• Informacje na temat:

    papryka ozdoby do dekoracji mięs

Przepisy na temat: papryka ozdoby do dekoracji mięs
  • Jajka na świątecznym stole

    ..., - natka pietruszki lub rzeżucha do dekoracji. Przygotowanie: Jajka obrać ze skorupek, kroić na pół. Majonez wymieszać z pastą łososiową, doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić szpryckę. Cytryny(...) ugotowanych na twardo, - 6 łyżek majonezu, - pół pęczka natki pietruszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - szczypta szafranu, pół łyżeczki curry, - sól, biały pieprz, - papryka żółta i czerwona...

  • UPIEKSZA TORTY I CIASTKA

  • Beza szwajcarska jest świetna do dekoracji. Ma sztywną konsystencję, nie spływa, do tego bardzo łatwo na niej pracować. Przy odrobinie wprawy można wyczarować na torcie prawdziwe cuda - do tego nie jest wcale trudna w przygotowaniu. Na pewnym etapie przygotowania potrafi naprawdę podnieść nam ciśnienie poza skalę - ale jest to normalny etap jej produkcji :)) Proporcje podane w przepisie wystarczyły mi na swobodne udekorowanie tortu z 4 blatów o średnicy 18 cm.

  • Łatwa, pyszna, polecam

  • Bardzo smaczna marynata do pieczonych udek z kurczaka lub do mięs na grilla

  • Doskonały dodatek do mięs lub wędlin. Można go także stosować jako intensywny dodatek smakowy do sosów pomidorowych.

  • Przepis na smaczną, wyrazistą i bardzo aromatyczną marynatę, która świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs m.in. polędwicy czy schabu, ale dobrze sprawdzi się także do ryb np. łososia.

  • Smakuje wybornie a zwłaszcza w zimie.

  • Smaczny pomysł na "Relisz do mięs"

  • Aż 3. Czosnkowy, Mieszanka ketchupu i majonezu , z serka almette.;)

Artykuły na temat: papryka ozdoby do dekoracji mięs
  • Być jak celebrytka

    ...potrafiły zrzucić nadprogramowych kilogramów. Dziś są ekspertkami, bo jak twierdzą, przeszły metamorfozę. Wreszcie coś zrozumiały, przepracowały i wiele w sobie zmieniły. Odrzuciły gluten albo mięso(...) Anna Lewandowska. Pierwsza odradza mięso, dopuszcza gluten. Druga wyklucza gluten, je mięso, poleca nawet steki i tatara. Obie podają receptury na niezliczoną liczbę naparów i koktajli...

  • Smakuje i wygląda przepysznie. W okresie świątecznym nie żałujemy sobie słodkiego lukru, dekorując nim świąteczne ciasteczka i pierniki. Warto dowiedzieć się, w jaki sposób go zrobić, aby osiągnąć wyjątkowy efekt. Fot. 123RF/Picsel Klasyczne pierniczki lub ciastka udekorowane lukrem i podpisane imieniem każdego gościa, to nie tylko ozdoba choinkowa, ale też pyszny smakołyk przygotowany z myślą o członkach rodziny czy bliskich znajomych. Sprawdzą się także na świątecznym stole lub jako...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...wartościowe ugotowane, inne surowe. POMIDORY - KONIECZNIE GOTOWANE: Świeże wykorzystuj tylko dla ozdoby, np. na kanapki. Wartość odżywczą zyskują podczas gotowania. W tej postaci zawierają likopen(...) bogatym źródłem krzemu, magnezu, żelaza, kwasu foliowego. Można ją jeść na wiele sposobów, nie tylko jako dodatek do sosu i mięsa. W połączeniu z serem, np. fetą, przygotujesz doskonałe nadzienie do...

  • Od ostatkowych naleśników i masek, przez wielkopostne opowieści i kwiaty, aż po jajka i kartki wielkanocne - podpowiadamy, jak pięknie przeżyć świąteczny czas! Oto wyjątkowe połączenie poradnika kulinarnego, przewodnika religijnego i zbioru ciekawostek. Książkę najlepiej czytać razem z dziećmi - poznają dzięki niej historie biblijne, nauczą się przygotowywać wielkanocny ogródek i postawią pierwsze kroki w kuchni. Szczegółowe instrukcje wzbogacono kolorowymi zdjęciami i szablonami dekoracji....

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i trójkątnych plasterków żółtego sera, pasują wszelkiego rodzaju pasty - jajeczne, serowe, rybne, a do dekoracji - pomidorki cherry, papryka konserwowa, pokrojona w paski, korniszony, miniaturowa kukurydza(...) rosołu (może być z kostki), olej do smażenia oraz zielona pietruszka. Mięso kroimy w 2-centymetrowe kawałki i oprószamy pieprzem. Kroimy cebulę (półtalarki) i pieczarki (plastry). Cebulę podsmażamy...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Weekend bez grilla? Wielu Polaków nie wyobraża sobie takiego scenariusza. Ale jak przygotować mięso, aby było delikatne i soczyste? Sekret tkwi w odpowiedniej marynacie. Fot. 123Rf/Picsel Grillowane mięso dzięki marynatom staje się bardziej kruche, aromatyczne, delikatniejsze. Oto kilka składników, które warto dodać do marynaty, aby twoje dania zaskoczyły smakiem wszystkich gości. 1. Papaja Liście i skórka tego egzotycznego owocu działają cuda. Obłożone nimi mięso skruszeje i zyska więcej...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Szykujesz wykwintne przyjęcie? Nie masz pomysłu na dekoracje potraw, drinków, stołu? Książka Łukasza Szewczyka i Piotra Wasika 'Sekrety dekoracji' poprowadzi Cię krok po kroku przez nie tak trudną, jak mogłoby się wydawać naukę dekoracji. Carving to tajlandzka sztuka rzeźbienia w owocach i warzywach, która staje się coraz bardziej popularna. Carvingiem może zająć się każdy, wystarczy trochę cierpliwości, szczypta optymizmu i dobry przewodnik... Książka 'Sekrety dekoracji z warzyw i owoców'...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...