczywa, makaronu, grillowanych mięs oraz chipsów i krakersów. Robiąc je samodzielnie będziesz mieć natomiast pewność, że są w nim wyłącznie...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • 8 dietetycznych przekąsek, które możesz zabrać do pracy

    ...chrupać, ale wiesz, że jedzenie krakersów, paluszków albo ziemniaczanych chipsów to zbrodnia przeciw twojej figurze. Do plastikowego pojemniczka na lunch pokrój więc w cienkie paski marchewki, paprykę(...) i słonecznika, kawałki chudej szynki, suszone pomidory (bez oleju) lub oliwki. KS...

  • Co dają nam dwie łyżki oliwy z oliwek dziennie? Zobaczmy! Już dwie łyżki oliwy poprawiły wyniki badanych.     Fot. 123RF.COM/PICSEL Według badań (1), dwie łyżki oliwy z oliwek dziennie korzystnie wpływa na zdrowie, zmniejszając ryzyko chorób układu sercowo-naczyniowego. Przebadano niemal 200 ochotników, a po 3 tygodniach stosowania stwierdzono korzystne zmiany w składzie krwi. Poziom markerów stresu oksydacyjnego się obniżył, zmniejszył się poziom trójglicerydów, a stosunek cholesterolu HDL...

  • Czy mieliście kiedyś okazję jeść hummus? Albo inną warzywną pastę? Czy myślicie, że hummus to po prostu ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa? Chcemy Was przekonać, że nie tylko… Hummus może mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego chlebka pita z intensywnie czekoladową...

  • Wydawałoby się, że gotowanie makaronu to nic trudnego. Po prostu, wrzucamy makaron do wody, gotujemy i już. Tylko dlaczego we włoskich restauracjach smakuje jak nigdzie indziej? W czym tkwi sekret prawdziwej pasty? Nie skleja się, jest zdrowy i doskonale smakuje - czy to sposób gotowania, czy rodzaj makaronu sprawia, że w tradycyjnym włoskim makaronie jest zakochany prawie każdy? Sekret włoskiej pasty jest prosty: nie jest on przyrządzany ze zwykłej mąki pszennej, lecz z pszenicy DURUM. Czym...

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...