• Informacje na temat:

    papryka faszerowana twarożkiem

Przepisy na temat: papryka faszerowana twarożkiem
  • Zapiekane papryczki faszerowane

    ...1. Papryki umyj, odkrój czubki z ogonkami, usuń nasiona i białe części. 2. Aby przygotować puree z dyni  przekrój dynie na pół, usuń gniazda nasienne, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz skórą do góry ok. 30 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu usuń skórę i zmiksuj blenderem. 3. W misce wymieszaj wszystkie składniki z twarożkiem (np. Mój Ulubiony), dopraw do smaku, napełnij farszem...

  • Sprawdzony przepis na "Papryka z twarożkiem"

  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki bułki tartej, - papryka konserwowa(...) w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką. Rolada faszerowana...

  • Przekąska idealna na przyjęcie.

  • Papryka faszerowana

  • Pieczona faszerowana papryka

  • Po świątecznym obżarstwie zdecydowałam się na lżejszy obiad, który może być też pyszną przekąską. Faszerowana, pieczona papryka jest wprost idealnym daniem, które: syci a nie zapycha, smakuje a nie dodaje zbędnych kalorii. I ten farsz z dodatkiem sera feta – pychota!

  • Faszerowana papryka gości ostatnio na moim stole dosyć często. Przede wszystkim dlatego, że jest to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jak wiadomo, takie lubię najbardziej:) Pamiętajcie, że przy wyborze papryki trzeba zwrócić uwagę na jej kształt i wybrać takie, które mają płaski spód, dzięki temu papryka będzie stała i nie przewróci się.

  • Wegetariańska przekąska dla miłośników papryki

  • Faszerowane papryki ,soczyste i smaczne.

Artykuły na temat: papryka faszerowana twarożkiem
  • Co powinno się jeść, żeby przyspieszyć gojenie się ran

    Śniadanie  Twarożek ze szczypiorkiem, pełnoziarniste pieczywo, wędlina drobiowa, sałata, pomidor, zielona herbata lub owsianka z bananem, truskawkami na mleku, biała kawa.  Drugie śniadanie  Kanapka łososiem, twarożkiem i ogórkiem, woda z cytryną albo sałatka owocowa z pomarańczy, kiwi i jabłka z orzechami, herbata jagodowa. Obiad Zupa brokułowa zabielana, papryka faszerowana mięsem mielonym...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Co jeść, by dostarczać dużo błonnika?

    ..., kasza,  mizeria, lemoniada. Podwieczorek Tarta z owocami, herbata lub koktajl z zielonych warzyw, woda. Kolacja Miska surowych warzyw, woda z cytryną albo papryka faszerowana ryżem i mięsem...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Teraz króluje cukinia!

    .... Podawać do schłodzonego dania. Cukinia faszerowana kaszą Składniki na 4 porcje: 2 cukinie, 1 cebula, 1-2 puszki szprotek w pomidorach, 1 szklanka kaszy kuskus, 1 szklanka bulionu, kilka gałązek(...), pieprz, mielona ostra papryka. Cukinie starannie umyć i pokroić na cienkie, podłużne plastry. Lekko posolić i zostawić na durszlaku, by trochę puściły sok i zmiękły. Bułkę pokroić w kromki i każdą...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    ....   Przepis na kolację  Papryka faszerowana wołowiną i kaszą jaglaną (1 porcja)   Czas przygotowania: 50 min. Poziom trudności: średnio trudne Białko: 23,8g  Tłuszcze: 8,7g  Węglowodany: 45,1g  Kaloryczność: 322 kcal GDA*- Białko: 48%  Tłuszcze: 12%  Węglowodany: 17%  Kaloryczność: 16%  Składniki: - 1 duża czerwona papryka, - 1 posiekana szalotka, - 30g kaszy jaglanej, -  70g...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Wesołych Świąt i smacznego jajka!

    Zaskocz gości i domowników efektownie podanymi daniami z jajek.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...