• Informacje na temat:

    panierka do kotletów z indyka

Przepisy na temat: panierka do kotletów z indyka
  • Sznycle zapiekane z bakłażanem i pomidorami

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (po ok. 15 dag każdy) 1 mały bakłażan 2 twarde pomidory 10 dag żółtego sera (np. gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mąki(...) z indyka umyj, osusz, rozbij tłuczkiem, nadając im owalny kształt. Mięso posól, posyp pieprzem i przyprawą do drobiu. Na płaskim talerzu wymieszaj mąkę pszenną z kukurydzianą. Jajko wbij na gęboki talerz...

  • Pyszny kurczaczek :)

  • Chrupiąca panierka

  • Wypróbowany przepis na "Dodatek do kotletów z kaszy"

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Fajny i bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie już pokrojonego schabu, zamiast zwykłych schabowych - taka właśnie rolada będzie mogła posłużyć nam jako coś do chlebka na przykład :) Wykorzystałam to co akurat miałam na szybko w lodówce, ale Wy możecie poszaleć z dowolnością farszu :)

  • pyszne zdrowe kotleciki z indyka bez dodatku tłuszczu. Nadają się w sam raz do drobiowych hamburgerów:)

  • Chrupiący i smaczny kotlet na niedzielny obiad.

Artykuły na temat: panierka do kotletów z indyka
  • Odchudzamy naszą kuchnię

    ​ Czujesz, że powinnaś stracić kilka kilogramów, przede wszystkim dla zdrowia, ale liczenie kalorii to nie dla ciebie? Nie chcesz też rezygnować z tradycyjnych domowych obiadów? Wcale nie musisz, możesz po prostu odchudzić domowe przepisy.

  • Pokaż nam wyjątkowy przepis na kotlety mielone i wygraj sprzęt marki Ambition! Zawsze w stu procentach realizujesz przepis na potrawy? A może wolisz tworzyć własne interpretacje dań? Jeśli receptura ekspertów kulinarnych jest dla ciebie punktem wyjścia do stworzenia własnej wersji potrawy, ten konkurs jest dla ciebie. Stwórz i prześlij do nas w formie przepisu wraz ze zdjęciem, swoją autorską wariację na temat kotletów mielonych według przepisu Angeliki Witaszewskiej z powyższego filmu. Na...

  • Jak „odchudzić” kuchnię polską

    ...schabu zajmie filet z indyka, który upieczemy w piekarniku z warzywami lub owocami. Trudno wymagać od przyzwyczajonych do nich Polaków, żeby całkowicie zrezygnowali z ziemniaków. Ale to nie w samych...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Mineralna woda  zdrowia doda

    ...z indyka w panierce, czyli mieć ok. 280 kcal. I jeszcze jedno. Warto wybierać te polskie, bo są bardzo smaczne i bogate w składniki mineralne, ale uwaga, superreklamowana ostatnio przez gwiazdy woda...

  • Bardziej kreatywna, naturalna i oryginalna od współczesnej. Kuchnia PRL-u to nie tylko relikt przeszłości, ale proste ponadczasowe dania. Poznaj smakołyki Polski Ludowej od strony sklepowej półki i kuchennego blatu. Fot. 123RF Dla gospodyń z tamtych lat brak czekolady, kukurydzy czy marcepanu, nie był problemem. Te mistrzynie zamienników potrafiły wyczarować ciasto czekoladowe bez czekolady, a z fasoli i marchwi marcepan. W czasach, gdy trudno było o mięso wieprzowe, kotleta schabowego robiły...

  • Święta inaczej

    ...swoje walory. A to ze względu na ilość dodatkowych kalorii wynikających ze smażenia (panierka wchłania 80 proc. tłuszczu). Karp po zmianie Upieczony lub grillowany. Będzie jeszcze zdrowszy, gdy(...) w piekarniku schab, pierś z indyka i pasztet z soczewicy, który wyglądem i smakiem przypomina ten klasyczny. Zawiera jednak dużo witamin z grupy B i wapń (pomagający spalać tkankę tłuszczową). Ma też...

  • Przede wszystkim, mięso z kurczaka ma niewiele kalorii i jest lekkostrawne, dlatego poleca się je w szczególności osobom będącym na diecie. Najwięcej tłuszczu znajduje się w skórce, dlatego lepiej pozbyć się jej przed pieczeniem lub podsmażaniem. Kurczak to również bogate źródło białka, podstawowego budulca wszystkich narządów wewnętrznych i aktywatora wielu procesów zachodzących w naszym ciele. Po drób powinny sięgnąć osoby, które walczą ze zbyt wysokim cholesterolem, nadciśnieniem tętniczym...

  • Smażone dania mięsne

    Sztuka smażenia Bułczana panierka Kotlety panierujemy bułką tartą tuż przed położeniem na patelnię. Smażymy wolno, na niezbyt silnie zrumienionym tłuszczu. W przeciwnym razie bułka prędko się(...) i pikantniejsze, jeżeli przed panierowaniem posmarujemy mięso cienką warstwą musztardy sarepskiej lub tartego chrzanu. Roladki indycze Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz...

  • Okres wigilijny to gorączkowy czas, do którego trzeba się w odpowiedni sposób przygotować, aby ze wszystkim zdążyć przed pierwszą gwiazdką. Warto rozplanować sobie, co kiedy ugotujemy. Dzięki temu nie będziemy zmuszeni robić kilku rzeczy na raz. Kiedy przygotowywać potrawy, żeby wyrobić się ze wszystkim w Wigilię? / fot. 123rf.com   Niektóre potrawy wigilijne można przygotować dużo wcześniej i je zamrozić. Warto przyjrzeć się bliżej takim daniom i zobaczyć jak je przechować w odpowiedni...

Wideo na temat: panierka do kotletów z indyka
  • Sznycle w migdałowej panierce

    Zwarte, mocne mięso z szynki wieprzowej czy choćby filety drobiowe - z kurczaka czy indyka - to podstawa wybornych kotletów, które często goszczą na polskich stołach. Jeśli szukacie urozmaicenia dla zwykłych, smażonych koletów w ciężkiej panierce, spróbujcie przyrządzić wyjątkowe sznycle w nietypowej, bo migdałowej, panierce! W parę chwil, przy użyciu kilku prostych składników odmienicie swoje