• Informacje na temat:

    papryka bez skórki w zalewie

Przepisy na temat: papryka bez skórki w zalewie
  • Szybkie gazpacho

    Składniki: 1 ogórek 2 czerwone papryki 1 żółta papryka, cebula 1 puszka pomidorów bez skórki w zalewie 2 kromki chleba razowego 2-3 ząbki czosnku woda mineralna sól, pieprz(...) pokrój w kostkę. 2. Obraną cebulę drobno poszatkuj. Pomidory wlej do miski razem z zalewą. Dodaj pokruszony chleb (bez skórek) oraz przeciśnięty przez praskę lub roztarty czosnek, cebulę, ogórki...

  • Proste i smaczne

  • Doskonały dodatek do dań.

  • Jest bardzo dobra , ma łagodny smak ...)

  • łatwa w przygotowaniu, dobra jako dodatek do kromek i nie tylko :)

  • Paprykę pokrojoną w cząstki posypuję suszonymi ziołami (majeranek, oregano, zielona czubrica) i grubo mieloną solą, skrapiam tunezyjską oliwą (wg uznania – świetnie komponuje się oliwa o smaku czosnku i bazylii) i grilluję, na klasycznym grillu lub w piekarniku, aż do zbrązowienia skórki. W międzyczasie w garnku rozgrzewam tunezyjską oliwę tłoczoną na zimno, bez dodatków smakowych lub ewentualnie o smaku czosnkowym. Zgrillowaną paprykę wkładam do słoiczka, dodaję 1-2 ząbki czosnku (może być...

  • Papryka w zalewie z curry ma łagodny słodko-ostry smak wart wypróbowania.

  • Alternatywa dla papryki konserwowej

  • Z wyprobowanych przeze mnie - najlepszy sosob na pozbycie sie skorki z papryki. I najprostszy.

  • Nie udało Wam się znaleźć w sklepie migdałów bez skórki? A może po prostu nie wiecie jak zabrać się do ich obrania samodzielnie w domu? Żaden problem! Wbrew pozorom, migdały można bardzo szybko pozbawić skórki i tym samym zaoszczędzić trochę grosza. Te obrane często kosztują więcej. Dziś więc szybka porada natury technicznej, czyli jak obrać migdały.

Artykuły na temat: papryka bez skórki w zalewie
  • Czerwona, żółta, zielona

    Sezon na paprykę w pełni. Zrób z niej wyśmienite dania! Inspiracje czerp z Bałkanów, Meksyku czy Węgier - tam papryka jest królową kuchni.

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Warzywa pozytywnie zakręcone

    Masz ochotę na coś niebanalnego? Skosztuj bakłażana w miodowej zalewie, ogórków na ostro z chili oraz czosnku w winie.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Kotlet dla jarosza

    Przygotuj niespodziankę domownikom: pyszne i sycące kotlety bez odrobiny mięsa.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    Chciałabyś schudnąć szybko, nie szkodząc zdrowiu i bez efektu jo-jo? To jest możliwe! Wybraliśmy dla ciebie diety, które spełnią te wszystkie oczekiwania. Przekonaj się sama.

  • Jeśli po upieczeniu szarlotki wyrzucasz jabłkowe obierki i ogryzki do kosza, popełniasz duży błąd! Jak przestać marnować skórki i ogryzki? Fot. 123RF.COM/PICSEL Jabłka same w sobie są bardzo zdrowe - o czym dowiedzieliście się już z tego artykułu. Bez skórki jednak korzyści z ich jedzenia byłyby znacznie mniejsze. To w skórce jest najwięcej błonnika (1/3 całego błonnika zawartego w jabłku!) regulującego pracę układu pokarmowego i wspomagającego odchudzanie, kwercetyny, silnego antyoksydantu z...

  • 5 najmodniejszych diet na wiosnę

    Chciałabyś schudnąć szybko, nie szkodząc zdrowiu i bez efektu jo-jo? To jest możliwe! Wybraliśmy dla ciebie diety, które spełnią te wszystkie oczekiwania. Przekonaj się sama.

  • Po kotletach mielonych i soczystej karkówce, w naszym serialu nadszedł czas na deser. Stefanka w wykonaniu Beaty Lipov z bloga Lawendowy Dom z pewnością przypadnie wam do gustu. Stefanka bez pieczenia na INTERIA.TV. Składniki: 200 g kaszy jaglanej 1 l mleka kokosowego 50 g brązowego cukru laska wanilii laska cynamonu ciasteczka owsiane kakaowe do dekoracji: 150 ml miodu płynnego 80 g orzechów laskowych 80 g orzechów włoskich 3 łyżki smażonej skórki pomarańczowej   Wykonanie: Kaszę...