• Informacje na temat:

    panierowane pieczarki w mące i bułce

Przepisy na temat: panierowane pieczarki w mące i bułce
  • Naleśniki z kapustą kiszoną i pieczarkami

    ...w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażę, podaję krokiety na ciepło. Do panierki można dorzucić kilka drobno posiekanych orzechów włoskich. Przygotowanie: 30 min Porcja 360 kcal(...). Kapustę kiszoną zalewam wrzątkiem i gotuję przez 10 minut. 2. Boczek i cebulę kroję w kostkę, podsmażam, a następnie wrzucam pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę razem kilka minut. Dodaję...

  • Wspaniale danie na zimno i na goraco, z chlebkiem z maselkiem albo z ziemniakami, jako obiad lub jako kolacja. Troche pracochlonne, ale dla tej przyjemnosci warto sie troszke pobawic w kuchni.

  • Kapelusze panierowane - Danuta

    Wykonanie: Kapelusze oczyścic, sparzyć opłukać z pianki, osolić, posypać pieprzem. Jajko roztrzepać, makę i bułkę wysypac na oddzielne talerzyki. Obtaczać po kolei kazdy kapelusz w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Pyszne zarówno podane na ciepło jak i na zimno.

  • trudno im się oprzeć :)))

  • Schabowe z pieczarkami

    ...spożywczą, mocno rozbić aby powstały spore kotlety. Tak przygotowany schab oprószyć mąką, pieprzem, panierować w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć kotlety na rumiano na gorącym oleju(...) masła, - 1 łyżeczka oregano, - sól, pieprz, - olej do smażenia Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki. Obraną cebulę pokroić w sporą kostkę. Pomidora sparzyć, obrać, oczyścić...

  • Łatwe, szybkie i dość tanie (wydajne) danie :) Na obiad lub przekąskę :)

  • Schabowy po góralsku idealny na mroźny dzień

    ...oscypka, jajko, bułka tarta i mąka do panierki, sól pieprz, tłuszcz do smażenia. Umyte i wysuszone pieczarki trzemy na tarce o grubych oczkach. Smażymy je ok. 10 minut na oleju, dopiero, gdy są usmażone, doprawiamy solą i pieprzem. Zbyt wcześnie posolone pieczarki staną się wodniste. Rozbity cienko schab solimy, pieprzymy i panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym tłuszczu na...

  • Wspaniale chrupiące mięso z żeberek, znikło z talerza w mgnieniu oka, chociaż podawałam bardzo gorące, nie mal prosto z patelni z dodatkiem tłuczonych ziemniaczków i sałatki.

  • Warzywa z lekkim farszem

    ...wylewaj - ugotuj na niej np. rosół lub inną zupę.  2. Na 1 łyżce oliwy przesmaż mięso. Dodaj umyte i osuszone pieczarki pokrojone na małe kawałeczki. Następnie dorzuć drobniutko posiekane pomidorki(...) parmezan lub delikatniejszy w smaku żółty ser gouda albo morski. Panierowane papryczki jalapeno Sposób przygotowania 1. Papryczki umyj i odetnij ogonki. Natnij wzdłuż i wydrąż ostrożnie...

  • Panierowane żółtka to coś czym z pewnością zaskoczysz swoich gości. Chrupiąca skorupka kryje w sobie delikatne lekko płynne żółtko. Żółtka podałam z kawiorem i gorącą sałatką z fasolki szparagowej, ale można je podać z zielonymi szparagami, na sałacie lub z czym macie ochotę.

Artykuły na temat: panierowane pieczarki w mące i bułce
  • Parówki de lux

    ..., owinąć je boczkiem i panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z piklami. Zapiekanka makaronowa z parówkami Składniki na 6 porcji(...) roztrzepać. Naleśniki zwinąć, obtaczać w jajach i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej zmieszany z masłem. Obsmażyć na nim każdy naleśnik ze wszystkich stron na złoty kolor. Parówki na ostro...

  • Mąka to jeden z najczęściej używanych przez nas produktów kuchennych, który wykorzystuje się niemal w każdym regionie świata. Co warto wiedzieć na jej temat? Fot. 123RF/Picsel Trudno znaleźć gospodynię, która nie miałaby mąki w swojej spiżarni. Jest to produkt zaskakująco uniwersalny, który znalazł zastosowanie w niemal każdym zakątku świata. Niestety, wiedza na temat mąki zazwyczaj bywa ograniczona, a wiele kwestii z nią związanych stanowi dla nas nie lada zagadkę. Jak je dzielimy? Co...

