• Informacje na temat:

    papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona

Przepisy na temat: papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona
Artykuły na temat: papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona
  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ..., oregano, skropionych oliwą Podwieczorek: grzanki z bułki pełnoziarnistej z serkiem twarogowym, pomidorkami, z listkami oregano Kolacja: spaghetti z sosem pomidorowym i chudym mielonym mięsem(...) płatkami migdałowymi Obiad: pół piersi kurczaka duszonej w sosie pomidorowym, doprawionej jogurtem i ziołami, dwa ziemniaczki Podwieczorek: chłodnik z duszonych pomidorów z papryką na bulionie...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • JADLODAJNIA   " LUCIA "

    ...przed krotkim pozegnaniem ( mam nadzieje ) z Wami .... wyciagne zolty garnek i wsadze do niego 2 w 1 ... bedzie to moja   PAPRYKA FASZEROWANA       I        ...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Zimowe grzybobranie

    .... Dodaj do cebuli odrobinę cukru, by puściła sok. Gdy będzie miękka, połącz ją z sosem pomidorowym. Dodaj przyprawy: tymianek, oregano, słodką paprykę, cukier, sól oraz świeżo mielony czarny pieprz. Sos(...) wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i trójkątnych plasterków żółtego sera, pasują wszelkiego rodzaju pasty - jajeczne, serowe, rybne, a do dekoracji - pomidorki cherry, papryka konserwowa, pokrojona w paski, korniszony, miniaturowa kukurydza(...) drobno i skrapiamy sokiem z cytryny. Środki ogórków wykładamy listkami pietruszki, wypełniamy łososiem i dekorujemy pietruszką również na wierzchu. Niektórzy z pewnością nie pogardzą sałatkami...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...