• Informacje na temat:

    papryka z miodem przepisy

Przepisy na temat: papryka z miodem przepisy
  • Nowe przepisy na mielone

    ...słonecznikowego 3 gałązki rozmarynu 5 dag migdałów bez skórki 1 czerwona papryka 10 dag sera feta 1 łyżka cukru sól, pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój(...) rozgrzanym oleju. Cytrynę sparz, osusz, skórkę zetrzyj na cieniutkie paseczki, potem z owocu wyciśnij sok. Wymieszaj go z octem i miodem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Roszponkę opłucz, osusz...

  • Sekretem udanego grilla jest marynata. To ona nadaje charakter potrawom z grilla, dlatego warto starannie dobrać jej składniki. To całkiem proste i pozwala na dużą dowolność. Kompozycje do marynowania mogą być słodkie, wytrawne, czy pikantne. Zależy to od naszej wyobraźni. Podstawą dobrej i smacznej marynaty jest dobór odpowiednich przypraw. Drugim ważnym składnikiem jest płyn, czyli oliwa, albo olej, ocet lub sok z cytryny, czy wino, miód. I cała gama dodatków jak np. musztarda, ketchup,...

  • Sprawdzone przepisy na obiad

    ...umyj i osusz. Posyp solą, pieprzem, świeżym rozmarynem i obłóż posiekanym czosnkiem. Pozostaw na całą noc pod przykryciem. Z dwóch pomarańczy wyciśnij szklankę soku. Wymieszaj z miodem i sosem sojowym...

  • Wypróbowany przepis na "Przepisy idealne dla mężczyzn"

  • Najlepsze przepisy z miodem

    Jedna porcja zawiera: 1840 kJ/439 kcal   Zapiekany łosoś z miodem i sałatką pomidorową Składniki: sól, papryka 800 g ziemniaków 6 łyżek oleju słonecznikowego(...) wraz z masłem i miodem w rondelku. Dodać posiekany czosnek, odstawić. Ziemniaki dokładnie umyć i poprzekrawać. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć części kurczaka, doprawić solą i pieprzem...

  • To jeden z lepszych przepisów z dodatkiem miodu. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się "kurczy" i dzięki temu więcej można włożyć do słoika.

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    Okazji do świętowania jest wiele – rodzinne spotkania, urodziny, romantyczne kolacje we dwoje, kolorowe kinderbale czy domówki ze znajomymi. A co można świętować każdego roku 25 października – i to na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Najlepsza z najlepszych . Wszyscy domownicy i goście zawsze się nią zajadają. Dodatek miodu sprawia, że wciąż się ma na nią ochotę.

  • Przepisy na wiosenne sałatki, które przygotujesz w 15 minut

    W zależności od pogody często zmieniamy nasze nawyki żywieniowe. W zimę zazwyczaj serwujemy sobie tłuste, mięsne potrawy i rozgrzewające napoje. Wiosną przechodzimy natomiast na sałatki warzywne, owoce i orzeźwiające trunki. Każda pora roku jest bowiem bogata w produkty sezonowe i to zgodnie z nimi i potrzebami naszego organizmu układamy menu. Jeśli nie masz jeszcze pomysłu jak zmienić swój jadłospis sprawdź nasze propozycje na wiosenne sałatki.

  • Pyszna przystawka. Papryka jest krucha i chrupiącą, a przy tym ma smak idealny. Przepis sprawdzony wielokrotnie.

Artykuły na temat: papryka z miodem przepisy
  • Kuchnia Maroka

    Przepisy z ojczyzny kuskusu.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Lekkim krokiem w Nowy Rok

    W ramach noworocznych postanowień chciałabyś cieszyć się smukłą figurą? Ułatwią ci to nasze przepisy na proste, niskokaloryczne dania.

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Na rynku znajduje się wiele gatunków miodu, tylko jak wybrać ten właściwy? Jaki miód jest najzdrowszy?    Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje miodów Miód dzielimy w zależności od tego, z jakiego surowca został wykonany. Wyróżniamy trzy grupy: nektarowe, czyli kwiatowe, spadziowe oraz mieszane. Istnieją także miody syntetyczne. Nie mają jednak korzystnych właściwości zdrowotnych,...

  • Sposoby na odchudzanie: 20 pysznych koktajli

    Lato to idealna pora na zrzucenie nadprogramowych kilogramów, sezonowe warzywa i owoce są twoim sprzymierzeńcem! Wypróbuj nowe przepisy na odchudzające koktajle.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Sery - smaczne odcienie bieli

    Na świecie produkuje się około czterech tysięcy gatunków sera. Oczywiście różnią się one od siebie smakiem, ale też konsystencją, strukturą, barwą. Proponuję przepisy na dania z wykorzystaniem najpopularniejszych Europejskich serów: fety, mozzarelli, gorgonzoli i mascarpone.

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Marcin zaprezentował jurorom przepis na miodownik. Biszkopt 100-150 g obranych orzechów włoskich 4 jajka (rozmiar L) 154 g cukru 7/10 łyżeczki proszku do pieczenia 1½ łyżki oleju 1½ łyżki kakao 4 czubate łyżki mąki   Poncz 100 ml płynnego miodu gryczanego 70 ml wody   Krem z mascarpone, miodem, wanilią i pyłkiem pszczelim 600 ml mocno schłodzonej śmietany 36% 500 g serka mascarpone 6 łyżek płynnego miodu gryczanego ziarenka z dwóch...

  • Naleśnikowe inspiracje

    Zawijane czy składane na cztery? Słodkie czy pikantne? W prawie każdym domu na świecie istnieją sprawdzone przepisy na naleśniki.

  • Miód wzmacnia serce, koi skołatane nerwy, leczy przeziębienie i łagodzi podrażnienia skóry. Dodatkowo ma właściwości bakteriobójcze i uodparniające. Fot. 123RF.COM/PICSEL Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że regularne spożywanie miodu ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Powstawanie miodu Miód produkują pszczoły, zanosząc do ula nektar kwiatowy albo spadź. Nektar jest wydzieliną roślin, składającą się głownie z fruktozy i glukozy,...