• Informacje na temat:

    papryka nadziewana miesem mielonym

Przepisy na temat: papryka nadziewana miesem mielonym
Artykuły na temat: papryka nadziewana miesem mielonym
  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Faszerowana papryka

    Posyp papryki dymką i startym żółtym serem.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Miel i smaż

    ...czy lasagne. Pieczarki nadziewane mielonym Składniki na 4 porcje: 8 dużych pieczarek, 30 dag mielonego mięsa drobiowego, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, 1 szkl. przecieru pomidorowego, 5 łyżek(...) drobiowego, 1 kajzerka, 1 szkl. mleka, 1 ząbek czosnku, 2 cebule, 1 jajko, 1 czerwona papryka, 3 gałązki selera naciowego, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 szkl. bulionu warzywnego, 1 łyż. ziół prowansalskich...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Kotlety nadziewane żółtym serem

    Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z mielonym mięsem. Dodać jajko, tartą bułkę i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Masę dobrze wyrobić, przyprawiając ją...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Mięso na patyku

    ...z pomidorami Składniki: 2 podwójne piersi kurczaka, 4 małe pomidory, czerwona i zielona papryka, powidła śliwkowe, keczup, mieszanka przypraw do mięsa, bazylia, olej do smażenia. Przygotowanie: Piersi...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...