• Informacje na temat:

    pascha z 1 kg twarogu

Przepisy na temat: pascha z 1 kg twarogu
  • Pascha kandyzowana

    Składniki: 1 kg tłustego twarogu 12 dag masła 30 dag cukru pudru cukier waniliowy 6 żółtek 40 dag posiekanych bakalii i owoców kandyzowanych szklanka śmietany 12-proc.  Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrami. Śmietanę zagotuj. Dodaj masę żółtkową, podgrzewaj (nie gotuj!) 3 min. Ostudź. Dodaj masło, dwukrotnie zmielony twaróg, połącz. Wsyp bakalie, wymieszaj. Masą napełnij formę...

  • Pascha wielkanocna od lat gości na moim świątecznym stole. Ciekawa alternatywa dla sernika.

  • Pascha wielkanocna

    Składniki na 12 porcji: - 1 kg chudego twarogu, - 20 dag masła, - 5 żółtek, - po 3 łyżki migdałów i rodzynek, - po 5 dag daktyli i fig, - 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy, - łyżka cukru waniliowego, - 1 i 1/4 szklanki cukru pudru, - szklanka śmietany, - owoce do dekoracji. Przygotowanie: 1. Twaróg przepuścić przez maszynkę i przetrzeć przez sito. Daktyle, migdały, rodzynki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Waniliowa pascha"

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    ...albo suszone. Najlepsza jest pascha z domowego twarogu. Zrób go ze świeżego, niepasteryzowanego mleka. Napisy na ciastach zrobisz, wyciskając lukier z torebki foliowej z wyciętym rogiem. Sernik(...) zostanie napowietrzona i ciasto lepiej wyrośnie! Mąka na drożdżowe ciasto powinna być ciepła. Wsyp ją do miski i wstaw na kilkanaście minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 50 st. C. Pascha będzie...

  • Wypróbowany przepis na "Kokosowa pascha"

  • Wielkanocne słodkości: Jak przyrządzić je taniej?

    ...margarynę i kilka kropli aromatu cytrynowego. Ciastem wypełnij 1/3 form babkowych. Ustaw w cieple. Gdy ciasto podwoi objętość, piecz 50 min w temp. 180°C. Gotowe babki możesz polukrować. III. Pascha(...) z galaretką Za 36 zł: Składniki: ●75 dag mielonego twarogu ●25 dag kremówki ●po 10 dag rodzynek i susz. moreli ●6 łyżeczek żelatyny ●biszkopty ●torebka galaretki wiśniowej i brzoskwiniowej ●puszka...

  • Smaczny pomysł na "Pomarańczowa pascha"

  • Wielkanoc

    .... Miksuj aż składniki się połączą. Jeśli nadal są grudki, przepuść masę jeszcze raz przez maszynkę do mielenia. Formuj w wybrane kształty. Trufle paschowe z cointreau Składniki: 1/2 kg tłustego twarogu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pascha kandyzowana"

Artykuły na temat: pascha z 1 kg twarogu
  • Wielkanocne delicje

    Pascha, parzona baba, ciasteczka zdobione jak pisanki to pracochłonne słodkości. Ale trud ich przygotowania wynagrodzi niepowtarzalny smak.

  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Święto smaku

    ...chleba. Pascha (dla 6-10 osób) Czas przygotowania: 30 minut + noc, by stężała Poziom trudności: 1 Składniki: 250 g sera serwatkowego capri z Sierpca lub włoskiej ricotty, 250 g kwaśnego twarogu, 3 żółtka ugotowane na twardo + 1 surowe jajo, 150 g cukru, 120 g miękkiego masła, esencja waniliowa, bakalie: rodzynki, figi, daktyle, płatki migdałów, forma do babki lub duża czysta donica...

  • Właśnie wróciłem z dość dalekiej podróży, zmęczenie samo wciskało się pod powieki, ale było dość skutecznie pokonywane przez głośne pomruki pustego żołądka. Nie ma szans, nie odpocznę, jeśli czegoś nie zjem. Na szczęście z pomocą przyszedł Mecenas, który postanowił wyciągnąć mnie na lekki, niedzielny obiad. Tym razem postanowiliśmy wybrać miejsce według bardzo prostego klucza - jakaś nowa, niedroga i ładna knajpka. W Krakowie na kulinarnej mapie w ostatnich tygodniach pojawiły się dwa...

