• Informacje na temat:

    parówka w naleśniku z serem

Przepisy na temat: parówka w naleśniku z serem
  • Przygotowanie: Mleko, 1 jajko, mąkę, 2 łyżki oleju, szczyptę soli - wszystko połączyć razem i upiec 6 naleśników. Upieczony naleśnik posmarować cienką warstwą ketchupu, następnie posypać serem żółtym, położyć parówkę na środku i zwinąć w rulonik. Tak przygotowany placek obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Następnie całość obsmażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron. Czynności powtórzyć...

  • Pyszne nawet dziecko się tym zajada

  • Przygotowanie Usmażyć naleśniki. Przygotować parówki, pokroić je wzdłuż i potem na pół. Posmarować naleśnik odrobiną musztardy. Układać na naleśniku kawałek parówki, warzywa (np. kiszony ogórek, paprykę) i żółty ser. Zawinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju. Wysoce kaloryczne, ale przepyszne. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Trochę nietypowe śledzie. Kto by pomyślał o takim połączeniu – filet śledziowy solony zawinięty z jajkiem na twardo w naleśniku, pod pierzynką z ogórka, cebuli i majonezu. Po raz pierwszy zjadłam go w pracy od koleżanki, która robi go na każde święta od 8 lat. U mnie też zagości na stałe, bo jest pyszny :) Poniższy przepis jest z 1 śledzia – wiadomo, że zawsze robimy więcej. Wszystkie proporcje mnożymy przez ilość filetów śledziowych.

  • Inna wersja naleśnika, nowe smaki ... pychota

  • Sprawdzony przepis na "Meksykańska potrawka podana w naleśniku"

  • Kompromisowe danie obiadowe, połączenie pizzy i naleśników.

  • dla glodnego cos smacznego

  • Tak przygotowane filety z kurczaka ladnie sie prezentuja,sa smaczne i bardzo pozywne.

Artykuły na temat: parówka w naleśniku z serem
  • Parówki de lux

    .... Usmażyć 6 naleśników. Ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Parówki obrać z osłonek, ułożyć po jednej na każdym naleśniku, posmarować keczupem, posypać startym serem. Pozostałe jaja(...) obrać, pokroić w piórka, zeszklić na maśle. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, usmażyć razem, posolić, popieprzyć i przyprawić papryką. Usmażone pieczarki ułożyć na przekrojonych parówkach...

  • Podobno lepiej jest nie wiedzieć jak robi się politykę i parówki. Tym pierwszym nie będziemy się zajmować, jednak drugie nas zainteresowało. Co kryje się w parówkach i czy w ogóle znajdziemy w nich mięso? Fot. 123RF/Picsel Powinniśmy się obawiać? W końcu ponure legendy głoszą, że parówki robi się z papieru toaletowego i tektury. Na szczęście, możemy je włożyć między bajki - kontrole żywności są obecnie na tyle restrykcyjne, że żaden przedsiębiorczy producent nie mógłby pozwolić sobie na tego...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Odpowiednio dobrany ser może całkowicie odmienić smak dania. Pokaż nam, jak gotujesz z serami Dziugas - weź udział w konkursie i wygraj jedną z 20 nagród. Litewski ser twardy DŽIUGAS® idealnie pasuje do Twoich ulubionych potraw, nadając im wyjątkowego smaku. Długo dojrzewający ser wzbogaca walory smakowe zarówno klasycznych, jak też bardziej wyszukanych dań i przekąsek. Wykorzystując go, bez trudu przygotujesz wyjątkową, rodzinną kolację a nawet desery. Ser DŽIUGAS® o różnym okresie...

  • Sery pod różną postacią wyjątkowo często goszczą na naszych stołach. Warto jednak wiedzieć, że nie wszystkie tak samo wpływają na nasze zdrowie. Oto lista tych, które powinniśmy cenić najbardziej. Białe, żółte, pleśniowe - Polacy uwielbiają sery i bardzo chętnie po nie sięgają. Stanowią one doskonały dodatek do kanapek lub podstawę pysznej przekąski. Wielu z nas nie może wyobrazić sobie codziennych posiłków bez serów. Warto jednak wiedzieć, że niektóre sery lepiej wpływają na nasze zdrowie, a...