• Informacje na temat:

    paprykarz z kapusty

Przepisy na temat: paprykarz z kapusty
  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ...z klopsikami Składniki na 4 porcje: - 15 dag długoziarnistego ryżu, - 1 główka kapusty pekińskiej, - 3-4 marchewki, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 30 dg mieszanego mielonego mięsa(...) 3. Paprykarz sojowy Składniki: - 1 opakowanie kostki sojowej, - 1 papryka czerwona, - 1 papryka żółta, - 0,5 lt przecieru pomidorowego, - 1 mała cebula, - 2 ząbki czosnku, - 1 łyżka ziół...

  • Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu zakochamy się w jego smaku.

  • Odpowiednik szczecińskiego tyle ze lepszy bo domowy. Na Smakerze jest jeden podobny ale ja postanowiłam dodać swój gdyż ile potraw tyle smaków:-))

  • Smaczny pomysł na "Paprykarz"

  • "Paprykarz"- szybkie danie-śmietnik, smaczne i niskokaloryczne.

  • Smaczny pomysł na "Kolorowy węgierski paprykarz"

  • Smaczny domowy paprykarz pikantny do kanapek.

  • Bardzo smaczny, z kawałkami papryki słodkiej i ostrej, paprykarz z morszczukiem. Bardzo polecam :)

  • Od czasu do czasu chce nam się coś innego,wieki temu jadłam paprykarz,ale swojski to jest dopiero mistrzostwo,jak będziecie robić to koniecznie kupcie bochenek chleba więcej;-)

  • Proste i smaczne danie na obiad.

Artykuły na temat: paprykarz z kapusty
  • Szybki paprykarz z mięsem

    ...sypko ryż, doprawiamy imbirem w proszku, pieprzem, solą, mieszamy. Gotujemy chwilę na małym ogniu, cały czas mieszając, żeby smaki się połączyły. Paprykarz przekładamy na półmisek lub do miski i podajemy z surówkami, np. z kiszonej czerwonej kapusty albo z pora. Zobacz także:

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Od zasmażki do fusion

    ...paprykarzem Trzy dekady nowej Polski to historia zachłyśnięcia się smakami świata i... odkrycie, że nie wszystko zdrowe, co kolorowe i w plastik zapakowane. Stąd nowe hobby - slow food i kuchnia bio...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę kiszoną? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie się z nią zaprzyjaźnić gdyż jest nie tylko bardzo smaczna, ale i wyjątkowo zdrowa. Oto kilka pomysłów na jej wykorzystanie. Fot. 123RF/PicselKiszona kapusta to podstawa wielu tradycyjnych dań kuchni polskiej. Kupując ją, powinniśmy wybierać tę sprzedawaną z beczki, gdyż jest ona najzdrowsza i posiada najwięcej wartości odżywczych. Kapusta stanowi cenne źródło witamin C, B, K, A i E, które pomagają w...

  • ...g żółtej lub zielonej cukinii oraz pomidor (bądź mrożony paprykarz) dusimy w łyżeczce masła. Mieszamy z ugotowanym wcześniej makaronem (pół szklanki) i doprawiamy solą oraz pieprzem. W łyżeczce oleju(...), 3 łyżkami konserwowej kukurydzy, posiekanym szczypiorkiem oraz solą i pieprzem. Takim farszem napełniamy 2 liście kapusty (wcześniej obgotowane przez 3 minuty w osolonej wodzie) lub połówkę papryki zielonej...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    ..., - 1 główka kapusty pekińskiej, - 3-4 marchewki, - 1 cebula, - 1 ząbek czosnku, - 2 łyżki oleju, - 30 dg mieszanego mielonego mięsa, sól, pieprz, - 4 łyżki orzeszków nerkowca, - 125 ml sosu(...) i ewentualnie kefirem, jajka posypać zieleniną. Czas przygotowania 40 min. Przepis na 4 osoby. Propozycja 10. Paprykarz sojowy Składniki: - 1 opakowanie kostki sojowej, - 1 papryka czerwona...

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Surówki często goszczą na naszych talerzach, jednak wiele osób narzeka, iż są nudne i niezbyt zaskakujące. Dziś postanowiliśmy udowodnić, że wcale tak nie musi być Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Tylko w jaki sposób ją...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...