• Informacje na temat:

    papryczki do suszenia

Przepisy na temat: papryczki do suszenia
  • Karkówka z papryczką chilli

    Sposób przygotowania 1. Mięso pokrój w grubą kostkę, obtocz w mące, wymieszanej z pieprzem oraz słodką i ostrą papryką w proszku. Rozgrzej smalec i podsmaż mięso. Przełóż do naczynia żaroodpornego i podlej bulionem.  2. Dodaj posiekane papryczki chilli, cebulę, czosnek, pokrojoną czerwoną paprykę, obrane ziemniaki i masło. Przypraw solą, pieprzem, suszonymi pomidorami. Przykryj i piecz około...

  • Jak zawsze staram się nie marnować produktów, więc papryczki które już straciły swoją świeżość postanowiłam ususzyć. Można dodawać do wszystkiego wedle upodobań

  • Śledzie z suszonymi pomidorami na ostro

    Tradycyjna polska przekąska w nowej wersji

  • Papryczki faszerowane to klasyczne jesienne danie. Niezwykle proste w przygotowaniu a podane z sosem pomidorowym robi dobrze kubkom smakowym.

  • Małe podłużne papryczki z farszem z ryżu i pieczarek. Są pyszne.

  • Żeberka z chili i tymiankiem

    Składniki: 1500 g żeberek wieprzowych, 2 papryczki chili, sól i pieprz czarny mielony, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czerwonego octu winnego, 5 gałązek świeżego tymianku, 7 łyżek łagodnego ketchupu, 7 łyżek musztardy, 5 łyżek oleju, szczypta mielonej papryki chili, świeże warzywa do dekoracji.

  • Papryczki w delikatnym sosie własnym, doskonałe jako dodatek do ryżu, kurczaka itd..........

  • Sprytny sposób na szybkie party

    ...wyczarować coś z niczego wystarczy znać kilka trików i odpowiednio zaopatrzyć swoje szafki. W domowej spiżarni warto mieć m.in. mini papryczki pepperoni, pikantne korniszony czy suszone pomidory (np...

  • Pyszne i sycące :) Zapraszam do obejrzenia innej mojej pasji http://pearllart.blogspot.com/

Artykuły na temat: papryczki do suszenia
  • Kwiaty, które na pewno ci zasmakują

    Byliny wieloletnie posadź teraz, a cukinię i begonię wiosną. Kiedy zakwitną, będą piękną dekoracją ogrodu... i talerza.

  • Suszenie jedzenia to jedna z najstarszych metod konserwacji. Od wieków polegała na usunięciu wody poprzez odparowanie. Niestety, obecnie wiele suszonych przysmaków ze sklepu jest faszerowanych różnego rodzaju chemią. Jak uniknąć sztucznych dodatków? Fot. 123RF/Picsel Kupowane w sklepach suszone owoce i warzywa mogą bardzo długo leżeć na półce, mają też bardzo ładny kolor, ładniejszy niż w przypadku domowych "suszonek". Często, niestety, jest to wynikiem dodatków, takich jak dwutlenek siarki...

  • Podróże bakaliowym szlakiem

    ..., faszerowanych wołowiną z dodatkiem oliwek, ostrej papryczki, rodzynek i właśnie orzechów włoskich. Kierunek Peru - tajemnicze Złote Owoce Peru to kraj niezwykle ciekawy i intrygujący. Według(...) czasu wspólnie z przyjaciółmi i rodziną. Najlepsze polskie wiśnie, trafiają podczas zbiorów do suszenia, po to abyśmy mogli cieszyć się ich smakiem i przywodzić na myśl wspomnienia wakacji przez cały rok...

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie pochodzą z Ameryki,...

  • Księga smaków: Rozmaryn

    ...suszyć, rozkładając je cienką warstwą na podwójnej warstwie bibuły. Zostawiając je do całkowitego wysuszenia w ocienionym, ale przewiewnym miejscu, od czasu do czasu nimi poruszając. Rozmarynu nie suszy...

  • Czy zastanawiałeś się kiedyś, jak nasi przodkowie radzili sobie z przechowywaniem żywności, gdy jeszcze nie było lodówek i próżniowych opakowań? Okazuje się, że sposób, który opracowali był tak dobry, że stosujemy go z powodzeniem do dziś. Brokuły zachowują wiele wartości odżywczych po suszeniu. Fot. materiały prasowe Suszenie - bo o nim mowa - to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką...

  • Penne z kurczakiem i pesto

    Gdy za oknem szybko robi się ciemno, ożywmy swoje dni kolorami – dodajmy do podawanych codziennie dań nutę Afryki.

  • Kolorowe i pełne witamin - koktajle z warzyw i owoców zyskują coraz większą popularność. Zobacz jak je wybierać, w zależności od tego, jaki cel chcesz osiągnąć. Owocowe, warzywne lub te mieszane - bez względu na skład, koktajle powinny możliwie jak najczęściej gościć w naszym jadłospisie. Jak się okazuje, są nie tylko skarbnicą witamin, ale również doskonałym sposobem na zrzucenie zbędnych kilogramów, wzmocnienie odporności lub poprawę wyglądu.   Koktajle odchudzające Jeśli chcesz oczyścić...

  • Jesienne zmęczenie

    Źle znosisz pogarszającą się pogodę, zachmurzone niebo i niską temperaturę? Czujesz się ospała i znużona? Należysz zatem do grona osób, które mają mniejszą zdolność adaptacji do zmieniających się pór roku. Jeśli jednak przełamiesz niechęć do spacerów w chłodne dni i wyjdziesz z domu, poczujesz się lepiej.

  • Nie każdy z nas musi być masterchefem, żeby czarować w swojej kuchni. Czasem wystarczy przewaga kreatywności i pomysłowości nad wiedzą i umiejętnościami. Warto mieć w pamięci znane przysłowie: praktyka czyni mistrza i odważniej eksperymentować ze smakiem. Karnawał, a także wszelkie inne spotkania ze znajomymi, to świetna ku temu okazja. Umawiamy się z bliskimi na wieczór, kupujemy dobre wino i bezradnie stajemy przed lodówką przeczesując wzrokiem jej półki. Przyjrzyjmy się kilku przepisom...