• Informacje na temat:

    papryka w słoikach przepis

Przepisy na temat: papryka w słoikach przepis
  • 7 przepisów na doskonałą pizzę

    Już 9 lutego Światowy Dzień Pizzy!

  • Pyszne grzybki z dodatkiem papryki zachwyca każde podniebienie

  • Przygotowanie . Wodę, ocet, olej, cukier, sól, miód, ziele angielskie, czosnek - zagotować. 3 kg papryki pokroić dowolnie, wrzucić na 3 minuty do gorącej zalewy. Gorącą wyjąć, ułożyć w słoiczkach. Zalewę zagotować ponownie, zalać paprykę w słoikach, zakręcić, słoiki odwrócić do góry dnem, nie gotować! I to jest super, nie pasteryzujemy! Jest przepyszna i zawsze się udaje! Przyślij nam przepis na...

  • Sprawdzony przepis na "Golonka w słoikach"

  • ...z makaronem, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy...

  • Taka sałatka jest pyszna do drugiego dania i nie tylko.Można ją również użyć do kanapek. Sałatkę robię od kilkunastu lat,jest łatwa do zrobienia i najważniejsze,nie trzeba jej pasteryzować:)

  • Żółta papryka w gorczycy

    ...smaku. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoiku. Słój natychmiast dokładnie zamknąć i odwrócić do góry dnem. Po całkowitym ostudzeniu papryka jest gotowa do przechowania. Czas przygotowania 25 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Kolejny przepis na paprykę an zimę, super produkt do sałatek.

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    ...: Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Słoiki wyparzyć, osuszyć. Czosnek i cebulę obrać, pokroić. Paprykę układać dość ciasno w słoikach, przekładać cebulą, ziołami(...) przygotowania 3 h. Przepis na 4 osoby.

  • W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były ogólnie dostępne, nasze mamy i prababcie radziły sobie w doskonały sposób umiejętnie zamykając zapachy i smaki lata w słoiczkach. I ja teraz postanowiłam odświeżyć stary przepis mojej cioci na włoszczyznę na zimę, alternatywę do dzisiejszych przypraw do zup z torebki. Woszczyzna zaskoczy was zapachem zaraz po otwarciu słoiczka, który kojarzy się z latem, do tego przyprawy tej możecie używać zaraz po przygotowaniu i...

Artykuły na temat: papryka w słoikach przepis
  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki(...), 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka miodu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz. Z papryk odetnij czubki, usuń gniazda nasienne, opłucz i osusz. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem podanym na...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Ewa Wachowicz zdradza sposób na domową wędlinę ze słoika

    ...2 godzin. Można przechowywać przez 3 tygodnie, jednak po otwarciu należy zjeść w ciągu 2 dni. Na następnej stronie znajdziesz przepis na drożdżówkę na z konfiturą malinową...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Krem z batatów z romesco

    Wszyscy roślinożercy dobrze wiedzą, jak wielką metamorfozę przechodzą pieczone warzywa. Dlatego poniższy przepis bazuje na wielkiej blasze pieczonych warzyw - z batatów przyrządzicie słodką zupę krem, a z pieczonych papryk, czosnku, pomidora i garści migdałów wspaniały kataloński sos romesco.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Żeberka „palce lizać” z brzoskwiniowym sosem BBQ

    Żeberka w miarę regularnie pojawiały się w naszym domu, a nieco częściej gościły na stole podczas obozów myśliwskich - piszą Joel MacCharles i Dana Harrison w książce ""Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni".

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Grillowane żebra w miodowej glazurze

    Marta Grycan zdradza swój przepis na soczyste żeberka.

  • Dlaczego tak dużo osób robi wędliny w domu? A dlatego, że w sklepach coraz częściej mamy do czynienia z produktami wędlinopodobnymi. Tyczy się to również konserw w słoikach. Fot. 123RF/Picsel Wędliny, choć wyglądają zachęcająco w sklepach, po kilku dniach spędzonych w lodówce tracą aromat i świeżość. W przypadku konserw w słoikach nie mamy pewności, co tak naprawdę się w nich znajduje. Dlaczego więc nie pokusić się o przygotowanie ich samodzielnie? To zbyt trudne? Nic bardziej mylnego! Wbrew...