• Informacje na temat:

    panierka do fileta

Przepisy na temat: panierka do fileta
  • Śledź norweski w pikantnej panierce z sosem jogurtowo-orzechowym

    Składniki : - 8 wymoczonych w mleku filetów ze śledzia norweskiego; - 300 g łodyg selera naciowego; - 2 duże, zielone jabłka; - sok z cytryny; - liście sałaty do dekoracji; - 2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich; - 250 ml jogurtu; - 1 łyżeczka oliwy z orzechów włoskich; - sól, świeżo zmielony biały pieprz. Panierka: 1 łyżeczka zmielonych ziaren kolendry; 1 łyżeczka zmielonej...

  • Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup

  • Zmysłowe smaki: Makrela w sosie pomidorowym

    Znudzeni popularnymi filetami rybnymi w panierce? A może spowszedniały wam już wszechobecne tuńczyk i łosoś? Proponujemy, abyście sięgnęli po makrelę i przyrządzili z niej pyszny, prosty i szybki obiad. Zapieczona z pysznym masełkiem z dodatkiem przypraw i podana pod kołderką z aromatycznego sosu pomidorowego - zachwyci każdego!

  • Pyszny kurczaczek :)

  • Kieszonki z szynką

    Delikatne i chrupiące

  • Chrupiąca panierka

  • Staropolskie hity

    ...kawałeczkami fileta śledziowego i np. koperkiem. Gołąbki z pęczakiem Sposób przygotowania 1. Główkę kapusty umyj, oczyść, obgotuj w całości w dużej ilości posolonej wody Wyjmij, oddziel...

  • Soczyste nuggetsy z pszenną pitą

    Mięso pokrój w paski. Jogurt połącz z jajkiem i sosem sojowym.

  • Znane klasyczne filety z kurczaka. Które zawsze cieszą nasze podniebienie.

Artykuły na temat: panierka do fileta
  • Filet z kurczaka nadziewany pesto

    Na talerzu z różnokolorowymi warzywami, z sosem lub bez, z panierką albo i bez niej, kurczak z prawdziwym aromatycznym pesto zawsze się sprawdzi.

  • Orkisz pod różnymi postaciami coraz częściej gości na naszych stołach. Warto włączyć go do jadłospisu, gdyż w niezwykły sposób wpływa on na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W ostatnim czasie pojawiły się badania naukowe potwierdzające to, co o orkiszu nasi przodkowie wiedzieli już od dawna. Okazuje się bowiem, że to niegdyś bardzo popularne zboże ma wiele prozdrowotnych właściwości, a jego spożywanie może wyjątkowo pozytywnie wpływać na nasz...

  • Paluchy rybne w chrupiącej złotej panierce

    Rodzinny rarytas idealnie nadający się do mrożenia – paluszki rybne – przygotowuję z łososia. Ryby są doskonałym źródłem kwasów tłuszczonych omega-3, które pomagają nam utrzymać w ryzach cholesterol.

  • Śniadanie do szkoły nie musi być nudne, ale nie musi też być wyszukane, wymagające znacznych nakładów pracy i pieniędzy. Wystarczy zastanowić się chwilę, co można zrobić, by było i smacznie, i ciekawie. Fot. 123RF/Picsel Są dzieci, które ze smakiem zjadają wszystko co naszykują rodzicie. Są też dzieci, które śniadania w domu nie zjedzą, a drugie przyniosą z powrotem do domu i będą chować w tornistrze. Tych drugich warto uczyć zdrowego i regularnego odżywiania, te pierwsze z radością...

  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Mówi się, że najlepiej poznać obcy kraj od kuchni. Dosłownie. Fot. 123RF/Picsel Wybieramy się do ojczyzny bodaj najpopularniejszej kuchni świata. Spaghetti, pizza, cappuccino i tiramisu, czyli słoneczna Italia, która może zaoferować znacznie więcej! Warto wyjść poza tradycyjny repertuar znanych nam doskonale jadłospisów. Oczywiście nigdzie na świecie nie zjemy takiej pizzy, jak u źródła, ale... Czytaj o prawdziwej pizzy. Kliknij!   Piadina to popularny włoski fast-food pochodzący z prowincji...

  • Słonicz śledziowa

    Ohhh...ohhh..gdy rybę ocieplisz panierką tak słodką,że aż słoną z rozkoszy

  • Jak można nie kochać kogoś, kto robi dla nas tosty? Ale co to właściwie znaczy robić tosty? Czy za wrzucenie do tostera, czy włożenie do opiekacza kilku kromek pieczywa, powinniśmy obdarzać kogoś miłością? Fot. 123RF/Picsel Amerykański sposób na tosty - to właśnie ten, już opisany. No i jaka to sztuka? Wystarczy mieć toster. Równie amerykańską metoda są tzw. sandwicze - żadnej filozofii tu nie ma - dwie kromki, ser, pomidor, opiekacz... Są jednak tosty warte najpiękniejszych uczuć. I nie...

  • Udany połów

    ...i smaż w dwóch partiach 2-3 minuty z obu stron, aż panierka nabierze złotego koloru. Usmażone filety układaj na papierowym ręczniku, by odsączyć je z tłuszczu. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Włóż do niego...

  • W dobie wszechobecnego nurtu „bycia online”, „przeglądania sieci” i „pozostawaniu na łączach” warto zastanowić się, ile czasu tak naprawdę poświęcamy na byciu w wirtualnym świecie i jak wpływa on na nasze życie. Fot. 123RF/Picsel Niejednokrotnie, jadąc autobusem czy pociągiem zauważamy, że otaczają nas ludzie beznamiętnie wpatrujący się w ekran telefonu czy tabletu, a na palcach jednej ręki można policzyć osoby które spędzają czas na zwykłej rozmowie. Mało kto przebywa teraz na świeżym...

Wideo na temat: panierka do fileta
  • Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowym

    Znudzeni popularnymi filetami rybnymi w panierce? A może spowszedniały wam już wszechobecne tuńczyk i łosoś? Proponujemy, abyście sięgnęli po makrelę i przyrządzili z niej pyszny, prosty i szybki obiad. Zapieczona z pysznym masełkiem z dodatkiem przypraw i podana pod kołderką z aromatycznego sosu pomidorowego - zachwyci każdego!