  • Kotlety inaczej

    ...w mące, potem w śmietanie z jajkiem, a na koniec w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy na nim obustronnie kotlety, przenosimy do naczynia żaroodpornego i na kilka minut wstawiamy do(...) solą i pieprzem, duszone na maśle pieczarki. Pieczarki nakrywamy plasterkiem szynki. Żółtka wlewamy do miseczki, mieszamy z mąką, dodajemy przyprawy i zioła. Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie...

  • Pieczarki to najczęściej jedzony rodzaj grzybów na świecie. Właśnie teraz możemy zasadzić je w domu. Zobaczmy tylko, czy warto! Fot. 123RF/Picsel Pieczarki to dobry dodatek do wielu dań: świetnie smakują na pizzy i w sosie. Można je gotować, dusić, zapiekać, marynować. Mogą zarówno stanowić farsz, jak i być nadziewane. Swoich zagorzałych wielbicieli ma także zupa pieczarkowa. Pieczarki można kupić w sklepach przez cały rok. Można je też samodzielnie uprawiać w domu lub w ogrodzie. Właśnie...

  • ​Makaronowy recykling

    ..., płatkami owsianymi i dwoma jajkami, doprawić solą i pieprzem. Pozostałe jajka roztrzepać. Z masy makaronowej formować kotleciki, panierować w mące, jajku i bułce, smażyć na lekko rozgrzanym oleju...

  • Ta ciepła i chrupiąca przekąska bez wątpienia wprawi cię w dobry nastrój. Wystarczy kilka pieczarek, gałązka rozmarynu i dobrej jakości chleb. Proste? Do dzieła! Składniki:- opakowanie małych pieczarek lub dwie solidne garście*- 2 gałązki świeżego rozmarynu- łyżka/dwie masła klarowanego- 2 ząbki czosnku- 1/4 łyżeczki soli wędzonej- świeżo mielony pieprz- sól różowa do smaku- łyżka sosu sojowego tamari - wiejski chleb na zakwasie 2-3 kromki- jogurt roślinny naturalny- bazylia grecka lub mięta...

  • Wołowina na stole!

    ...sera żółtego, po czym uformować pulpet. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Kotleciki panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z sezamem. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na(...) z nasion, pokroić. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i marchew w talarki, paprykę w kosteczkę. Warzywa zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w kostkę mięso, oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem...

  • Karp nie musi być nudny! Wystarczy odrobina kreatywności, kilka składników, które sprawią, że na nowo pokochacie tę rybę. Dziękujemy bardzo za wszystkie przesłane zgłoszenia na konkurs. Podzieliliście się z nami niezwykłymi pomysłami na karpia: wędzonego, w postaci klopsików czy nawet w cieście francuskim i kapustą kiszoną. Zobaczcie, jakie przepisy nagrodziliśmy książkami Doroty Wellman i Karola Okrasy „Ryby super". Mgdalena podała przepis na karpia w czerwonym sosie: Składniki: - 1 karp...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ...w osolonej wodzie. Ryby obtoczyć w mące. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni i smażyć ryby z obu stron po 2-3 minuty. Zagotować mleko z bulionem, wmieszać bazę do sosów i gotować jeszcze minutę. Do sosu dodać(...) razem. Wlać wino i połowę bulionu, gotować 25 minut na słabym ogniu pod przykryciem. Stopniowo dolewać wodę, w której moczyły się grzyby i resztę bulionu. Pieczarki poprzekrawać na pół, boczniaki na...

  • Smaczny i szybki obiad? Siostra Anastazja i siostra Salomea proponują kurczaka w winie z surówką z rukoli i pomidorków. Palce lizać. Filety z kurczaka duszone w czerwonym winie Składniki: 60 dag filetów z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 50 dag pieczarek zamkniętych 1 szklanka wytrawnego wina czerwonego sok z 1 cytryny 1/3 łyżeczki ziół prowansalskich 3-4 łyżki oliwy sól pieprz Wykonanie: Cebule obrać i pokroić w piórka. Czosnek obrać i drobno posiekać. Pieczarki wymyć. Mięso wymyć,...