• Informacje na temat:

    pascha z serem

Przepisy na temat: pascha z serem
  • P jak pascha

    Z rodzynkami i migdałami.

  • lekkie i pyszne

  • Pascha wielkanocna ze śliwkami kalifornijskimi

    Pyszna ozdoba świątecznego stołu!

  • Nie potrafię sobie bez niej wyobrazić wielkanocnego stołu.

  • Pascha

    Tradycyjny przepis.

  • Smacznego !

  • 1 kg tłustego sera twarogowego, 20 dkg masła, 30 dkg cukru pudru, 8 żółtek ugotowanych na twardo, 15 dkg startej gorzkiej, po 5 dkg rodzynek, orzechów, kandyzowanej skórki pomarańczowej; a polewę: 10 dkg masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki kakao, 2 łyżki winiaku

  • Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.

  • 1kg pelnotlustego bialego sera(3 x mielonego), 180 g masla, 4 zoltka, 250 g cukru pudru, 2 opakowania cukru waniliowego, 120g syropu wisniowego; do dekoracji: platki kandyzowanego ananasa, wisienka koktajlowa

  • Wypróbowany przepis na "Pascha rosyjska"

Artykuły na temat: pascha z serem
  • Tradycyjna pascha

    Twaróg owiń gazą, zwiąż, zawieś nad garnkiem i pozostaw na całą noc, aby osączyć go z serwatki. Następnego dnia masło roztop, ostudź i dodaj jajka, śmietanę...

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Prawosławna Pascha

    W Rosji Paschę - bo tak nazywana jest Wielkanoc przez prawosławnych - zgodnie z przyjętym w Cerkwi kalendarzem juliańskim, święto to obchodzi się nieco później niż u katolików.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Pascha

    Świeży ser półtłusty najpierw trzykrotnie powinnaś zmielić w maszynce do mięsa, używając sitka o najdrobniejszych oczkach. Najlepszą masę serową o kremowej...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Pascha wielkanocna

    Z mnóstwem bakalii.

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Joanna Moro: Wielkanoc spędzam w Wilnie

    ...zmielonym, ciężkim. Z kolei nasze baby wielkanocne to bardziej takie ogromne buły z cynamonem, rodzynkami, wypełnione makiem, serem albo konfiturami. Zawsze piekły je moje babcie. Niedawno jedna(...). - W Niedzielę Palmową tata delikatnie "bił" nas taką palemką, mówiąc: "Ja nie biję, wierzba bije, palma bije, nie zabije. Za tydzień - Wielki Dzień, za sześć noc - Wielka Noc, za tydzień Pascha, święcony...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...