• Informacje na temat:

    paseczki z indyka

Przepisy na temat: paseczki z indyka
  • Strogonow z indyka

    Sposób przygotowania 1. Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój w paseczki. Cebule obierz, potnij na cienkie cząstki. Pieczarki oczyść, ew. opłucz i wytrzyj. Grzyby pokrój na kawałki.  2. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim mięso. Oprósz je solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wyjmij. Na tym samym tłuszczu podsmaż cebule i pieczarki. Ponownie włóż mięso. Oprósz całość mąką. Dołóż...

  • Smaczny pomysł na "Faworkowe paseczki"

  • Łódeczki z indykiem

    ...przygotowaną marynatą. Odłóż na ok. 10 minut. W tym czasie cebulę obierz, potnij na cienkie cząstki. Pomidorki  i paprykę umyj, wytrzyj. Paprykę oczyść, pokrój w paseczki,  a pomidorki - w plasterki. Sałatę umyj, osusz, porwij na kawałki.  Kotleciki indycze smaż ok. 8 minut na patelni grillowej. Pokrój w paseczki.  2. Ogórek umyj, obierz, zetrzyj. Koperek opłucz, posiekaj, wymieszaj z ogórkiem i jogurtem...

  • Jak przygotować roladki z indyka nadziewane boczkiem, mozzarellą i suszonymi pomidorami - zobacz sprawdzony przepis krok po kroku.

  • Indyk po królewsku - Maciej Kuroń

    ...1 duży indyk; 2 dorodne piersi indyka; 1 kg pieczarek; 4 duże cebule; 4 ząbki czosnku; 4 duże gruszki; po 2 duże ziemniaki do pieczenia na osobę; 4 łyżki konfitury z borówek lub żurawiny; 1 łyżka miodu; po 1 łyżeczce: tymianku i majeranku; olej; sól, pieprz; ew. możemy dodać wątróbkę i tartą bułkę.

  • Wspaniały dodatek do drugiego dania.

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...zepnij. Ptaka ułóż w brytfance, podlej filiżanką gorącej wody. Wstaw do piekarnika 175 st. C i piecz 1 i 3/4 godziny. Z jednej pomarańczy skórkę potnij w paseczki julienne, a miąższ pokrój na(...), tłuszcz zlać, podroby ułożyć wokół gęsi. Stopniowo dolewać 0,5 l wody. Pozostała cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory poprzekrawać, bazylię pokroić w paseczki. Na oliwie przesmażyć czosnek...

  • Pyszne, delikatne mięsko indycze z suszonymi pomidorami, czosnkiem i serem feta.

  • Kolorowa sałatka z kapusty

    Pożywna sałatka z piersią z indyka.

  • Jest proste w wykonaniu,smakuje wyśmienicie i jest niezastąpione na spotkanie z przyjaciółmi.

Artykuły na temat: paseczki z indyka
  • Nie jedz indyka w święta!

    ...zepnij. Ptaka ułóż w brytfance, podlej filiżanką gorącej wody. Wstaw do piekarnika 175 st. C i piecz 1 i 3/4 godziny. Z jednej pomarańczy skórkę potnij w paseczki julienne, a miąższ pokrój na(...), tłuszcz zlać, podroby ułożyć wokół gęsi. Stopniowo dolewać 0,5 l wody. Pozostała cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Pomidory poprzekrawać, bazylię pokroić w paseczki. Na oliwie przesmażyć czosnek...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Gulaszowa z włoską kapustą

    Zamiast karkówki użyjmy mięsa gulaszowego z indyka.

  • Bambus to najszybciej rosnąca trawa na świecie. Potrafi osiągnąć do 20 metrów wysokości i znany jest z szerokiego zastosowania w ogrodnictwie, budownictwie, dekoracji wnętrz, a nawet w kuchni. Fot. materiały prasowe Młode pędy bambusa są niezwykle cennym źródłem substancji korzystnych dla naszego organizmu. Warto więc bliżej przyjrzeć się tej roślinie i wprowadzić ją do naszego menu.100 gramów pędów bambusa to jedynie 20 kalorii, znikomy procent węglowodanów i ani grama tłuszczu. Roślina ta...

  • Soczysta pierś indycza z ananasem

    Przygotowanie: Filet z indyka opłucz, osusz. Plasterki ananasa osącz, zalewę zachowaj. Mięso natrzyj solą, obłóż kilkoma plasterkami ananasa i obwiąż nićmi kuchennymi. Ułóż na blasze posmarowanej(...) plasterki. Papryki rozetnij, oczyść z pestek. Strąki pokrój w paseczki. Sałatę rzymską umyj, osusz, liście porwij na małe kawałki. Pozostałe plastry ananasa pokrój w kawałeczki. Wymieszaj ze...

  • Ostrygi, pudding ryżowy, bezy z bitą śmietaną - to nie potrawy do zaserwowania podczas romantycznej kolacji, ale tradycyjne w różnych krajach świata dania świąteczne. Fot. 123RF/Picsel We Włoszech dzień Bożego Narodzenia stanowi okazję do świętowania, wręczania sobie prezentów i wspólnego biesiadowania przy stole zastawionym mięsem, warzywami, szynką, makaronowymi pierożkami tortellini czy mięsną lasagne'ą. Jako deser serwuje się babki drożdżowe wypiekane ze specjalnej, zmielonej na pył mąki...

  • Pyszna gruszka

    ...aromatu i słodkiego smaku. Z tego względu często staje się nadzieniem pieczonej kaczki, filetów z kurczaka, indyka lub karkówki. Gruszki rewelacyjnie sprawdzają się także w sałatkach oraz(...) wskazane są przy dolegliwościach związanych z sercem. Dodatkowo zawierają witaminy A, C, PP i z grupy B oraz związki mineralne, takie jak wapń, fosfor, żelazo,a nawet jod.  Z mięsem  Filety z indyka umyj...

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Oliwkowe święta – inne niż wszystkie!

    ...w zależności od regionu. W środkowej Hiszpanii podaje się Cochinillo, czyli pieczone prosię lub jagnię, na południu, w Andaluzji drób, głównie indyka, a na wybrzeżu – owoce morza i ryby. Hiszpańskie(...) pomidorów posiekanych w cienkie paseczki. Pokrój pomidora oraz śledzia w kostkę grubości 1 cm, dodaj do wcześniej  przygotowanych składników. Dorzuć zielone hiszpańskie oliwki, wszystko delikatnie...

  • Sezon na morele jest bardzo krótki - trwa zaledwie od czerwca do końca lipca. A szkoda, bo te owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale i zdrowe! Fot. 123RF/Picsel Letnie owoce kuszą nas wyglądem, smakiem i aromatem. Spośród nich, jednymi z najsmaczniejszych i najzdrowszych są morele. Warto więc wykorzystać krótki sezon na te owoce. Przeciwko starzeniu Morele mają bardzo charakterystyczny, słoneczny kolor, który zawdzięczają beta-karotenowi. Ten żółty barwnik jest zbawienny dla naszego...