• Informacje na temat:

    papryka w occie z ziołami

Przepisy na temat: papryka w occie z ziołami
  • Tajemniczy składnik zup - ocet

    ...400 ml wody 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pietruszka, oregano, papryka słodka, sól, pieprz, cukier garść listków świeżej bazylii 4 łyżki...

  • Pieczarki najpierw smażymy w cieśnie, następnie marynujemy w zalewie. Ciekawa przekąska na sylwestrowy stół.

  • Chłodnik z pieczonej papryki z bazylią

    ...●sól, pieprz czarny, papryka słodka w proszku oraz chili w proszku; do dekoracji: ●ogórek ●kawałki papryki ●listki bazylii Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do temp. 200°C. Umyj papryki(...). Dodaj papryki i pokrojone pomidory. Podsmaż, zalej bulionem. Duś 20-30 min, mieszając. 3. Zmiksuj z ziołami i przypraw octem, oliwą, solą, papryką i pieprzem. Schłodź. Udekoruj i podaj.

  • Smaczny pomysł na "Skrzydełka w occie"

  • Papryka słodka i ostra w zalewie

    Wyrazista w smaku przekąska.

  • Robiłam kurki w occie i od razu z biegu zrobiłam cukinię:) Lubię ją potem zimą do obiadku:)

  • Papryka w rozmarynie

    W aromatycznym oleju.

  • Smak jesieni zamknięty w słoiku. :)

  • Pierś z kurczaka z marynowaną papryką

    ...: Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Słoiki wyparzyć, osuszyć. Czosnek i cebulę obrać, pokroić. Paprykę układać dość ciasno w słoikach, przekładać cebulą, ziołami...

  • Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)

Artykuły na temat: papryka w occie z ziołami
  • Papryka kusi

    ...z wywarem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Zupę przelej na talerze, udekoruj papryką pokrojoną w paski. Papryka faszerowana sałatką Składniki na 3-4 porcje: 3-4 różnokolorowe strąki...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Ryba bar, pieczona z chorizo, sos z papryki

    ..., mozna ewentualnie jakas inna zastapic na sos: cebula duza czerowna papryka, sol mozna ale nie trzbea dodac lyzeczke octu balsmaicznego, mozna dodac miazsz pomidora, lyzeczke...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Aromatyczna wołowina

    Może pachnieć ziołami lub czosnkiem...

  • Czy zamierzacie zmienić sposób odżywiania? A może chcielibyście pozbyć się warstwy zimowego tłuszczyku lub wyeliminować niektóre zwyczaje żywieniowe? Natura ma sekretną broń przeciwdziałającą zbędnym kilogramom. To zioła, które są małe, zielone i wspaniale smakują. W połączeniu ze zrównoważoną dietą pomagają zgubić zbędne kilogramy, nie odbierając przy tym przyjemności z jedzenia, a wręcz przeciwnie dodają potrawom smaku. Kiedy odchudzanie staje się takie proste, to któż chciałby jeszcze...

  • Księga smaków: Rozmaryn

    Rozmaryn najlepiej smakuje świeży, ale można go tez używać w postaci suszonej. Dostępny jest w supermarketach, jednak nic nie zastąpi własnego zioła w doniczce.

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

  • Ocet balsamiczny nazywany również "czarnym złotem", kojarzony jest głównie z kuchnią włoską. Jednak prócz znakomitego smaku, kryje w sobie także szereg właściwości prozdrowotnych, o których warto wiedzieć. Fot. 123RF/Picsel Ocet balsamiczny powstaje z zagęszczonego moszczu winogronowego, który poddawany jest długotrwałemu dojrzewaniu w drewnianych beczkach. Najpierw winogronowy moszcz jest gotowany, podczas tego procesu dochodzi do fermentacji cukrowej oraz octowej. Następnie powstały płyn...