• Informacje na temat:

    papryka faszerowana twarożkiem

Przepisy na temat: papryka faszerowana twarożkiem
  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 4 jajka na twardo, 1 jajko surowe, - sól, pierz, papryka, 3 łyżki smalcu, - łyżka cebulki prażonej, 1 kostka bulionowa, - majeranek, - 3 łyżki bułki tartej, - papryka konserwowa(...) w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką. Rolada faszerowana...

  • Przekąska idealna na przyjęcie.

  • Sprawdzony przepis na "Papryka z twarożkiem"

  • Papryka faszerowana

  • Pieczona faszerowana papryka

  • Po świątecznym obżarstwie zdecydowałam się na lżejszy obiad, który może być też pyszną przekąską. Faszerowana, pieczona papryka jest wprost idealnym daniem, które: syci a nie zapycha, smakuje a nie dodaje zbędnych kalorii. I ten farsz z dodatkiem sera feta – pychota!

  • Faszerowana papryka gości ostatnio na moim stole dosyć często. Przede wszystkim dlatego, że jest to danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jak wiadomo, takie lubię najbardziej:) Pamiętajcie, że przy wyborze papryki trzeba zwrócić uwagę na jej kształt i wybrać takie, które mają płaski spód, dzięki temu papryka będzie stała i nie przewróci się.

  • Wegetariańska przekąska dla miłośników papryki

  • Faszerowane papryki ,soczyste i smaczne.

  • Same pyszności na talerzu.

Artykuły na temat: papryka faszerowana twarożkiem
  • Teraz króluje cukinia!

    .... Podawać do schłodzonego dania. Cukinia faszerowana kaszą Składniki na 4 porcje: 2 cukinie, 1 cebula, 1-2 puszki szprotek w pomidorach, 1 szklanka kaszy kuskus, 1 szklanka bulionu, kilka gałązek(...), pieprz, mielona ostra papryka. Cukinie starannie umyć i pokroić na cienkie, podłużne plastry. Lekko posolić i zostawić na durszlaku, by trochę puściły sok i zmiękły. Bułkę pokroić w kromki i każdą...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Jak się odżywiać, by pozbyć się infekcji grzybiczej?

    ....   Przepis na kolację  Papryka faszerowana wołowiną i kaszą jaglaną (1 porcja)   Czas przygotowania: 50 min. Poziom trudności: średnio trudne Białko: 23,8g  Tłuszcze: 8,7g  Węglowodany: 45,1g  Kaloryczność: 322 kcal GDA*- Białko: 48%  Tłuszcze: 12%  Węglowodany: 17%  Kaloryczność: 16%  Składniki: - 1 duża czerwona papryka, - 1 posiekana szalotka, - 30g kaszy jaglanej, -  70g...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Wesołych Świąt i smacznego jajka!

    Zaskocz gości i domowników efektownie podanymi daniami z jajek.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...