• Informacje na temat:

    pani w kuchni ogórki z musztardą

Przepisy na temat: pani w kuchni ogórki z musztardą
  • Sezon ogórkowy w pełni tym razem postawiłam na ogórki w musztardzie,ponieważ musztarda to jest coś co bardzo lubimy, Dzięki zalewie musztardowej ogórki stają się po prostu nieziemskie :) Takie ogórki z musztardą zadowolą każdego. pysznie polecam...

  • jedne z moich ulubionych :)

  • Cudnie słodkie, pachnące i pociągające... ;o)

  • Pani Walewska, pyszotka, a nawet pysznotka (bo z różnymi nazwami się spotkałam) dumnie prezentuje się na zdjęciu. Jest to ciasto, które składa się aż z 9 warstw , a wcale nie jest trudne!

  • Pyszne ciasto, kiedyś bardzo popularne.

  • Pani Walewska to wykwintne ciasto na specjalne okazje. Grono pedagogiczne oraz reszta zespołu z przedszkola mojego syna wiedzą co to była za okazja :) A wróbelki ćwierkają że podobno jestem pierwszym tatą który piecze ciasta w tym przedszkolu :)

  • Ciasto kruche z dżemem i kremem:)

  • Przepis bardzo prosty, a faworki są przepyszne.

  • To ciasto to pychotka. Zawsze się udaje, pięknie wygląda i jest pyszne :-) Składa się ze spodów kruchego ciasta, posmarowanych dżemem porzeczkowym , z bezą i orzechami. Spody przełożone są kremem. Ciasto jest pyszne.

  • ciasto ma różne nazwy, nieważne jak ją zwiemy jest pyyyszna.:-)

Artykuły na temat: pani w kuchni ogórki z musztardą
  • Maciej Zień: Fabryka stylu

    We Francji świadomość mody jest obecna i u dziecka, i u pani ze sklepu spożywczego. U nas nastolatka dostaje rower, tam apaszkę Hermèsa albo nawet torebkę Chanel - mówi z rozmowie z Joanną Nojszewską Maciej Zień, projektant mody i wnętrz, człowiek instytucja.

  • Miliony kobiet każdego dnia oddaje się pieczołowitemu gotowaniu, wkłada w tę czynność całe serce i duszę. Wypełnia swoje obowiązki rodzinne, które wynikają z naturalnej kolei rzeczy. Co więcej jest pogodzona z rolą żony i matki, po prostu pieczołowicie dba o ognisko domowe. Można by rzec - ładny obrazek - ale jak ma się on do rzeczywistości? A ta, jak się okazuje jest nieubłagana. Najnowsze badania przeprowadzone przez firmę Schwartz wskazują na to, że gotowanie dla 70 procent pań jest...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na(...) firmę PR. Gdy sukces gonił sukces, zdecydowała się zacząć życie od nowa. W kuchni. 19 maja 2010. Finał konkursu "Gotuj o wszystko" w TVN. Moment przed werdyktem: "Jeśli chcecie, żeby wygrała Małgosia...

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Czas na piknik

    Pies szczeka, dzieci biegają, w brzuchu zaczyna burczeć. Tylko jak przygotować smaczne i zdrowe jedzenie na wynos, nie spędzając weekendu w kuchni? Na szczęście dziś nawet w dyskontach można kupić(...) i owoców na osobę - 80 dekagramów - to dosyć dużo, więc śmiało pakujemy: ogórki pokrojone w słupki, pomidorki koktajlowe, rzodkiewki, winogrona, czereśnie i truskawki. Ze słodyczy warto mieć ciemną...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Widelcem po mapie

    .... Powie nam to wiele o kraju, w którym jesteśmy, bo kuchnie regionów odwołują się do ich historii, geografii i kultury. Poza tym po powrocie kulinarną podróż będzie można odtworzyć, przygotowując(...), 1/2 pęczka bazylii, garść nachos 1. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Ogórki obierz. Melona i arbuza obierz ze skóry i usuń z nich pestki. 2. Wszystkie warzywa i owoce zmiksuj z pozostałymi...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Musztarda to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin. Można wykorzystywać ją w kuchni także do robienia sosów sałatkowych, panierki czy marynat do mięs. Co trzeba o niej wiedzieć? Na co uważać, kupując ją w sklepie? Kiedy lepiej jej nie jeść? Musztarda to świetny dodatek do mięs. Fot. 123RF.COM/PICSEL Gorczyca była lekiem Grecy i Rzymianie używali gorczycy jako leku na artretyzm i bóle zębów. Zalecał ją nawet sam Hipokrates. W starożytnym Egipcie z kolei ziarna gorczycy stosowano na bóle...