• Informacje na temat:

    parówki na ciepło w pomidorach

Przepisy na temat: parówki na ciepło w pomidorach
  • Hot-dog z pastą guacamole

    Choć hot-dog nie jest bardzo wybitnym posiłkiem, to mimo prostej receptury, do dziś powstaje mnóstwo wariacji na jego temat.

  • trochę włoskiego smaku np do naszych ukochanych schabowych

  • Szybkie danie na przekąskę.

  • Parówki w panierce

  • Przepis wart wypróbowania: "Parówki w ślimaczku"

  • Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.

  • Uwielbiam buraczki w każdej postaci, bo są zdrowe, smaczne i dodają mnóstwo energii. Te na ciepło, podawane do obiadu przypominają mi smaki dzieciństwa. Dzisiaj zapraszam na moją wersję tego dania, przygotowaną z pieczonych buraczków, jabłka i cebulki. Smacznie polecam :)

  • Taką podobną sałatkę jadłam bardzo dawno temu w restauracji która już nie istniej,długo kombinowałam aby chociaż troszkę odtworzyć podobny smak i się udało.Nadaje się zarówno na obiad i kolacje.

  • To szybkie śniadanie w pierwotnej wersji polegało na włożeniu sera na 30 sekund do mikrofalówki i dodaniu żurawiny. Stwierdziłam, że jak najbardziej dżem z czerwonej porzeczki może zastąpić żurawinę w połączeniu z camembertem. Zapraszam również na bloga

Artykuły na temat: parówki na ciepło w pomidorach
  • Hot-dog palce lizać

    ...1. Bułki rozłożyć, np. wsadzając w środek wykałaczkę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 170ºC na 2-3 minuty (muszą się jedynie podgrzać, a nie podpiec). 2. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na plastry. Majonez wymieszać z keczupem. Parówki ugotować, trzymać w cieple. 3. Bułki posmarować w środku sosem, oprószyć cebulką, serem, rozłożyć sałatę i plastry pomidorów, na koniec włożyć parówkę...

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Wybierz dietę dla siebie!

    ...z jaja kurzego, dorsz - 50g, halibut - 50g, tuńczyk w sosie własnym - 1/3 puszki lub 90g, 3 sztuki krewetki, małże, kalmary, łosoś - 50g, łosoś - 50g, 2 parówki sojowe, wędlina drobiowa - 30g, tofu(...) - przy wyborze produktów z tej osiągniesz średnie rezultaty (1B) Źródło białka: jedno jajko, 150 g fety light, 30 g sera żółtego, 30 g szynki, 30 g wieprzowiny, 30 g wołowiny, 30 g cielęciny, 2 parówki...

  • Pomidory powinny gościć na naszych stołach znacznie częściej, i to nie tylko jako dodatek do kanapek czy sałatek. Bowiem powodów, dla których należy je jeść jest mnóstwo! 1. Obniżają ryzyko zachorwania na raka Pomidor swój czerwony kolor zawdzięcza likopenowi, barwnikowi, który jest także silnym antyoksydantem. Usuwa on z organizmu wolne rodniki, odpowiedzialne za rozwój licznych chorób naszego organizmu. Najwięcej likopenu znajdziemy nie tyle w samych pomidorach, co w ich przetworach np. w...

  • Zaskakujące odsłony znanych smaków

    ...coś zmienić, by nadać tej potrawie nowy sznyt? Oczywiście! Nietuzinkową odmianą będzie "opakowanie" parówki chrupką, zgrillowaną bułką typu ciabatta lub podpieczoną bułką wieloziarnistą. Zamiast parówki...

  • Sezon na pomidory trwa. Na targach można kupić piękne, świeże i pachnące pomidory. Ale co z nimi można zrobić? Podpowiemy wam kilka ciekawych pomysłów! Pomidory najlepiej komponują się z bazylią, oregano i rozmarynem.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Ketchup bez sztucznych dodatków Jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że ketchup kupujemy w sklepie, jednak możemy również zrobić go samemu w domu i zaskoczyć domowników i przyjaciół. Ketchup robiony w domu będzie też zdrowszy niż ten kupowany w sklepie - a...

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...nieco odejść od tradycyjnych ciasteczek, możemy na stole postawić chociażby słomkę ptysiową Brześć. Lekka, posypana kryształkami cukru, idealnie nadaje się do chrupania przy kawie czy herbacie. Parówki w cieście - można je przygotować w szybki i prosty sposób. Parówki owinąć w ciasto francuskie i plaster sera żółtego (wedle uznania można dodać pieczarki, cukinię bądź czerwoną paprykę) i piec...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Jak przechowywać żywność?

    Najwięcej wartości odżywczych zachowują produkty przechowywane w zamrażalniku oraz pojemnikach próżniowych.

  • Pomidory są trujące, a po zjedzeniu choć jednego, krew zamienia się w kwas - tak uważano w Europie do XIX wieku. I nie do końca były to mylne poglądy. Pomidory pochodzą z Ameryki Południowej, a konkretnie z Peru, gdzie do dziś można spotkać dzikie odmiany tej rośliny. Jako pierwsi pomidory hodowali Aztekowie, którzy znali je pod nazwą "xitomatl". Jedzono je wtedy z papryką, kukurydzą i solą - z tej potrawy wywodzi się dzisiejszy meksykański sos salsa. Nie do końca jasne jest, kto przywiózł...