• Informacje na temat:

    panierowane krewetki smażone

Przepisy na temat: panierowane krewetki smażone
  • Krewetki panierowane z sosem Tikka Masala

    Składniki:   krewetki tygrysie surowe - 300g   sok z cytryny - 1 łyżeczka  czosnek - 2 ząbki  sól, pieprz czarny do smaku  mąka     jajko  bułka tarta  olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: 1. Krewetki obrać z pancerza pozostawiając ogonek i jeden pierścień. Włożyć do miseczki, dodać sok z cytryny, wyciśnięty przez praskę czosnek, pozostałe...

  • W miarę szybkie do wykonania danie, jest bardzo niskokaloryczne 100g produktu ma tylko ok. 130 kcal, a jest za to bogate w białko. Krewetki, których użyłam są dostępne w postaci mrożonej w Biedronce, ich koszt to ok. 10 zł.

  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...duże krewetki (garides), kawałki ośmiornicy (htapodi) czy chrupiące sardynki (marides). Smażone kulki z mielonego mięsa doprawione suszoną miętą - keftedes i małe kotleciki z cukini (koloki thokespedes(...) (i najtańsze) są panierowane w mące i następnie smażone w tzw. głębokim tłuszczu sardynki i sardeli. Dar bogów - feta i pita Feta to najbardziej znany grecki ser. Plaster białego kruchego sera...

  • Najlepsza opcja podania kani :)

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ..., krewetki i kawałki limonki nadziewać na szpadki i obsmażyć na oleju (ok 5 minut.). Doprawić pieprzem. Podawać z roszponką. Można lekko oprószyć papryką dla dekoracji. Czas przygotowania: 25 minut...

  • Szybko i baaaardzo smacznie :)

  • Znakomite, proste danie.

  • Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .

  • Bardzo smaczne i szybkie do wykonania danie dla wszystkich miłośników krewetek:))

  • krewetki z prosciutto

Artykuły na temat: panierowane krewetki smażone
  • Panierowane krewetki z ryżem curry i dipem czosnkowym

    ...  Zamrożone krewetki wrzucam do gotującej się osolonej wody na 4 min. aby się rozmroziły,po wyjęciu pozbywam się ogonków i je solę. Panieruję je obmaczając najpierw w jajku a potem w bułce tartej(...), i 4 woreczki ryżu- gotują się ok. 15 min. Krewetki wraz z ryżem na talerz, ryż przyozdabiam groszkiem, ale może być to również papryka bądż kiełki, albo wszystko razem. Do dania świetnie nadaje się dip...

  • Doskonałe na wykwintną kolację, pożywną zupę i szybkie curry. Co kryją pod pancerzykiem? Mają przepyszny i orzeźwiający smak, który wiele osób porównuje do mięsa kurczaka. Od drobiu różni je jednak mniejsza kaloryczność - 100 g dostarcza niecałe 80 kcal. Mięso jest również delikatniejsze. Krewetki są ważnym elementem kuchni śródziemnomorskiej i azjatyckiej. Mają swoje stałe miejsce w kuchni francuskiej. Coraz częściej są również podawane jako fast food, np. smażone na głębokim tłuszczu w...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    ..., krewetki i kawałki limonki nadziewać na szpadki i obsmażyć na oleju (ok 5 minut.). Doprawić pieprzem. Podawać z roszponką. Można lekko oprószyć papryką dla dekoracji. Czas przygotowania: 25 minut...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Ananas, delikatne krewetki, jogurt grecki, odrobina limonki… kilka śródziemnomorskich składników wystarczy, by wyczarować zachwycającą smakiem, efektowną przekąskę. Fot. Materiały prasoweAnanasowy mus z serkiem kremowym Hochland i krewetkami to pełna fantazji kompozycja, przywołująca na myśl wakacyjne smaki i relaks w tawernie na plaży. Wypróbuj i poczuj się jak w kulinarnym raju! Smaki owoców morza mogą naprawdę zachwycać, jeśli tylko odpowiednio je przyrządzimy i podamy w towarzystwie...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...

  • Jak sprawić, by smażone potrawy były jednocześnie pyszne i niskokaloryczne? Wystarczy nowoczesna patelnia z oferty marki Florina, dobry olej i przestrzeganie kilku zasad. Dzięki temu smażone potrawy zachowają wyśmienity smak i aromat. Zaopatrzenie się w nowoczesną patelnię to już połowa sukcesu. Dzięki nieprzywieralnej powłoce do smażenia wykorzystuje się minimalną ilość tłuszczu. Sprawdź o czym jeszcze warto pamiętać w czasie przygotowywania potraw na patelni. Złote zasady 1. Patelnię...

  • Wybranie odpowiedniego oleju może stanowić nie lada wyzwanie. W końcu nie każdy z nich nadaje się do smażenia, a niektóre możemy spożywać tylko na zimno. Podpowiadamy, w jaki sposób najlepiej je stosować. Fot. 123RF W ostatnich latach, coraz więcej osób stara się odżywiać w świadomy sposób. Czytamy etykiety, kupujemy ekologiczne produkty i unikamy fast-foodów, a wszystko po to, by jak najdłużej cieszyć się pełnią zdrowia. Czasem zdarza się, że nawet zdrowy produkt, gdy jest źle wykorzystany,...