• Informacje na temat:

    panierowany camembert w płatkach

Przepisy na temat: panierowany camembert w płatkach
  • Panierowany camembert

    Składniki: - 2 szt. camembert, - 2 szklanki płatków kukurydzianych, - 1 jajko, - pieprz, - 4 łyżki żurawiny do mięs, - kilka listków natki pietruszki, - olej do smażenia Przygotowanie: Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietruszki. Czas przygotowania 20 min. Przepis na 2 osoby.

  • Szybka i smaczna przekąska lub ciepłe śniadanie. Podałam ten ser z pieczywem i żurawiną.

  • Wypróbowany przepis na "Panierowany karp w płatkach migdałów"

  • Ser camembert panierowany w płatkach migdałowych, z dodatkiem sałaty, papryki , ananasa oraz polany sosem słodko-kwaśny. Dla mnie serek camembert o ostrzejszym smaku idealnie współgra ze smakiem migdałów oraz słodkim smakiem ananasów. Przekąskę koniecznie należy podawać na gorąco gdyż smażony serek podczas smażenia delikatnie namięka i zmienia swoją konsystencje na lejącą, kiedy serek ostygnie nie jest już wtedy taki dobry.

  • Zawsze robił łososia bez panierki,dziś pomyślałam że można spróbować go obtoczyć w płatkach kukurydzianych i to był właściwy wybór,polecam:)

  • Przepis wart wypróbowania: "Panierowany ser z żurawiną"

  • Po prostu pyszne i łatwe w przygotowaniu. :)

  • Coś dla wielbicielów sera.

  • Pewnie powtarzane, ale takie pyszne...

Artykuły na temat: panierowany camembert w płatkach
  • Panierowany camembert

    Ser przekroić w poprzek, panierować w jajku i kruszonych płatkach kukurydzianych, smażyć krótko na rozgrzanym oleju. Podawać z żurawiną i natką pietru...

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają zbyt ładnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W naszych sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, niestety, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale...

  • Smakołyki w panierce

    .... Dodajemy mąkę, sól, ucieramy na gładkie ciasto. Na talerz wsypujemy płatki owsiane. Mięso najpierw zanurzamy w cieście, następnie lekko osączamy i panierujemy w płatkach owsianych. Smażymy na złoty kolor na średnio rozgrzanym oleju z dodatkiem dwóch łyżek masła. Podajemy z ziemniakami, surówkami, cząstkami cytryny itp. Camembert w otrębach Składniki: sery pleśniowe, 80 g pieczarek, 2 małe...

  • Być może płatki owsiane nie wyglądają atrakcyjnie, jednak kryją w sobie moc składników odżywczych, które zbawiennie wpływają na nasz organizm. Przekonajcie się, że owsianka to nie tylko niezbyt smaczne wspomnienie z dzieciństwa. Fot. 123RF/Picsel Owies to jedno z najbardziej niedocenianych zbóż. W sklepach najłatwiej dostać je pod postacią płatków, które, jemy zdecydowanie za rzadko. W dzieciństwie mamy zmuszały nas do zjadania owsianek, jednak okazuje się, że doskonale wiedziały co robią....

  • Właściwości płatków drożdżowych zachwyciły w ostatnim czasie dietetyków oraz miłośników zdrowego odżywiania. Są wyjątkowo tanie, a ich wpływ na organizm jest nie do przecenienia. Fot. 123RF/Picsel Niemal każdego dnia docierają do nas informacje o coraz to nowszych, egzotycznych produktach, które mają być skutecznym remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Niestety, bardzo często zdarza się, iż produkty te są bardzo trudno dostępne w polskich sklepach, a ich cena potrafi zwalić z nóg...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Komunia to nie tylko ważna uroczystość w życiu dzieci, ale również ich rodziców. To duża ilość pracy i spore zamieszanie, a mimo to część Polaków decyduje się na urządzenie przyjęcia w domu. Przedstawiamy kilka rad i pomysłów na domowe menu komunijne. Fot. 123RF/Picsel Pierwsza komunia święta to dzień, w którym wszystko powinno być idealne. Co roku wielu z nas staje przed dylematem, gdzie wystawić przyjęcie komunijne dziecka. Do restauracji przychodzimy na gotową uroczystość, bo za smak i...

  • Prowansja to malownicza kraina w południowo-wschodniej Francji, wspaniałe krajobrazy i ciepły klimat. To idealne miejsce na piknik! Bardzo dziękujemy za wszystkie przesłane do nas zgłoszenia. Wiemy, że na piknik zabralibyście nie tylko przepyszne jedzenie, ale przede wszystkim chcielibyście mieć u swojego boku ukochaną osobę. Zadecydowaliśmy, że trzy książki „Piknik w Prowansji" Elisabeth Bard powędrują do: Pani Darii "Piknik w Prowansji wyobrażam sobie wśód lawendowych pól z ukochaną osobą,...

  • Kwiaty w kuchni to nie tylko ozdoba stołu, choć takich nigdy nie powinno zabraknąć. Mają znacznie szersze zastosowanie niż mogłoby się wydawać. Fot. 123RF/Picsel Tani szafran Przyjrzyjmy się bliżej łatwemu w hodowli, powszechnie występującemu i prześlicznie żółtemu nagietkowi. W kuchni to przede wszystkim przyprawa. Płatki nagietka mają lekko pikantny smak i od dawien dawna zastępowano nimi najdroższą przyprawę świata, czyli szafran. Znajduje to odbicie w ich nazwie - róża szafranowa.   Także...

  • 15-17 sierpnia 2008, Mały RynekOdkrycie nowego dania większym jest szczęściem dla ludzkości niż odkrycie nowej gwiazdy. Trudno się nie zgodzić z sentencją Anthelme Brillat-Savarina, opublikowaną blisko dwa wieki temu w książce "Fizjologia smaku". Jakiej astronomicznej kwoty wart jest zatem innowacyjny smak pierogów, potrawy tak głęboko zakorzenionej w polskiej, tradycyjnej kuchni? Okazuje się, że krakowscy restauratorzy nie potrzebują szczególnej, materialnej zachęty, by toczyć bój o prym...