• Informacje na temat:

    papryka po diabelsku

Przepisy na temat: papryka po diabelsku
  • Składniki : 4 udka z kurczaka, 10 dag chudego pokrojonego boczku, 2 cebule pokrojone w kostkę, 20 dag pieczarek pokrojonych w plastry, 20 dag czerwonej papryki, 5 dag przecieru pomidorowego, 100 ml czerwonego wina, 100 ml bulionu, 2 ząbki czosnku pokrojonego w plastry, 50 ml oliwy z oliwek, papryka ostra, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, sól.

  • Wypróbowany przepis na "Kiełbaski po diabelsku"

  • Diabelskie jajka

    "Diabelskie" czyli pikantne jajka wywodzą się ze starożytnego Rzymu, jednak dziś stanowią klasyczną przekąskę kuchni amerykańskiej, a także francuskiej czy hiszpańskiej.

  • proste,tanie,szybkie w wykonaniu

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    ...oleju, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki keczupu, majeranek, papryka, sól, cukier, pieprz. • Opłukane w bieżącej wodzie i osuszone żeberka podziel na porcje. Następnie natrzyj majerankiem, solą i pieprzem(...) podawaj z ziemniakami z wody oraz surówkami. Pieczone po diabelsku z ostrą papryką Składniki: 1/2 kg żeberek, cebula, 4 ząbki czosnku, 3-4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku...

  • Pomysł na skrzydełka.

  • Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka po diabelsku"

  • Odmieniona wersja klasycznych skrzydełek , która zasmakuje nie tylko wielbicielom ostrych smaków!

  • Smaczny pomysł na "Kurczak po diabelsku"

Artykuły na temat: papryka po diabelsku
  • Tortilla po diabelsku

    Składniki na 4 porcje: 4 placki tortilla, 20 dag fileta z kurczaka, 4 liście sałaty, papryka, po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli, cebula, ząbek czosnku, łyżka ostrej papryki, łyżka przyprawy do gyrosa, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz Na sos : 6 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka posiekanej natki, ząbek czosnku, sól, pieprz. Krok 1 Zrób bejcę do mięsa: do małej miski wlej...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Diabelskie tortille

    Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotować bejcę. Mięso opłukać, pokroić w grube paski i włożyć do bejcy,...

  • Kuchnia afrykańska to prawdziwy tygiel smaków i zwyczajów kulinarnych. Na przestrzeni wieków kolejni przybysze osiedlający się na Czarnym Lądzie przywozili ze sobą własne tradycje i produkty spożywcze, które przyrządzane w warunkach lokalnych dały efekt w postaci różnorodnych i egzotycznych potraw. Dziś kuchnie marokańska, tunezyjska czy kenijska cieszą podniebienia podróżników i inspirują kucharzy z całego świata. Fot. 123RF/Picsel Chcąc poznać tajniki kuchni afrykańskiej należy pamiętać, że...

  • Spod " Ascolany " dziennik ogrodowo- codzienny

    ...zaczyna kwitnac, kiedy jej macierzysta roslina ma juz  nasiona.   Obok stoi wiadro z papryka do  faszerowania. To moja robota na dzisiejsza kolacje. Bedzie z sosem pieczarkowym tym razem.  Papryka przygotowana. Czas wziac sie za robienie farszu.  Coz na " chleb " trzeba zapracowac. G zjezda  do Ascoli a ja zostaje na gospodarstwie.  Macham spracowana...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • ...żołądkowe, choroby nerek) powinny umiejętnie je stosować, ale na pewno się ich nie wyrzekać; zamiast ostrych przypraw takich jak chrzan, jałowiec, gorczyca czy papryka, używać łagodniejszych, ale(...), ale nie mają rozeznania - oto małe abc - jakie zioło do jakiej potrawy? Zupy &$149; ziemniaczana - pietruszka, majeranek, zioła prowansalskie, pieprz biały i czarny &$149; kapuśniak - kminek, papryka...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Złoto na talerzu

    ...: 8 placków tortilla, 2 piersi kurczaka, papryka żółta, papryka czerwona, papryka zielona, puszka kukurydzy (40 dag), puszka czerwonej fasoli (40 dag), cebula, 2 ząbki czosnku, szczypta ostrej papryki...

  • Wszyscy doskonale wiemy, czym kończy się świąteczne ucztowanie. Tak! Zbędnymi kilogramami. Tylko nieliczni potrafią postawić sobie granicę i nie pofolgować za bardzo z jedzeniem. A jest to trudne. Bo, czy ktoś z Was wyobraża sobie dietetyczne święta bez porcji smakowitych pierogów, gołąbków czy przepysznych wędlin?   Jeśli nie należymy do tej nielicznej grupy osób odpornych na świąteczne pyszności to pewnie przybyło nam tu i ówdzie trochę ciałka. W związku z tym z pomocą przychodzi Smaker!...