• Informacje na temat:

    parówki pieczarki

Przepisy na temat: parówki pieczarki
  • Parówki zapiekane w boczku i z cukinią

    ...ułóż kiełbaski, cukinię, parówki z boczkiem, pieczarki, które po upieczeniu delikatnie posól. (...)Sposób przygotowania 1. Parówki i kiełbaski obwiń plastrami boczku. Cukinię umyj, przekrój na pół i usuń gniazda nasienne. Parówki opiekaj na patelni grillowej z każdej strony. Skropione oliwą...

  • szybko i tanio

  • Parówkowe ryjki

    ..., - Przygotowanie: 1. Parówki obieram z folii, każdą kroję na trzy części, potem każdą część nacinam z obu stron na głębokość ok. pół cm, tak aby powstało coś w rodzaju otwartego "pyszczka". Na gorącym oleju obsmażam parówki ze wszystkich stron. 2. Oczyszczone pieczarki kroję w paski lub kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieram, opłukuję i trę na tarce o dużych otworach. Cebulę kroję w kostkę...

  • proste i pyszne śniadanie. Polecam !!!

  • Przygotowanie Pieczarki obieramy kroimy na małe kawałki, obieramy cebulę i kroimy w kosteczkę. Razem podsmażamy, następnie obieramy parówki kroimy na 3 części a na końcach każdej części kroimy w kształcie krzyż. Tak przygotowane parówki podsmażamy, gdy się zarumienia dodajemy pieczarki, podbijamy to wszystko przecierem oraz przyprawiamy do smaku. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • DLA OSÓB LUBIĄCYCH UROZMAICENIA;)

  • PRL od kuchni: zalewajka, paprykarz i zimne nóżki

    To był taki hot-dog PRL-u: bułeczka, ale zamiast "doga", czyli parówki lub kiełbaski, wypełniona była pieczarkowym farszem. Cóż, taki fast food epoki. Podobnie jak zapiekanka z żółtym serem i pieczarkami. Smakowała i wielu wspomina ją do dziś. Ba, podobno wraca do łask w małych barach. "Mała gastronomia" PRL-u oferowała jednak przede wszystkim zupy. O zalewajce była już mowa. Popularny był...

  • Szybkie i niedrogie

  • Ziemniaki pokroić w talarki, wymieszać z wegetą i ułożyć na dużej blasze... Piec ok 35-40 minut. Pieczarki, cebule i parówki pokroić i podsmażyć doprawiając delikatem... Gdy ziemniaki będą miękkie, ułożyć na nich podsmażony farsz, piec ok. 15 min... Posypać tartym serem i zapiec ok. 3-5 min... Podawać z surówką i ketchupem... Smacznego :)))

  • Dość szybki i smaczny obiadek lub kolacja.

Artykuły na temat: parówki pieczarki
  • Parówki de lux

    Uwielbiane przez wszystkich, ale krytykowane przed dietetyków parówki nie muszą być nudnym, tłustym daniem śniadaniowym. Jeśli wybierzesz te, które zawierają mięso z drobiu lub szynkę i dodasz nieco kulinarnej wyobraźni - wyczarujesz z nich wyśmienite dania.

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • Rogaliki ze szpinakiem

    Takie rogaliki można przygotować z różnym nadzieniem: z kapustą z grzybami, z pieczarkami lub z kawałkami parówek.

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Jak przechowywać żywność  w lodówce

    .... Mięso, drób, ryby Nad pojemnikami na warzywa, gdzie jest najniższa temperatura, układaj świeże mięso i drób. Przechowuj je nie dłużej niż 1-2 dni, ryby - tylko dzień. Także parówki, serdelki(...) (od +3 do +8°C) i panuje odpowiednia wilgotność. Cytrusy, ogórki i kalafior przetrwają około 10 dni, papryka, pomidory, brukselka, kiełki i pieczarki  - 5 dni, sałata i szpinak - maksimum  4 dni...

  • O tym, jak istotny jest pierwszy posiłek dnia głosi nawet popularne stare przysłowie - „śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi”. Jakie zasady obowiązują podczas tego posiłku dnia etykiety savoir-vivre? Fot. materiały prasowe/Hefra Choć w różnych zakątkach świata wygląda ono inaczej, śniadanie powinno być zdrowym i energetycznym posiłkiem, który zapewni organizmowi energię na resztę dnia. W kręgach biznesowych jest to dobra okazja do przedyskutowania...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...nieco odejść od tradycyjnych ciasteczek, możemy na stole postawić chociażby słomkę ptysiową Brześć. Lekka, posypana kryształkami cukru, idealnie nadaje się do chrupania przy kawie czy herbacie. Parówki w cieście - można je przygotować w szybki i prosty sposób. Parówki owinąć w ciasto francuskie i plaster sera żółtego (wedle uznania można dodać pieczarki, cukinię bądź czerwoną paprykę) i piec...

  • Wszyscy rodzice wiedzą, jak bardzo wybredne potrafią być dzieci przy jedzeniu. Pora posiłku często zmienia się w istny koszmar. Co zrobić, by skusić największego niejadka? Fot. Jedzenie dla dziecka musi być atrakcyjnie podane/Picsel Żywienie maluchów nie należy do najłatwiejszych rzeczy. Rodzice często zachodzą w głowę, w jaki sposób skusić kilkulatka do zjedzenia bogatego w białko śniadania. Dzieci zwykle szybko tracą zainteresowanie tym, co znajduje się na ich talerzu i niechętnie podchodzą...