• Informacje na temat:

    papryka ser ziemniak mąka

Przepisy na temat: papryka ser ziemniak mąka
  • Ciasto ze słodkich ziemniaków

    Bataty, czyli słodkie ziemniaki doskonale nadają się także do wypieku ciasta. Zmieniając przyprawy, możesz im nadać bardziej słodki lub bardziej wytrawny smak. Wszystko zależy od twojej pomysłowości.

  • Sprawdzony przepis na "Ziemniak, por i kiełbasa"

  • 10 prostych pomysłów na dania z żółtym serem

    Nie zawsze musi być kładziony w plastrach na kanapki. Ser żółty jest bardzo uniwersalny, może przydać się jako dodatek do dań na ciepło i przekąsek.

  • Paprykę można nadziewać na wiele sposobów. Ryżem lub dowolną kaszą, a nawet makaronem i mięsem, grzybami, warzywami. Moja jest faszerowana serem. A właściwie kilkoma rodzajami sera, z których największy wpływ na smak ma z pewnością gruyere. Bez jego dodatku to już nie będzie to samo danie, bowiem grojer dodaje nadzieniu charakterystycznego pazura. Nie rób tej papryki bez grojera! Wykaż się cierpliwością, poszukaj go w sklepach, kup następnie najpiękniejsze papryki i dopiero wtedy zrób to...

  • Kieszonki z kurczaka z serem

    Dla miłośników mięsa drobiowego, mamy specjalny przepis na pyszne kieszonki z kurczaka z serem.

  • Pyszne spaghetti z papryką i parówkami w sosie ostro ziołowym ;)

  • Proste dania z gotowanych ziemniaków

    Chrupiące racuszki, pyszne zapiekanki, lekkie sałatki oraz krokiety, rogaliki, kopytka - prezentujemy przepisy na proste i praktyczne dania z gotowanych ziemniaków.

  • Pieczona, bardzo smaczna rolada z farszem mięsnym z papryką i serem. Upieczoną roladę podajemy pokrojoną w grubsze plastry z upieczonymi ziemniakami i pieczarkami. Do pieczenia dodałam także kilka kawałków czerwonej papryki.

  • Kopytka w pomidorach

    Z serem i bazylią.

  • Paprykę możemy przyrządzać na różny sposób, tym razem w cieście.

Artykuły na temat: papryka ser ziemniak mąka
  • Postaw na ziemniaki

    ...z pokrojoną papryką (1/4), wyłożyć na ziemniaki. Polać jogurtem (łyżka), piec 35 min w temp. 200 st. C. Ziemniaki pieczone z serem Składniki na 1 porcję, ok. 310 kcal.: Ziemniaki (2) ugotować. Ściąć(...)Najważniejszą jej zasadą jest przygotowanie trzech posiłków dziennie z... ziemniakami. Trzeba pamiętać jedynie o tym, że nie wolno ich smażyć, ani polewać żadnymi sosami, bo wtedy właśnie tuczą...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Postaw na ziemniaki

    ...z pokrojoną papryką (1/4), wyłożyć na ziemniaki. Polać jogurtem (łyżka), piec 35 min w temp. 200 st. C. Ziemniaki pieczone z serem Składniki na 1 porcję, ok. 310 kcal.: Ziemniaki (2) ugotować. Ściąć(...)Najważniejszą jej zasadą jest przygotowanie trzech posiłków dziennie z... ziemniakami. Trzeba pamiętać jedynie o tym, że nie wolno ich smażyć, ani polewać żadnymi sosami, bo wtedy właśnie tuczą...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Zapiekanka z indykiem

    ...1. Ziemniaki obieramy i gotujemy 15 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Brokuły dzielimy na różyczki, płuczemy. Obgotowujemy 5 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Czerwoną paprykę myjemy i po(...) kolor. 3. Ser ścieramy na tarce. W rondlu roztapiamy masło, łączymy z mąką i powoli dodajemy mleko oraz bulion. Gotujemy 5-8 minut na małym ogniu. Pod koniec dodajemy połowę sera, doprawiamy solą...

  • Gdy mamy pewność, że zaplanowane działanie się nie powiedzie lub coś się nie uda mówimy: "z tej mąki nie będzie chleba". A gdybyśmy chcieli użyć tego wyrażania w dosłownym jego znaczeniu? Czy zawsze potrafimy trafnie ocenić mąkę i jej jakość? Fot. materiały prasowe Cechy mąki dobrej jakości Gdy mamy do czynienia z sypkimi produktami, warto sprawdzić czy nie zalęgły się w nich szkodniki. Przekonamy się o tym otwierając opakowanie i przesypując mąkę na stolnicę lub do miseczki czy talerzyka....

  • Tanio i zdrowo. 7 trików na oszczędzanie w kuchni

    Dzięki domowym wypiekom, przyrządzaniu serów i wędlin możemy nie tylko zdrowo się odżywiać, ale i oszczędzać około 200 złotych miesięcznie.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Zapieczone smaki

    Z ziemniakami lub makaronem. Mięsna albo wyłącznie warzywna. Przepisów na pyszne zapiekanki jest wiele. Liczy się też własna pomysłowość.

  • Amarantus, nazywany także szarłatem, to jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka; archeologowie odkryli dowody na jego uprawę już 4 tysiące lat przed naszą erą. Przez wieki zapomniana, teraz powraca, a nazywana bywa wręcz „zbożem XXI wieku". Fot. 123RF/Picsel Dla przodków Indian żyjących na terenie obecnego północno-zachodniego Meksyku, amarantus był rośliną świętą, składaną w ofierze bogom deszczu i wojny. Majowie i Inkowie jedli go na co dzień. Do Polski szarłat trafił w...