• Informacje na temat:

    papryki faszerowane wołowiną

Przepisy na temat: papryki faszerowane wołowiną
  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...z mielonego mięsa wołowego, wrzucone na ruszt, a następnie podane w podsmażonej picie z hummusem i dekoracją z sałatki. Kolejną propozycją są szaszłyki z wołowiną podane w amerykańskim stylu(...), najlepiej tak, by pasek mięsa układał się w  kształt litery S. Kawałki mięsa możesz przełożyć podgotowanymi kawałkami ziemniaków, krążkami cebuli, kawałkami papryki lub cukinii. Gotowe szaszłyki grilluj...

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana wołowiną"

  • Przepis wart wypróbowania: "Papryki z wołowiną"

  • Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem

  • Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.

  • Smaczne danie, akurat na czasie. :)

  • Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane"

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane papryki"

  • Danie to jest wyśmienite, smakuje wszystkim szczególnie dzieciom. Czas przygotowania jest szybki. Polecam!!!!!

  • pyszne, aromatyczne,pozywne

Artykuły na temat: papryki faszerowane wołowiną
  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    ..., zniweluje go. Dodatek ostrej papryki działa grzybobójczo, dzięki kapsaicynie nadającej jej ostry smak, i zwalczającej skutecznie infekcję.    Przepis na śniadanie Grzanki czosnkowe z oliwą(...).   Przepis na kolację  Papryka faszerowana wołowiną i kaszą jaglaną (1 porcja)   Czas przygotowania: 50 min. Poziom trudności: średnio trudne Białko: 23,8g  Tłuszcze: 8,7g  Węglowodany: 45,1g...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Brazylia: Tu można dobrze zjeść

    ...swoją pierwszą restaurację. Kiedy pytam, czy gotowanie nie znudziło się jej jeszcze po tych wszystkich latach, napycha podbrzusze ryby farszem z cebuli, pomidorów, czerwonej i zielonej papryki oraz...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...faszerowane pomidory . Wybieramy 8 dojrzałych i ścinamy ich wierzchy, a łyżeczką usuwamy miąższ i pestki. Wnętrza solimy i posypujemy pieprzem. 25 dag żółtego, pikantnego sera kroimy w drobną kostkę(...) czerwone papryki, kilka ząbków czosnku, szklanka soku pomidorowego i dwa pomidory, liść laurowy, oliwa z oliwek, sól i dwie szklanki rosołu. Wołowinę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z solą i liściem...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Kuchnia tajska łączy w sobie przyjemność i harmonię. Opiera się na zasadzie pięciu smaków, każda z potraw powinna być połączeniem smaku słodkiego, słonego, ostrego, kwaśnego i goryczy. Sprawdź jak Pascal przygotowuje sałatkę w stylu tajskim! Do przygotowania sałatki potrzebne będą: - sałata rzymska - ogórek - pomidory koktajlowe - bazylii - czerwona cebula - tajska kolendra - orzechy nerkowca - rozbeft Marynata: - sos sojowy - sos rybny - brązowy cukier - czosnek - imbir Co...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...