  • Tradycyjna potrawa wielkanocna w nieco innym wydaniu. Jak wam się podoba taki przepis na paschę, wypróbujecie? Ciasto kruche70 g masło35 g cukier puder1 g sól25 g jaja100 g mąka pszenna30 g mąka migdałowa Utrzeć pierwsze trzy składniki. Dodać jaja i dwie mąki. Wyrobić ciasto i schłodzić. Rozwałkować i wyciąć dwa kwadraty większe niż rozmiar formy. Odpiec dwa spody na blaszce. Po upieczeniu, gdy są jeszcze ciepłe, dociąć do rozmiaru formy. Masa żelatynowa 150 g woda30 g żelatyna 180 bloom...

  • Oddajemy w wasze ręce pierwszy numer bezpłatnego Magazynu Smaker. Tematem tego wydania jest jesień. Zapraszamy do lektury! Kliknij poniżej, aby zobaczyć bezpłatny magazyn Nasz Magazyn stworzyliśmy dla was i z myślą o was, dlatego poza masą smakowitych przepisów i porad, znajdziecie w nim również ciekawe artykuły związane z szeroko rozumianym, kulinarnym lifestylem. W końcu miłość do dobrego jedzenia niejedno ma imię i to będziemy starali się wam pokazać na łamach naszego Magazynu. W tym...

  • Spróbujcie przygotować świąteczne babeczki według przepisu jurorów "Bake Off - Ale Ciacho!" - Gosi Molskiej i Krzysztofa Ilnickiego. Sprawdzą się nie tylko na Wielkanoc. Gniazdka z białej czekolady 175 g mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 175 g masła 150 g cukru drobnego 2 jajka 3 łyżki mleka ekstrakt waniliowy wg uznania szczypta soli Połączyć przesianą mąkę, sól i proszek do pieczenia. Masło ubić z cukrem na puszystą masę. Nie przestając ubijać, dodawać po jednym jajku oraz...

  • W pocie czoła, specjalnie dla Was, przygotowujemy kolejną książkę kucharską. Jak nie trudno się domyślić tematyka związana będzie ze zbliżającymi się świętami Wielkiej Nocy. Fot. 123RF/Picsel Pisanie powoli staje się świątecznym - i nie tylko - obyczajem redakcji Smakera.   Mamy nadzieje, że i tym razem nasze dzieło przypadnie Wam do gustu. Mały przedsmak tego co będzie się w niej znajdowało przedstawiamy już dzisiaj! Po pierwsze, jeśli macie manualne zdolności z pewnością spodoba Wam się...

  • Nie przegap sezonu na borówki. Możesz wykorzystać je do przygotowania wyjątkowych deserów i koktajli. SKŁADNIKI - 0,5 kg borówek + kilka borówek do dekoracji - 250 ml kefiru - 250 mleka - 5 łyżeczek cukru (jeżeli borówki są słodkie to mniej) - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 ml Śmietanki Łaciatej 30% (schłodzonej) - listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Krok 1Borówki czyścimy i wrzucamy do blendera. Dodajemy mleko, kefir, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko miksujemy. Wkładamy...

  • Czym charakteryzują się Żelfixy i Cukry Żelujące Dr. Oetkera, dlaczego warto i jak powinniśmy ich używać? Tu znajdziecie odpowiedź! Z Żelfixem 3:1 możesz przygotować pyszne niskosłodzone konfitury używając tylko 0,35 kg cukru na 1 kg owoców. Do umytych i oczyszczonych owoców dodaj Żelfix 3:1, zagotuj, następnie dodaj cukier i gotuj 2-3 min. Naturalna pektyna owocowa zadba o odpowiednią konsystencję przetworów, a krótki czas gotowania pozwoli zachować większość witamin i piękny kolor. Użycie...