• Informacje na temat:

    parówka w sosie

Przepisy na temat: parówka w sosie
Artykuły na temat: parówka w sosie
  • Parówki de lux

    ...obrać, pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, usmażyć razem, posolić, popieprzyć i przyprawić papryką. Usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach(...), owinąć je boczkiem i panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z piklami. Zapiekanka makaronowa z parówkami Składniki na 6 porcji...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Sos paprykowy Giuliany. Na zime i nie tylko.

     Jest to sos, ktory, jak mi mowila robi od wielu lat i za kazdym razem w ilosci zwiekszonej. Ja jadlam go pierwszy raz i dolaczylam do jego zwolennikow....

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • POPRAWIA SMAK I WYOSTRZA APETYT

    Mazury słyną nie tylko z malowniczych jezior i lasów, ale również z różnorodności regionalnych potraw i produktów. Regionalny smak i naturalny skład zawarte zostały w nowym produkcie Majonezów Kętrzyn – w MUSZTARDZIE KĘTRZYŃSKIEJ O SMAKU CHRZANOWYM. Stanowi ona połączenie lekko pikantnego charakteru klasycznej musztardy z naturalnym wyciągiem chrzanowym. Jest doskonałym dodatkiem do mięs i kiełbas, a także sosów i parówek.

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego typu...

  • Mięso prosto z pieca

    Nie ma nic lepszego niż zapach i smak pieczeni. W ziołach albo w sosie.

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • Soja:  Jeść czy raczej unikać?

    ...tłuszczu - Ziarna soi przygotujmy w sosie pomidorowym i dużą ilością włoszczyzny - Do kawy dodajmy mleko sojowe naturalne - Zamiast ciasta czekoladowego wybierzmy budyń sojowy czekoladowy - Do...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...