• Informacje na temat:

    papryk faszerowana feta

Przepisy na temat: papryk faszerowana feta
  • Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

  • Połączenie pieczonej papryki z serem feta... dla nas rewelacyjny duet . Smak podkreślony bazylią. Świetna przystawka na zimno.

  • Papryka faszerowana różnościami

    ...tłuszcz, zeszklij cebulkę. Dodaj szpinak, czosnek, rodzynki. Podgrzewaj, mieszając. Gdy szpinak zmięknie, dodaj kapary, skrop octem i wymieszaj z pokrojonym serem feta i kurczakiem. Połówki papryki(...)Sposób przygotowania 1. Umyte papryki przekrój wzdłuż, usuń z nich gniazda nasienne. Rodzynki namocz w ciepłej wodzie. Cebulki dymki pokrój w krążki, szczypior drobno posiekaj. Filet pokrój...

  • Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana fetą"

  • Papryki z serem feta i oliwkami

    Faszerowana papryka to popularne letnie danie. Napełniona oliwkami i serem feta przypadnie do gustu najbardziej wybrednemu smakoszowi.

  • Faszerowane papryki ,soczyste i smaczne.

  • Faszerowane papryczki na przyjęcie

    Składniki: 500 g papryki ostrej (chili lub lekko słodkiej czereśniowej) 200 g sera typu feta 250 g twarożku ok. 5 ząbków czosnku (wedle uznania) sól świeże zioła: garść oregano(...) oliwy, żeby przekąska była bardziej aromatyczna. Słoiki szczelnie zakręć. 3. Papryki będą dobre do jedzenia już po 2-3 dniach.

  • Po świątecznym obżarstwie zdecydowałam się na lżejszy obiad, który może być też pyszną przekąską. Faszerowana, pieczona papryka jest wprost idealnym daniem, które: syci a nie zapycha, smakuje a nie dodaje zbędnych kalorii. I ten farsz z dodatkiem sera feta – pychota!

  • Pieczarki z serem

    Składniki dla 4 osób: 8 dużych pieczarek 10 dag sera feta 2 średnie pomidory kilka gałązek tymianku grubo mielony pieprz sól Sposób przygotowania: 1. Pieczarki obierz, umyj(...) kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem. Czas przygotowania: ok. 40 minut...

  • Wypróbowany przepis na "Papryki faszerowane serem feta"

Artykuły na temat: papryk faszerowana feta
  • Papryka faszerowana

    ...w posmarowanym olejem żaroodpornym naczyniu. Rozkruszamy ser feta i częścią posypujemy papryki. Pieczemy ok. 30 minut w 200ºC. 4. Papryki odstawiamy na kilka minut do przestudzenia. Przed podaniem posypujemy(...)Przygotowanie: Papryki myjemy, odcinamy końcówki z szypułkami na 2/3 wysokości, usuwamy gniazda nasienne. Odcięte części, bez szypułek, kroimy w drobną kostkę. 2. Do mięsa dodajemy jajo, pokrojone...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Papryka z serem i szpinakiem

    Przygotowanie: Szpinak posiekaj, podsmaż i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser feta i serek homogenizowany. Całość wymieszaj i dopraw do smaku. Papryki umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance. ó Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Danie z orientalną nutą

    W tym przepisie zamiast ryżu w paprykach sprawdzi się też kuskus.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Pierogi z różnych stron świata

    ...-40 dag karkówki, duża cebula, ząbek czosnku, smalec, majeranek, sól, pieprz, papryka, kminek, roztrzepane jajko. Ponadto: folia spożywcza, pergamin. Składniki na ciasto najpierw wymieszaj w misce(...), pieprzem, papryką oraz majerankiem i odstaw do ostygnięcia. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj. Wycinaj z niego niewielkie krążki. Na połowie krążków układaj po porcji mięsa. Następnie...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g...

  • Bakłażan - najlepszy w sierpniu

    ...z innymi warzywami. Wyśmienicie smakuje w duecie z papryką, pomidorami, cukinią, kurkami. Młode bakłażany jemy ze skórką. W niej i tuż pod nią jest sporo cennych składników. Bakłażany można piec, smażyć(...) roladki z grillowanych plastrów, np. z farszem z sera feta doprawionego ziołami. Z grubszych plastrów przygotujemy bakłażanowe kotlety - panierujemy je jak schabowe i smażymy. Wydrążone połówki bakłażana...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...