• Informacje na temat:

    papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona

Przepisy na temat: papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona
Artykuły na temat: papryka faszerowana miesem mielonym i ryżem w sosie pomidorowym duszona
  • Dieta pomidorowa reguluje ciśnienie!

    ..., oregano, skropionych oliwą Podwieczorek: grzanki z bułki pełnoziarnistej z serkiem twarogowym, pomidorkami, z listkami oregano Kolacja: spaghetti z sosem pomidorowym i chudym mielonym mięsem(...) płatkami migdałowymi Obiad: pół piersi kurczaka duszonej w sosie pomidorowym, doprawionej jogurtem i ziołami, dwa ziemniaczki Podwieczorek: chłodnik z duszonych pomidorów z papryką na bulionie...

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • JADLODAJNIA   " LUCIA "

    ...przed krotkim pozegnaniem ( mam nadzieje ) z Wami .... wyciagne zolty garnek i wsadze do niego 2 w 1 ... bedzie to moja   PAPRYKA FASZEROWANA       I        ...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Zimowe grzybobranie

    .... Dodaj do cebuli odrobinę cukru, by puściła sok. Gdy będzie miękka, połącz ją z sosem pomidorowym. Dodaj przyprawy: tymianek, oregano, słodką paprykę, cukier, sól oraz świeżo mielony czarny pieprz. Sos(...) wierzchu. Podawaj od razu z dodatkiem pieczywa lub ziemniaków, posypane jeszcze świeżą, posiekaną natką pietruszki. Przygotowanie: 25 minut Porcja: 415 kalorii Faszerowana pierś indyka Składniki na...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    ...i trójkątnych plasterków żółtego sera, pasują wszelkiego rodzaju pasty - jajeczne, serowe, rybne, a do dekoracji - pomidorki cherry, papryka konserwowa, pokrojona w paski, korniszony, miniaturowa kukurydza(...) drobno i skrapiamy sokiem z cytryny. Środki ogórków wykładamy listkami pietruszki, wypełniamy łososiem i dekorujemy pietruszką również na wierzchu. Niektórzy z pewnością nie pogardzą sałatkami...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...