• Informacje na temat:

    papryczki z serem i panierka

Przepisy na temat: papryczki z serem i panierka
  • Skrzydełka w chrupiącej panierce

    ...oleju. Skrzydełka wyjmuj z marynaty, panieruj w mące i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. 4. Śmietanę utrzyj z pokruszonym serem i majonezem. Dopraw resztą czosnku, solą oraz pieprzem. Dip...

  • Sprawdzony przepis na "Nadziewane papryczki"

  • Pieczone skrzydełka na 4 sposoby

    Idealne na rodzinny obiad.

  • Chrupiąca panierka

  • Soczyste sznycle na trzy nowe sposoby

    Faszerowane szynką i żółtym serem: Składniki: 4 kotlety schabowe (po ok. 15 dag każdy) 80 dag młodych ziemniaków 20 dag groszku cukrowego 10 dag suszonych pomidorów w oliwie 6 łyżek octu owocowego 10 dag żółtego sera 4 plasterki szynki (gotowanej albo dojrzewającej) 2 jajka 15 dag bułki tartej 4 łyżki oleju 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich sól, pieprz cukier, rozmaryn...

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane papryczki"

  • Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym.

  • Papryczki w delikatnym sosie własnym, doskonałe jako dodatek do ryżu, kurczaka itd..........

  • Pyszne i sycące :) Zapraszam do obejrzenia innej mojej pasji http://pearllart.blogspot.com/

  • Pyszne danie o niewątpliwych walorach smakowych i estetycznych. Można podawać na gorąco lub na zimno jako przystawkę.

Artykuły na temat: papryczki z serem i panierka
  • Smaki z Czech

    ...jajkach i bułce tartej. Aby ser podczas smażenia nie wyciekł, panierka powinna być gruba. Obtocz go więc we wszystkich składnikach jeszcze raz. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż panierowane sery z obu(...) albo naczynia żaroodpornego, 200 ml keczupu (najlepiej pikantnego), 500 ml ciemnego piwa (np. portera) Ewentualnie:  1-2 ostre papryczki chili. Cebulę obierz i pokrój w półtalarki. Papryczki umyj...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Historia pewnej bułki

    .... Przygotuj sałatkę z kapusty, bazylii i jabłka, polej sosem i wymieszaj. Pieczeń pokrój w cienkie plastry. Układaj je wraz z serem i warstwą sałatki na kromkach przekrojonej bagietki. Do kanapek podaj(...) patelnię do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz rybę 8-10 minut, aż panierka ładnie się zrumieni. Gotowego dorsza odstaw na 2 minuty. Podawaj z dodatkiem sosu piperade i cząstkami cytryny. Bagietki...

  • Ser żółty cieszy się w Polsce ogromną popularnością. Na stole pojawia się najczęściej w porze-śniadania, w towarzystwie świeżych warzyw i chrupiącego pieczywa. Jednak ser to nie tylko śniadaniowa przekąska. Fot.123RF/Picsel Ten żółty przysmak doskonale komponuje się z mięsem, makaronem, pysznie smakuje także w zu-pie. Poznaj kilka oryginalnych sposobów na podanie żółtego sera. Kotlety po czesku Ser żółty, nawet lekko przesuszony, można podać jako pyszną przekąskę na ciepło. Mowa tu o...

  • Impreza ze smakiem!

    ...oliwkami.  Jako składniki koreczków sprawdzą się również sery żółte i sery wędzone.  Dla wielbicieli ostrzejszego smaku warto zaserwować papryczki jalapeno nadziewane pastą z tuńczyka z drobno posiekaną(...) i majonezem. Pastę doprawiamy pieprzem i sokiem z cytryny. Papryczki oczyścić z nasion i nafaszerować pastą. Dla smaku posypać kolendrą.   Bruscheta Składniki: małe kromki, oliwa z oliwek...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Na surowo

    .... Na talerzu rozprowadź warstwę sosu. Ułóż plasterki mięsa na sosie tak, aby nie było go widać. Podawaj od razu. Możesz posypać serem (parmezanem) lub na wierzch ułożyć plasterki sera owczego (albo(...) z kaparami Posiekaną rybę zalej sosem i wymieszaj. Wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Tatar podawaj z wbitym jajkiem i cytryną. Możesz dodać korniszony, oliwki lub papryczki. Japońskie sushi...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Kotlet dla jarosza

    ...formuj kotleciki i smaż je na rozgrzanym oleju. Gotowe pomidory przełóż do naczynia żaroodpornego, ułóż na nich kotleciki, posyp pozostałym serem i zapiekaj chwilę do zrumienienia sera w mocno nagrzanym...

  • Mówiąc o serach dojrzewających, zwykle myślimy o Parmezanie lub Grana Padano. Tymczasem tuż za wschodnią granicą Polski produkuje się ser, który jakością nie ustępuje swoim włoskim kuzynom, a dzięki wyjątkowym właściwościom odżywczym jest zdrową przekąską zarówno dla wegetarian jak i osób, które nie tolerują laktozy.P Fot. 123RF/Picsel Wielbiciele tradycyjnych, dojrzewających serów cenią je za niepowtarzalny smak i aromat, ale nie zawsze zdają sobie sprawę z ich właściwości zdrowotnych....